30 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 08.02.16, 21:25 Nr.: 1 Antworten

Din...

Selam arkadaşlar... 

Din olmasaydı, olabilecekler ne olurdu acaba??? 

İlk başta şunu belirtmek istiyorum, ister inançlı ol istersen hiç birşeye inanma,  İNSAN olan herkese saygım var! 
Din hassas olduğu için mezhep tartışması olmasın 
lütfen. Zaten konu bu değil. 

Sadece yazarken kısa bir süre için inancımızı unuttup, objektif bakmak duruma. Din olmasaydı 
Yerine ne geçerdi? Din olmasaydı kötü insan mı 
Olurduk? 

Benim düşüncem, Din hem birleştirici hemde güzel 
Ahlak verir, edep sağlar Tabiki doğru yaşayana. 

Din olmasaydı, dini kötü amaçlara kullanilmazdı. 
Mezhep savaşları olmazdı. Katliamlar olmazdı. 
bunlar sadece bir kaç örnek, sizce??? 

Seviyeli yorumlar bekliyorum  

-----
alışmış kudurmuştan beterdir..
0

Beitrag gepostet am 08.02.16, 21:49 @_cancana_ Nr.: 2 Antworten

Din...
Selam.....
Cok eski zamana geri gidelim...inanc olmadigi  zamanlara ..insan her zaman tutunacak bir inanc aramisdir...günesi görünce günese ayi görünce aya tapan insanlar vardi...olmadi putlar yapip  onlara taptilar...insan dünyada amacsiz yasayamaz ..bir seye bir seylere inanmak zorunda....taki peygamberler gelip Allahin var oldugunu diyene kadar...din -Allah ,,demekdir...bundan süphe duyanlara ataist denir...dogaya inanirlar..dünyada 200 milyon sene yasayan dinosorlar komet vurmasi sayesinde yok oldular...insanlarinda bu sekilde yok olacagini söyledi

-----
Türk insanınin zeka deyil krakter sorunu var...
0

Beitrag gepostet am 08.02.16, 22:31 @_cancana_ Nr.: 3 Antworten

Din...
selam islamdan önceki cahiliye devrini araştırıp okursan merak ettiklerinin cevabını bulabilirsin kötü bir örnek vereyim.. islamdan sonra kız çocuklarının diri diri topraga gömülmesi engellendi.
0

Beitrag gepostet am 08.02.16, 22:32 @-gulbeyaz- Nr.: 4 Antworten

Din...
selam..

Öküze tapanlar bile var günümüzde
0

Beitrag gepostet am 08.02.16, 22:44 @_cancana_ Nr.: 5 Antworten

Din...
selam.
   Bence dinlerin amaci,insanlari kötülüklerden uzakla$tirmak,birlik beraberligi korumak,merhametli,anlayi$li,ho$görülü olmayi ögretmektir.
   inanmayan insanlarda bu niteliklere sahip olabilir.Ama onlarda ALLAH korkusu olmadigi icin,heran tam tersini yapmasi imkan dahilindedir.
    Allahim herkese din ,iman ve cennet ,cehennem gercegini versin.ki....ya$amin sadece bu fani dünyadan ibaret olmadigini idrak etsinler...Suc i$lemekten kacinsinlar.
     saygilar.

-----
HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM.
0

Beitrag gepostet am 08.02.16, 23:10 @kararsiz-esmer Nr.: 6 Antworten

Din...
Örnegin dinsiz dedigimiz Japonlar insanligin yüz aki) ne tuhaf degilmi? Evet dedigin gibi inege tapalar bile gunah ve savabi ayirt edebilmekte olan Bir toplum. Garip Bir dunyada yasiyoruz
-----
Vicdan insanin icindeki Tanridir....
0

Beitrag gepostet am 08.02.16, 23:10 @kararsiz-esmer Nr.: 7 Antworten

Din...
A.slm esmerim....haklisin eskiye nazaran pek degistik diyemeyiz
-----
0

Beitrag gepostet am 08.02.16, 23:12 @asri Nr.: 8 Antworten

Din...
Evet yaradilanda ötüru yinede Sen sudun o bu ve onlar bizler diyende korkmayalim biz
-----
0

Beitrag gepostet am 08.02.16, 23:12 @-gulbeyaz- Nr.: 9 Antworten

Din...
))))))))
-----
0

Beitrag gepostet am 08.02.16, 23:30 @asri Nr.: 10 Antworten

Din...
Dogrusu o fakat Gelde anlat iste gunumuzde sahislara tapalar VAR dedigin gibi
-----
0

Beitrag gepostet am 08.02.16, 23:31 @daglim Nr.: 11 Antworten

Din...
inekden medet ummak aptallıktır bıcagı boynuna dayadıgın an ne ilahlıgı kalır ne hükmü.
0

Beitrag gepostet am 08.02.16, 23:33 @-gulbeyaz- Nr.: 12 Antworten

Din...
Aslında tüm dinlerin ortak hükmü merhamet duygusu insan olabilmektir tek bir yaratıcı tek bir ilah bunuda ancak aklı selim olan insanlar kavrayabilir
0

Beitrag gepostet am 08.02.16, 23:53 @kararsiz-esmer Nr.: 13 Antworten

Din...
evet--her dine saygiliyim .önemli olan insan olmanin önemini kavramak ve yanlisi dogruyu ayirt edebilmek..sadece dindarim inancliyim demekle olmuyor..kendine, cevrene saygili ve dürüst olmak gerekiyor...ALLAH a inanmak iyi insan olmanin kapisini aralar..acmaksa insanin zekasina kalmisdir..
-----
0

Beitrag gepostet am 09.02.16, 00:08 @-gulbeyaz- Nr.: 14 Antworten

Din...
çok güzel yazmışsın canım daha baska söze gerek yok
0

Beitrag gepostet am 09.02.16, 00:10 @_cancana_ Nr.: 15 Antworten

Din...
günümüzde yasam kurallarini sartlarini sinirlarimizi ne yapabiliriz ne yapamayizi KANUN  belirler.. ...din ALLAHIN kurallaridir,bu dünyada yasama seklimizi peygamperleri araciligla bize bildirmistir... uymaya bilirisin farkli seylere tapabilir inanmayaabilirsin..bu dünyada sorun yasamadanda yasarsin cünkü hayatt kurallari inanca göre degil KANUN a göre belirlenir yönetilir..he tabi diger dünyaya gidince orasi var bide demi???
0

Beitrag gepostet am 09.02.16, 09:21 @-gulbeyaz- Nr.: 16 Antworten

Din...

Evet biz insanlar inanciz olamıyoruz, atheistlerin bile
İnandıkları birşeyler var bu doğa olsun, herhangi bir güç olsun, enerji, ilim, veya kendilerine.. 
İnanç yol gösterendir..
Çok eski zamanda doğaya, aya güneşe İnandıkları ve tapmalari mantıklı bence, ama insan elinden yapilan
Puta tapmak inanmak, bilemedim şimdi  

-----
0

Beitrag gepostet am 09.02.16, 09:32 @kararsiz-esmer Nr.: 17 Antworten

Din...

Selam
Tabiki araştıra bilirim ama ben sizlerle 
Bu konuyu tartışmak istedim. Sizin düşüncelerinizi merak ettim.  
Din olmasaydı, nasıl bir insanlık olurdu acaba.. 
Ben bütün dinleri kast ettim, en eskisinden tut 
bu zamana kadar... 
Ayreten ben insanların inancına saygılıyım, ve banada saygılı olmalarını beklerim. 
İster ineğe tapsin ister başka birşeye, o iinandigi kendini
Daha iyi bir insan yapıyorsa, bunu sorgulamak bize düşmez... 

-----
0

Beitrag gepostet am 09.02.16, 09:41 @memo53 Nr.: 18 Antworten

Din...

Selam Memo 
Yazdıklarına katılıyorum, ama din olmasaydı neler olurdu acaba?  biraz nokta ötesi düşünmenizi istemiştim. 

-----
0

Beitrag gepostet am 09.02.16, 09:58 @asri Nr.: 19 Antworten

Din...

Selam
Bende tşk ederim, başka inançları rekabet gören, 
Bence kendi inancından emin değil, emin olan kimse
Kendi dinini yaşar yolunu sürdürür. 
Başka inançları tehlike olarak görmez. Evet çok güzel bir deyim.. Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz. 

-----
0

Beitrag gepostet am 09.02.16, 10:38 @_cancana_ Nr.: 20 Antworten

Din...

Napolyon diyorki "Din Aptallari susturmak icin mükemmel bir silah!" Günümüzde maalesef bu yorumu tastikleyen onlarca ülkeler var.

Gerci bu gecmiste böyleydi simdi farkli mi olsun degilmi?

Din Insanlarin Vicdanini ve Duygularini en iyi etkileyen bir unsurdur.

Taaa ki Firavunlar ve Tasdevrinden bu yana insanlarin icinde bizi yaratan veya doganin üstünde bir güc olduguna inanmistir insanlar.

Insanlarin icindeki inanc cok önemlidir. Inanci olmayan vicdansiz ve duygusuzdur. Hernekadar ispatlari yok ise bile, yasadigimizin evremin bir dogusu vardir.

Insanogluna CENNET gibi bir dünya teslim edilmis, fakat bu cenneti yok edecek olanda yine insanoglu. Insanlar evrenin en nankör yaratiklaridir.

Günümüzde inanclar artik ikinci plana itilmistir. Inanclarin en önemli funktionu insanlarin vicdanlarini insanca kontrol etmesi gerekirken bu duygulari hunharca es gecmektedir.

Insanlik ölmüstür  Ruhuna el fatiha!

Artik MODERN Din var: Modern DiN nedir?

Televizyonlar! Ne giyecegine, neleri bilmen gerektigini, neler düsünecegini, ne yiyecegini,

ne dogru ne yanlis oldugunu, kime inanacagini, nasil yasayacagini, nasil inanirsan dogru veya yanlis oldugunu, "Biz" "BiZiM" "Bizler" "Onlar", kimlerin kötü veya iyi insan

oldugunu, nasil yasayacagini, nasil inanacagini, hangi sekil inanacagini, adaletli bir yasamin nasil oldugunu, insanligin kreterlerini, kiminle evlenecegini, ne icecegini, nasil yardim edecegini, kimlere güvenecegini vs..vs...vs..arti ve arti üstüne basa basa yaziyorum sizlerin düsünmeye gerek kalmadigini, biz sizin icin düsünüyoruz sen kafani yorma  TELEVIZYON yani MEDYADIR! 

"Sözde ben bir insan olmaya geldim!"

Nimri Dede

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Din...