31 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 30.01.16, 02:19 Nr.: 1 Antworten

En büyük mücize
Hep merak etmisimdir ,peygamberimize 42 yasindayken vahiy inmistir,yani 42 yasinda peygamber olmustur,peki hasimogullarindan olan peygamberimiz,42 yasina kadar hangi dine inaniyordu...(müslümanlik öncesi)
Konu basligimiz en büyük mucize olduguna göre ben baska birseyden bahsedecegim,
Biliyorsunuz tüm dinlerde mucizeler var,örnegin hz.isa babasiz dünyaya gelmistir,bu da büyük bir mucizedir...
Gerek peygamberimiz hz.muhammet gerekse Allahin aslani hz ali,nin mezhebi yoktur.
Mezhep demisken Hz.ali,nin dünyaya zuhur etmesi bana göre dinlerin icindeki en büyük mucizedir.
Osmanli ve arap arsivlerine göre Hz.ali kabenin icinde dünyaya gelmistir,o esnada da dogumla ilgili hic bir ize rastlanmamistir..
Kurani-kerimi ezbere bilmesi,kendine sorulan her soruyu kurani-kerime göre ezbere yanitlamasi ayri bir mucizedir,ölüyü diriltmesi günese hakim olmasi gibi....cogaltilabilir.
Kurani-kerimi acin bakin hicbir sayfasinda mezhep diye tek kelimeye rastlayamazsiniz.
Bizim kutsal kitabimizda olmayan seyler sonradan cikarilmis gereksiz seylerdir diye düsünüyorum...ve ben sahsen Kitabimizda yer almayan hicbir seye inanmiyorum..zira tüm dünya müslümanlarinin tek yol göstericisi kuran-i kerimdir..
Ayrica buna ragmen islamiyetin her ülkede farkli bir sekilde uygulanmasina da sasiriyorum.
siz ne dersiniz....

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 30.01.16, 13:52 @-toni- Nr.: 2 Antworten

En büyük mücize
selam toni..
neden sadece tek bir seye katiliyorsun merak ettim diger yazdiklarim yanlismi:???
Yine de katkindan dolayi tesekkür ederim..
saglicakla kal...

-----
0

Beitrag gepostet am 30.01.16, 15:07 @babey Nr.: 3 Antworten

En büyük mücize
slm babey can sen düsünceni fikrini yazmamisin sadece merak etmisin ve  insanlarin dini ahlaki kendine bunada saygi duymak lazim
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 30.01.16, 15:37 @babey Nr.: 4 Antworten

En büyük mücize
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Allahın Aslanı,

Müminlerin Velisi,
12 imamların birincisi,
Pirlerin Piri,
Yolumuzun kurucusu,
Ehli Beytin ikincisi,
Hz. Muhammedin Musahibi,
Kahramanların en üstünü,
Bilgin insanların en üstünü,
Islamın kurtarıcısı,
Allah için ilk namaz kılan kişi,
Zülfikarın sahibi,
Peygamber Efendimizin damadı, amcasının oğlu, musahibi,
Ve insanlar arasında sırrını çözemediğimiz en önemli şahsiyettir.

-----
0

Beitrag gepostet am 30.01.16, 16:06 @mehriban Nr.: 5 Antworten

En büyük mücize
selam mehriban..
elbette her inanca saygimiz vardir...
Ister merak dersin ister düsünce ama ben mezhepler olmasaydi daha iyi olurdu diye düsünüyorum,kaldiki yukarida da belirttigim gibi kurani-kerim mezheplerden bahsetmez.
Peygamber efendimizin hz ali icin söyledikleri tamamen dogrudur..
Insanlar icinde sirrini cözemedigimiz en önemli sahsiyettir...tam 4,4 lük bir cümledir.Ancak dogumuna kimse sahit olmamistir ..kabenin icinde annesiyle yalnizdir,dogum sonrasi disarida biriken kalabalik,kabenin icine girince hicbir dogum izine rastlamamistir...Ben buna ve Allahin evi diye bildigimiz kabe,de dogmasina büyük bir mucizedir diyorum...yanlismiyim..
katkindan dolayi tesekkür ederim....kal saglicakla

not: islam ayrismayi degil birlesmeyi ön görür ama mezhepler su yada bu nedenle ayirima yol acmistir...

-----
0

Beitrag gepostet am 30.01.16, 16:53 @babey Nr.: 6 Antworten

En büyük mücize
babey insanlarin dini kendisine ayitir her dini secebilir bunada saygi duymak lazim mesele ben kendi üzerime söylim ben kimsenin dinine karismam ayrimcilik yapmam gayrimcilik yapmam herkesin dinine saygi duyorum öyle degilmi ve yorumun icin cok cok tskler sag ol
-----
0

Beitrag gepostet am 30.01.16, 18:56 @babey Nr.: 7 Antworten

En büyük mücize
slm
kutlarim sizi
cok ama cok ilginc bir konu acmissiniz ve benide cok derinden ilgilendiren bir konu
fakat cok derin oldugu icin uygun kelimelerle ifade edemiyecegim icin, yorum yazmicam

beni asar

ama

0

Beitrag gepostet am 30.01.16, 19:05 @asos Nr.: 8 Antworten

En büyük mücize
selam asos arkadas...
Haklisiniz derin bir konu olarak görülebilir,ilginc olmasi ayri bir güzellik zira ilgi duyanlar arastirip tam olarak ögrenebilirler,ben bildiklerimi okuduklarimi paylastim...
katkinizdan dolayi tesekkür ederim...

-----
0

Beitrag gepostet am 30.01.16, 19:09 @babey Nr.: 9 Antworten

En büyük mücize
evet haklisiniz
cok arastirdim ve bazi bilgiler edindim fakat o bilgilerinde dogru olup olamamsindan dolayi tereddütlerim süphelerim var yani inamakta biraz orlaniyorum
ve fikirlerimi buraya aktarsam

cok tartismalara yol acmis olurum

o yüzden ben bukadar katkida bulunabildim
0

Beitrag gepostet am 30.01.16, 23:35 @babey Nr.: 10 Antworten

En büyük mücize
Slm mezhepler savasi muslamanligin en büyük düsmani olarak karsimiza cikiyo.bugün dünyada ölen müslümanlarin yüzden 97 si kendi kendileriyle savasarak ölüyo.en basit örnek daha gecenlerde Iran ve sudiarabistan savasin esigine gelmedi mi.bende görüs olarak mezhep kavgalarini asla Kabul etmiyorum
0

Beitrag gepostet am 31.01.16, 01:10 @pusu_vadi Nr.: 11 Antworten

En büyük mücize
slmlar..
mezhep savaslarina bende karsiyim....mezheplerin olmasi kutsal kitabimiz kuran-i kerimde olmamasina karsin varolmasi insanlar arasinda su veya bu nedenle ayirimciliga yol acmistir,ben keske olmasaydi diyorum.
Ayrica dediginiz gibi mezhep savaslari gibi cok gereksiz olusumlara yol acmistir.

-----
0

Beitrag gepostet am 31.01.16, 01:12 @sesleni Nr.: 12 Antworten

En büyük mücize
selamlar...
Sordugunuz soru ile konumuz arasinda bag varmi bilmiyorum..ama bu sorunuzun cevabini biliyorsunuz sanirim.....bizi de bilgilendirirseniz sevinirim...tesekkürler

-----
0

Beitrag gepostet am 05.03.16, 07:29 @babey Nr.: 13 Antworten

En büyük mücize
babey offfffff offfff sen yaza biliyon ben yazamiyom porifilin kapali
-----
0

Beitrag gepostet am 07.03.16, 16:22 @mehriban Nr.: 14 Antworten

En büyük mücize
mehriban..
Haklisin profilimi bazi gerzekler yüzünden kapattim..kusura bakma..
Taniyan tanimayan yaziyor,yolgecen hanina döndü...bu yüzden kapattim..

-----
0

Beitrag gepostet am 07.03.16, 18:38 @babey Nr.: 15 Antworten

En büyük mücize
tamam babey can anladim
-----
0

Beitrag gepostet am 07.03.16, 23:17 @bizimel Nr.: 16 Antworten

En büyük mücize
Selam bizimel..
Cevabini merak ettigim o kadar cok sey varki....kutsal kitabimizi okudum,ayrica sohbet ettigim haci hocalarin verdikleri cevaplar beni tatmin etmedi....
Sirrina eremedigimiz tek kisi Hz Alidir.
Annesi Hz:Aliye hamileyken sancilara dayanamayarak kabenin önüne gider ve allaha söyle yalvarir
Ya rabbim bu kabeyi insa eden ceddim ibrahimin hatirina beni bu sancilardan kurtar...
Bu duadan sonra kabenin duvari ikiye ayrilir ve onu icine alir,bunu görenler kabeye dogru kosar ve kapiyi zorlar ama acamazlar.Ancak HzAli dogduktan sonra kapi acilir ve iceri girenler hicbir dogum izine rastlamazlar....Osmanli ve arap arsivlerinde bu olay aynen öyle gecmektedir.
Hatta kabe birkac kez onarilmasina ragmen o yarigin izi hala mevcuttur diye bir iddia var.Gidip görmek gerek.

-----
0

Beitrag gepostet am 08.03.16, 00:10 @bizimel Nr.: 17 Antworten

En büyük mücize
Tespitlerine katiliyorum...
Bazi polemige yer  vermemek icin konunun icine tam anlamiyla giremiyoruz,yine de arastirip incelemek gerekir,
Kuran-i kerimde ilgimi ceken bir sey daha oldu...ben demiyor devamli biz diyor...
biz yaptik biz ettik biz yarattik gibi tekil degil cogul cümleler var...
dedigim gibi ögrenmemiz gereken cok ilginc noktalar var.ne yazikki hocalarin aciklamalari tatmin etmiyor,en iyisi arastirmak...

-----
0

Beitrag gepostet am 08.03.16, 00:25 @babey Nr.: 18 Antworten

En büyük mücize
Hanif olarak yasardi peygamberimiz.
Hz ibrahimin soyundan geldigi icin onun gedirdigi dine inaniyordu,Bu ailesinden gelen bir inancti.

0

Beitrag gepostet am 08.03.16, 01:22 @61kafdagi Nr.: 19 Antworten

En büyük mücize
selam kafdagi arkadasim...
hasimogullari diye gecer...ama benim merak ettigim mesele su..
peygamberlik yani vahi inmesi peygamberimizin 42 yasina rastlar,42 yasina kadar olan inanci ne idi(islamiyet öncesi)...
ben bunu bir hocaya sordum bana söyledigi aynen söyledir...
islamiyete yakin bir inanc sekli vardi...
Bu cevap beni tatmin etmedi zira böyle bir inanc varsa adi da olmaliydi...

-----
0

Beitrag gepostet am 08.03.16, 04:02 @tukendim_ Nr.: 20 Antworten

En büyük mücize
Ben Hz. Muhammed; Hz. Ali; Hz. Ebubekir... Hz... Hüseyin.... gibi mezhebsiz Müslüman olamazmiyim... Bana örnek olan Islam büyüklerimin mezhebi yoksa benim illada mezhebimin olmasini anlamakta güclük cekiyorum. Mezheb olayi gercekten cok önemli olsaydi... Büyüklerimizde mezhebli olmazmiydi..???
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

En büyük mücize