96 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 06.04.16, 18:29 Nr.: 1 Antworten

Ekmek İstedin Afiyet İstemedin

İmam Kuşeyri (k.s.) naklediyor:

Sufinin birisi sürekli,

”Allah’ım, senden afiyet istiyorum, Allah’ım senden afiyet istiyorum…!” diye dua ediyordu. Kendisine niçin sürekli böyle dua ettiğini sorulunca, şöyle anlattı:

”Ben, manevi terbiyeye ilk girdiğim günlerde hamallık yapıyordum. Birgün ağırca bir un yükü taşıyordum,
dinlenmek için yükü bir yere koydum. Orada,

”Ya Rabbi, eğer her gün bana yorulmadan iki ekmek versen, onlarla yetinirdim!” diye dua ettim. O sırada önümde iki kişi döğüşmeye başladılar; ben de aralarını bulayım diye yanlarına vardım. Birisi, elindeki şeyi hasmına vurmak isterken başıma vurdu, yüzüm kana bulandı. O sırada mahallenin asayişinden sorumlu kimse gelip ikisini yakaladı, beni de kana bulanmış görünce, kavgacı zannedip onlarla birlikte hapse attı. Bir müddet hapiste kaldım, her gün iki ekmek veriyorlardı.

Bir gece rüya gördüm, birisi bana,

”Sen her gün yorulmadan iki ekmek istedin fakat Allah’tan afiyet (beden,din ve dünya selameti) istemedin, işte istediğin sana verildi!. dedi.

Rüyadan uyandım, ondan sonra hep,

”Ya Rabbi, afiyet ver, Ya Rabbi afiyet ver..!” diye dua etmeye başladım. Bir ara hücrenin kapısı çalındı, birisi,

”Hamal Ömer nerede ?” diye beni sordu. Beni götürdü, ellerimi çözüp serbest bıraktılar.”

Resûlullah (s.a.v.) buyurur ki:

“Allah’tan afiyet isteyin. Kula kamil imandan sonra afiyetten daha büyük bir nimet verilmemiştir.”

Kaynak; Ateşin Yakmadığı aşık, Dilaver Selvi, Semerkand Yayınları

-----
sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM 
0

Beitrag gepostet am 08.04.16, 14:41 @aymavisi Nr.: 2 Antworten

slm insanlarin dini ahlaki kendisine ne insanlarin dinine karsacan ne ahlakina her kim hangi dini secerse secsin saygi duymak lazim
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 10.04.16, 13:25 @siyah Nr.: 3 Antworten

slm arkadas beliki canin sigiliyor bak hava cok güzel kirlar bayirlar cicekler güler acmis kuslar cik cik ötüyor az disari cik hava al kendine gel ve sen konuscak insan bulamadin yada yazasizcak insan bulamadin banami yazdin gereksiz yirde dünyada _4 DIN VAR_ müslümanlik_hristiyanlik_hinduizm_budizm_ama insanlar istedigi dini secebilir sevebilir bu arkadasimiz aymavisi zaten dinine ahlakina düskün ve cok efendi kendini bilen insan ve burda bazilari yalan dolandan din ahlak kesiliyor mademki sen o kadar dinine düskünsen sanalda ne ariyon
-----
0

Beitrag gepostet am 10.04.16, 21:32 @siyah Nr.: 4 Antworten

hadi hadi güle güle
-----
0

Beitrag gepostet am 12.06.16, 23:01 @siyah Nr.: 5 Antworten

Tarikattan vazgeçmek olur mu ?

İnsanı insan gibi yaşatmanın yolu ama bu devirde zor malum İTİKADI bozuk müslüman dolu 

Kimin hak kimin Batıl olduğunu bilmeden körü körüne bağlanan insanlarla dolu

Cık dışarı Sor Müslümanım diyene nadirdir İTİKADİ MEZHEBİNİ bilen... Ben daha göremedim

Sen de gelirsin bir gün görürsün inşaAllah ne deyim  

-----
0

Beitrag gepostet am 12.06.16, 23:03 @mehriban Nr.: 6 Antworten

Ben kimsenin inancına karışmam ama iyiliği emret kötülüğü nehyet ayeti Müslüman olana FARZdır

bizde kendimizce insanlara yol göstermeye çalışıyoruz

Ne demişler 

İsteyen bu dünyada istemeyen diğer alemde pişer.

Kaldıki burası dini bölüm paylaşmanın neresi sakıncalı

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!