|
|
|
Allah yerine Tanri |
selam, sizlere bir soru sormak istiyorum bu konuda pek bilgim yok
Allah (c.c) yerine Tanri desek olur mu ? günah midir?
gecenlerde arkadaslarla konusurken tanri hepimizi korusun dedim, bana pek tanimadigim ama arkadaslarin tanidigi bir arkadas, öyle deme günah dedi. sebebini sordugumda cevap veremedi, simdi aklma gelmisken buraya sorayim dedim ----- Tanrı Hasımlarıma acısın, zira ben onlara acımayacağım |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
Sana bu konuda tek birşey söyleyecegim ve umarım soruna açıklık getirir..
Allahın 99 ismi vardır bu esmaül hüsnada tanrı ismi geçiyormu bir bak istersen sorunun cevabı bu esmaül hüsnada eger tanrı ismi geçiyorsa tanrı demeye devam edelim ama tanrı ismi geçmiyorsa herzaman 99 isminden biriyle seslenelim rabbimize.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
yok soru o degildi, soru günah mi? bunu merak ediyorum ----- Tanrı Hasımlarıma acısın, zira ben onlara acımayacağım |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
dogru orda gecmiyor, bunu biliyordum peki senin cümlenin sonunda kullandigin rabbimize yani RAB ibranice degil mi? geciyormu 99 isim arasinda? galiba o da gecmiyor yaniliyormuyum yoksa? ----- Tanrı Hasımlarıma acısın, zira ben onlara acımayacağım |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
Kuranı kerimde geçiyor yetmezmi örnek vermek gerekirse buyur..
İşte o taptıklarınız benim düşmanımdır. Fakat alemlerin Rabbi böyle
değil. O (Rab) ki, beni yaratan ve bana doğru yolu gösterendir. Bana
yediren, bana içiren O'dur. Hastalandığım zaman bana şifa veren O'dur"
(Şuara, 77-80).
"Size ulaşan her nimet Allah'tandır. Sonra size
her hangi bir keder ve musibet dokunduğu zaman ancak O'na tazarru ve
feryat edersiniz. Nihayet O, sizden bu keder ve musibeti açıp giderdiği
vakit ise içinizden bir takımları, bakarsınız ki Rabblerine eş
tutuyorlar"(Nahl,53-54).
"De ki: O her şeyin Rabbi iken, ben Allah'tan başka bir Rab mı arayacağım?" (En'am,164).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
tamam, demek ben yanilmisim peki tanri demek günah mi simdi? ----- Tanrı Hasımlarıma acısın, zira ben onlara acımayacağım |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
nerde bildirmis? hangi sure? ----- Tanrı Hasımlarıma acısın, zira ben onlara acımayacağım |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
dimi en dogrusu Allah demektir bencede ama ben cokkez tanri diyorum ----- Tanrı Hasımlarıma acısın, zira ben onlara acımayacağım |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
Günahı sevabı Allah bilir schizo biz kullar bunu bilemeyiz kimbilir belkide bizim gunah bildigimzde iylik vardır iyilik bildigimizde günah saklıdır en iyisini rabbimiz bilir ama yinede rabbimize seslenirken onun o güzel isimlerini kullansak daha iyi olur diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
bence tanri da güzel, yani ben sahsen bir sakinca görmüyorum, eger dinen bir yasak yok ise
bunu da ben buldum simdi tanri günahmidir diye arastirirken
de ki: ister Allah diye cagirin, ister Rahman diye cagirin. Hanisiyle cagirirsaniz cagirin, nihayet en güzel isimler O'nundur. (isra-110)
----- Tanrı Hasımlarıma acısın, zira ben onlara acımayacağım |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
schizo bir soru soruyorsun o sorunun cevaplarını veriyoruz ayetler sunuyoruz ama sen halen diyorsunki ben kendi bildigimi söylerim madem kendi bildigini söyleyeceksen nediye sorarsın be mubarek bak buldugun ayette bile Allah ve Rahman isimleri geçiyor tanri kelimesi yine yok ama sen nasıl mutlu olacaksan öyle davran hayırlı günler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
birde bu kücüklükten beri gelegelmis bir durum tanri misafiri deriz hep misal, yani cok degisik güzel isimleriyle anariz, mevla korusun bizi yaradan da derdik kücükken ama ben sahsen kullanmam
sonuc olarak Allahi aniyoruz. INsallah günah degildir, tanri günahlarimizi af etsin insallah ----- Tanrı Hasımlarıma acısın, zira ben onlara acımayacağım |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
selam.zamanında din kültürü öğretmenimiz bize Allah özel isimdir bu sebeple tanrı Allah2ın yerini tutmaz demişti.tek bir Allah var ama farklı dinlerde pek çok farklı tanrı var çoığulu yani tanrılar ve tanrıçalar dahi var.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
benim buldugum ayette sanirsam ikisini örnek olarak söylenmis, ama tüm isimleri iceriyordur arapca oldugu icin arapca olani örnek vermis kurani kerim
ayetler sundun da orda sade bunlari yada sunlari diyebilirsin diye yazmiyor, yani arapca olan isimler geciyor. arapca olmayanlar haliyle yok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
selam, yani tanri cogul tanrilardan üredigi icin uygun degil mi diyorsun?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
bize öyle öğretildi.bencede mantıklı bir izahtı.Allah deyince tek Allahtan bahsettiğimiz açıktır ama tanrı deyince hangi tanrı?cahiliye döneminde putperestlerin putlarının her biri dahi birer tanrı değilmiydi?.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
ne güzel demis, niyet önemli, sonuc olarak allahi aniyoruz, yani baska bir allah yoktur. tanri da desem allah da desem niyet önemli
tesekkürler
Allah herseyi gönlünce versin ----- Tanrı Hasımlarıma acısın, zira ben onlara acımayacağım |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
simdi video yu izleidm zehralin yolladigini orda da hoca diyorki, toplumda yani beyinlere öyle kazinmis niyet önemliymis, yani fark etmezmis ne dersen de dyor niyetin önemli diyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
Allah deyince tek Allahtan bahsettiğimiz açıktır ama tanrı deyince hangi
tanrı?cahiliye döneminde putperestlerin putlarının her biri dahi birer
tanrı değilmiydi?....
süper açıklamışsın
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah yerine Tanri |
niyet önemli evet.ama Kur'an da Allah'ı zikredebileceğimiz 99 farklı isim açıkça belirtilmişken o isimler arasında yer almayan tanrıyı bize empoze etmeye çalışanların niyetinden eminmisin?sen kendi niyetinden eminmisin?mesele bu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!