89 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 20.09.15, 12:56 Nr.: 1 Antworten

Nerden nereye

Henüz 21 yaşındayken İstanbul’u fethetmeye karar veren Fatih Sultan Mehmet, ordusuna katılacak olan halkı denetlemek amacı ile kıyafet değiştirerek Edirne’deki pazarda dolaşmaya başlar. Derken çarşıdaki bir dükkana varır ve buradan biraz erzak alır. Daha sonra aldığı erzağın yetmeyeceğini düşünen II. Mehmet geri dönüp aynı dükkandan biraz daha erzak ister fakat dükkan sahibi “Ben sana satış yaparak siftahımı yapmış oldum. Erzak almak istiyorsan şuradaki dükkandan al. O henüz siftah yapmadı.” diyerek erzak vermek istemez.

Çarşıyı baştan sona dolaşan Fatih, aynı cevap ile bir çok kez geri gönderilir. Bu yaşanan o kadar hoşuna gider ki saraya vardığında hemen secdeye kapanarak dua eder:

Allah’ım sana şükürler olsun… Bana böylesine birbirini düşünen insanların olduğu bir millet ihsan ettin. Ben böyle bir millet ile sadece İstanbul’u değil, dünyayı bile fethederim.

Şimdi ise......... işte öyle....Nerden Nereye geldik ne idik ne olduk....

-----
sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM 
0

Beitrag gepostet am 20.09.15, 13:20 @_asil_ Nr.: 2 Antworten

Nerden nereye
Evet maalesef işin en garibide Abd,ingiliz ve avrupadan cok insan gelip OSMANLI kayıtlarını incelerken bizde maalesef körisağır dilsisiz ve ne garip bir hal ki

Bizimde gitmek araştırmak gezmek isteyen Hocalarımıza ve öğrencilerine Devlet kişi başı 80 TL alıyor.Kendi insanına zulmeden bu kadar salak bir düzen yok maalesef

-----
0

Beitrag gepostet am 20.09.15, 13:30 @_asil_ Nr.: 3 Antworten

Nerden nereye
Çok değil daha yeni olan bir olay var Bu Ermeni sorununa delil teşkil edecek evraklar o Vagonda gitmiş ve sırf o evrakların ve kitapların alınması icin zamanın TARİH KURUMU Başkanı Hükümete başvurmuş 400 Bin TL bir ödenek istemiş.Karşı taraf o kadara veririm demiş.400 Bin tllik evrak kişi başı 10 Milyon Euroluk  masrafdan devleti kurtaracak.

Gelin görünki Hükümet Hallederiz diye geçiştirmiş.Tarih Kurumu Başkanı ne yapacagını bilemeden son çarem diye MHP Lideri Devlet Bahçeliye müracaat eder.MHP lideride hemen hocam deyip kişisel hesabından 400 Bin Tl yi öder ve Evraklar Satın alınır.Şuanda araştırmacıların ve tarihcilerin bilgisine sunulur.O evrakdan sonra nedense Ermeni Sorunu Mahkemesi bir türlü açılamaz.

Dediginiz gibi 1 Vagona sattıgımız kitap ve evrakları simdi sadece birine Dünyalar kadar para ödüyoruz ne acıdır.Daha neler var neler anlatılacak ama işde  Allah bu milleti seviyorda Bu kadar soysuz ve kansızın işi rastgitmiyor

-----
0

Beitrag gepostet am 20.09.15, 13:42 @_asil_ Nr.: 4 Antworten

Nerden nereye
Biz uyanmıyoruz hala uyuyoruz ben cok insan tanıdım cok yer gezdim İnan Ülkemizde

salaklar akıllıların en az 50 katı

-----
0

Beitrag gepostet am 20.09.15, 14:02 @_asil_ Nr.: 5 Antworten

Nerden nereye
Ecdadımız bir obada degil BEYLİK di artı Sadece Osmanlı degil ecdadımız Selcukluda bizim Cumhurbaskanı forsundaki 16 İmparatorluk ecdadımızdır ama O millet ecdad nerde simdi biz nerde artık cihan imparatorlugu ve adalet sağlamak inanmıyor sadece MEHDİ as  Nasip olacak okudugum ve arastırdıgım kadarı ile
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Nerden nereye