99 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 17.05.15, 23:20 Nr.: 1 Antworten

devlet malini calmak

Kamu malını yemek, yolsuzluk ya da Kur’an-ı Kerim’de ki adıyla gulûl en yıkıcı kötülüklerden sayılmıştır. Âl-i İmrân Suresi, 161. ayette şöyle buyrulmuş: ” Hiçbir peygamber gulûl günahına bulaşmaz. Gulûl yoluyla bir şey elde eden, kıyamet günü o şeyi ortaya getirmeye zorlanır. Yani altından kalkamayacağı bir hesaba çekilir ve bu hesabı veremeyeceği için de cehennemi boylar.”

Kuşkusuz kamu malını çalmak ile ilgili en önemli sure Maûn suresidir. Surede: ” Gördün mü o dini yalan sayanı? İşte odur yetimi itip kakan; yoksulu doyurmayı özendirmez o. lanet olsun o namaz kılanlara/dua edenlere ki, Namazlarından/dualarından gaflet içindedir onlar! Riyaya sapandır onlar/gösteriş yaparlar. Ve onlar, kamu hakkının yerine ulaşmasına/zekata/ yardıma engel olurlar.”  buyrulmuştur.

Kuran’da ki bu açık uyarılardan sonra Hz. Muhammed’in kamu malını yiyenlere karşı yaklaşımına bakalım:  Hayber’in fethi sonrası, sahabelerden birinin şehit olduğu bilgisi veriliyor. Ancak Hz. Peygamber, ” hayır! işte o gördüğünüz kişi şehit olmamıştır, ben onu cehennemde görüyorum. Sebebi de kamu mallarından çaldığı bir giysidir.” diyor. Ve ekliyor, ” Arkadaşınızın cenaze namazını siz kılın.”

Bu çarpıcı detayların ardından son gündeme düşen telefon konuşmalarını doğruysa), Beykoz ormanlarında yapılacak kanunla imara açılacak alanlar için arsa satın alması istenen mümin! iş adamlarını, müslümanlığı dilinden düşürmeyen kamu bürokratlarını, “yedirmem” diyen politikacıları, kollara takılan milyonlarca liralık saatleri, evlerdeki para kutularını ve devasa camileri düşünün. Sonra ortalıkta dolaşan ses kayıtlarına, oradan oraya sürülen polislerle-savcılara, iptal edilen kararlara bakın. Sonra gidebiliyorsanız kalkın ve yaşayacak başka bir ülke bulun kendinize!

0

Beitrag gepostet am 17.05.15, 23:31 @61kafdagi Nr.: 2 Antworten

devlet malini calmak
yav hep aynı mevzular çalmış çırpmış egerki birşeyler yapmak istiyorsanız  tuttugunuz parti başa geldiginde verecegi hizmetleri yazın paylaşınki daha verimli olasınız tıpkı miting alanlarındaki siyasetciler gibi sizlerde aynısınız hiç ele avuca gelecek bir vaad yok hep birbirinizle ugraşın bak gerçek diyorum egerki insanlara daha verimli olmak istiyorsanız tuttugunuz partinin emeklerini hizmetlerini yaptıgı ve yapacagı faydalı işleri paylaşınki halkta okusun dogru söylediginize emin olsun ve partinize oy versin aksi taktirde böyle yapmakla hiç bir yere varılmaz ne partinize faydası olur nede amaçlarınıza
0

Beitrag gepostet am 17.05.15, 23:35 @kararsiz-esmer Nr.: 3 Antworten

devlet malini calmak
Kim okuyor ki, yazilanlara mi cevap yaziliyor yoksa trollerin söylediklerimi buraya ekleniyor.

0

Beitrag gepostet am 17.05.15, 23:37 @61kafdagi Nr.: 4 Antworten

devlet malini calmak
e madem böyle düşünüyorsun kimse okumuyor neden konu açıp yada konulara yorum yapıyorsun
0

Beitrag gepostet am 17.05.15, 23:46 @kararsiz-esmer Nr.: 5 Antworten

devlet malini calmak
 yazdigim konular genelde kendi konularim.bu arada yapilan yanlislari yazmak yasaksa o ayri konu.
0

Beitrag gepostet am 17.05.15, 23:56 @61kafdagi Nr.: 6 Antworten

devlet malini calmak

Aynen dusundugun gibi okumaya degmez,

Nedeni ise cok basit,

Ey ALLAH in mûmin kulu;

Gozunle gordun mu calani yoksa duyduklarinla inanmayami meyillisin,

Yok gormedim diyor isen Sen acikca iftira edenlerdensin,

ALLAH in ayetleri ile aciklama yapmaya calisirken,

Iftira ile ilgili olan kisimlari atlayip aciklama yapmaya calismak,

Ancak Omer Hayyamcilik oynamaktan ileri gitmez,

Bu sebep ile yazin okunmaya bile degmez ...

-----
Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Beitrag gepostet am 17.05.15, 23:58 @61kafdagi Nr.: 7 Antworten

devlet malini calmak
yoo ne alaka yasak bak ben ne yazıyorum sen halen ne söylüyorsun neyhseee

0

Beitrag gepostet am 17.05.15, 23:58 @romance Nr.: 8 Antworten

devlet malini calmak
sen dogruları yaz sanada destek çıksınlar
0

Beitrag gepostet am 17.05.15, 23:59 @devrialem Nr.: 9 Antworten

devlet malini calmak
Gördüm mü derken.bakanin saatini gördüm.bilalin gemciklerini gördüm onlar hirsizliga kayit diye gecmiyor mu?
0

Beitrag gepostet am 18.05.15, 00:02 @61kafdagi Nr.: 10 Antworten

devlet malini calmak
yav bırak allah aşkınıza böyle şeyleri sokaktaki çocuk bile şimdi en kalite giyiniyor en kalitesinden saat telefon taşıyor bunlar lüksmü oluyor hep aynı kayde arada bir nakarat degişin
0

Beitrag gepostet am 18.05.15, 00:05 @kararsiz-esmer Nr.: 11 Antworten

devlet malini calmak
Haklisinda genelde buraya katilanlar yurtdisinda yasadigi icin vaatleri pek ilgilendirmiyor.
Mesela Mhp nin yillardir yurtdisinda olanlar icin Disarda türkler icin bakanlik  kurma plani var.

0

Beitrag gepostet am 18.05.15, 00:06 @61kafdagi Nr.: 12 Antworten

devlet malini calmak
tamam işte bak ne güsel genel olarak  bunları yazın paylaşınki halk neyin ne oldugunu anlasın sizlerin paylaştıklarını zaten herkes biliyor yazıyor paylaşıyor herzaman bir farklılıgınız olsun
0

Beitrag gepostet am 18.05.15, 00:10 @kararsiz-esmer Nr.: 13 Antworten

devlet malini calmak
Neyi savunuyorsun onu anlamadim.Suc üstü yapilan ayakkabi kutusundaki paralari polis koydu diyenler.Sonra o paralari faizi ile alirken o polisin parasimi diye geri iade etti.Allah sasirtir ama anlayan kullarina görmeyi nasip eder.Ayrica bir bakan 700bin liralik saati nasil almis,yoksa yemeyip icmeyip maasinimi biriktirmis.
0

Beitrag gepostet am 18.05.15, 00:13 @61kafdagi Nr.: 14 Antworten

devlet malini calmak
hayır ben birşeyi savunmuyorum gerçekten bak diyorumki artık millet bu tarz paylaşım ve konulardan bıktı hergün aynı şeyler gına geldi artık ben diyorumki halkı bu şekilde kazanamassınız real hayatta olsun sanalda olsun hangi partiyi savunuyor tutuyorsanız o partinin yapacagı iyi hizmetleri söyleyinki bir amaca ulaşasınız herkes neyin ne oldugunu biliyor zaten
0

Beitrag gepostet am 18.05.15, 00:13 @kararsiz-esmer Nr.: 15 Antworten

devlet malini calmak
Kime neyi anlatacaksin.RTE ve akp 2011yilinda almanya ile cifte vergilendirme yasasina imza atti.
Simdi almanyadaki her Türk türkiyedeki malinin gelirinden almanyaya vergi vermek zorundadir.
Bu kazigi atan rte ve akpnin bu yaptigindan kac kisi haberdar.
0

Beitrag gepostet am 18.05.15, 00:15 @61kafdagi Nr.: 16 Antworten

devlet malini calmak
tamam öyleyse sizde şöyle birşey yapın örnek akp şunu yaptı ama bizler inşallah bu yanlışı şu şekilde düzeltecegiz şunu yapacagız bunu yapacagız gibi şeyler ozaman halk anlarki ha demekki bu partide var birşeyler bir sempatiklik oluşur anladınmı demek istedigimi

0

Beitrag gepostet am 18.05.15, 00:17 @kararsiz-esmer Nr.: 17 Antworten

devlet malini calmak
Ben politikaci degilim nede bir kurus cikarim var.Allah öyle bir geliri nasip ettirmesin.
Onun icin inanan inanir, yoksa döndürme gibi niyetimizde yok.Zaten bu forumun %80 akpliyken kendileri gercekleri zaten görüp dönüyorlar. birkac kisinin disinda savunanda yok.Onlarda 3yil sonra öyle bir parti kalmayinca kesin dönüs yapacaklar.
0

Beitrag gepostet am 18.05.15, 00:18 @61kafdagi Nr.: 18 Antworten

devlet malini calmak
Iste bizde onlar hirsiz biz devlet malini caldirmiyacagiz diyoruz)))))
0

Beitrag gepostet am 18.05.15, 00:18 @61kafdagi Nr.: 19 Antworten

devlet malini calmak
ALLAH en hayırlısı kimse bu ülkenin başına onu getirsin hayırlı geceler..
0

Beitrag gepostet am 18.05.15, 00:22 @kararsiz-esmer Nr.: 20 Antworten

devlet malini calmak
Türkiye 3-4 yil büyük sikintilar yasayacak bundan kacisi yok.Bir gecis dönemi olacak.Insallah herseyi gördükce gercek .dürüst is bilen insanlari basa gedirmeye baslayacaktir bu halk.
sanada hayirli geceler.
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

devlet malini calmak