İmanı Tam Olan Kurtulur..!
Bir rivayet de şöyle Bir kimse Dereceli hararet bastırır başlayınca, oğlu, ciğeri Yanar, Boğazı kurur göster Fakat su içemez çekişmeye edebilirsiniz. O zaman ağzına zemzem, yoksa su'nun damlatmak lazımdır. Zira kisi bu haldeyken şeytan, elinde Bir Bardak serin su ile gelir, Karşısında dikilir ona suyu Gösterir ettik. ONUN şeytan oldugunu anlamayıp suyu içmek isterse şeytan;
Bu Alem kendiliğinden yaratılmıştır, yoktur yaratıcısı, bu veririm Andersen bu suyu Sana.
Sonra ayak Ucuna gider yine suyu Gösterir ettik;
-Peygamberler Yalandır bu veririm Andersen bu suyu Sana.
inkar ederse oğlu nefesinde imanından Olur beri O kimse bu Şeytanın tekliflerine Kanip. Imani tam Olan mü'minler ONUN şeytan oldugunu anlar, Yüzünü ondan çevirir. Hafaza melekleri de onu Korur ...
Allah adamlarından Zahid EBU Zekeriyya hazretleri vefat edeceğinde, Dostları Başına toplandılar. Ona Kelime-i şehadeti söylemesi Için telkinde bulundular. Göster Fakat O;
"Hayır" deyip Basini çevirdi. İkinci defa tekrar Kelime-i şehâdeti telkin ettiler. yine O;
"Hayır" dedi. Dostları Saskin OLUP içlerinden, bayılanlar oldu.
Üçüncü defa yine Kelime-i şehadeti telkin ettiler, yine;
"Hayır" dedi. Dostları üzüntüden perişan oldular ...
"Öfke İLE donup Gitti!"
Aradan biraz zaman geçince Ebu Zekeriyya hazretleri biraz kendine gelip gözlerini açtığında;
"Bana Bir Şey söylediniz mi?" Buyurdu. Oradaki Dostları üzüntü ile, Kendisine Kelime-i şehadeti telkin ettiklerini, onu üçünde de; cevabı verdiğini söyleyince "! Hayır" Ebu Zekeriyya hazretleri buyurdu ki:
"Dostlarım! şeytan zaman O, elinde su dolu kadehi ile sağımdan geldi. Ben çok susamıştım.
"İsa Allah'ın oğludur Andersen'in veririm" dedi. Ben de;
"Hayır" dedim. Ayak tarafımdan geldi yine;
"Hayır" dedim. tekrar; "Âlemlerin yaratıcısı yoktur, de!" Dedi. Ben de;
"Hayır" dedim. Soyledigim "Hayır" kelimeleri bu sebeptendir. Ben ONUN dediklerini yapmayınca, şeytan kadehi yere çaldı. Öfke ile donup gitti. Yoksa ben Sizin telkin ettiğiniz Kelime-i şehadet Için hayır demedim. "
Yüce rabbim cümlemizi Kendisini İslam'ın hizmetine vererek Cennetlik Olan kullarından eylesin (amin)