|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
Bir tanesi, 'Ben milletvekiliyim, nikahlı eşimizle beraber olamayacak mıyız' diyerek silah çekti ve memurlarımızın üzerine yürüdü.
Derken telefon edip ekibimizi hemen çektirdiler.
İlaveten bir milletvekiliyle tartışan komiserimizi sürdürdüler.
Sonradan öğrendiğimize göre bu memur arkadaş konudan bir gazeteyi
haberdar etmiş ama o gazete de en yukarıdan tehdit edildi ve olay hiç
duyulmadı..."
MUTA HELAL Mİ
Belli bir ücret karşılığında kısa süreli evlilik olan muta nikahının
Şiilerde sık görüldüğünü, ancak Diyanet'in muta nikahının haram olduğuna
dair fetva verdiği hatırlatan Önkibar, milletvekillerinin başvurduğu
yöntemi ise şöyle anlattı:
"Burada trajikomik olan şey mezhep taklidi fiyaskosudur. Siz başka
bir mezhepte olsanız bile, kısa bir süreliğine başka bir mezhebe geçmek;
yani onu taklit etmek mümkünmüş! Bu durumda Şia taklit edilip muta
nikâhı caiz, yani helal olu yormuş! Söyleyin bunun adı inancı cinsel
uzva alet etmek değil midir?" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
bu muta nikahimi oluyor...yok yok galiba baska imam nikahi daha baska.. simdi moda muta nikahi..ancak belli bir ücret karsiliginda oluyormus...millet vekilleri icin sorun degil de seni bilmem gayri    |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
konudaki son cümle gibi.. inanci cinsek uzva alet etmek budur iste.. hani siyasete alet etmeye alistik ta bu nedir..???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
ne oldu aboooo diyon  simdi moda böyle... simdi sen asla böyle birseyi kabul etmem dersin de eden ediyor iste.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
Ben bir cumhuriyet kadini olarak anca gulerim buna. Basta asli asîl gitsin efe karizmatik slmctk gibilerin hanim cevreleri buyursun o kafanin uyeleri sakinca degil sevap sayar bunu. Manyaklikta sinir yok.
Bizimkiler nasil cuval gecirdi ama. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
konu bir gazete haberinden alinmadir... iki milletvekili rus kadinlari icin yapmis,iranda yayginmis simdi ülkemize sicramis bazilarinin isine gelir diye düsünüyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
Zaten cumhuriyet kadininin böyle tuzaklara düsmeyeceginden eminim.. razi olanlar kendilerini dine ve mezheplere fazlasiyla kaptiranlardir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
Bu videye dikkat et.. sanalda imam nikahi kiyiyor iki kez yapmis ücüncüyü ariyor.    |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
Mizahi bir yaklasim oldu gibi.. helaldir mi?? helal olsunmu..???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
cuval gecirme olayi hos oldu da pek ise yaramiyor.. daha önce de yapildi,yapanlar cezalandirildi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
Ozaman vide dikkat etmeli diyorsun  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
Evet maalesef öyle ne günlere kaldik.. Kültürel yozlasma hizli bir sekilde devam ediyor. Bizim kültürümüzde öyle birsey yok,resmen zinaya gecer.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
dini herhez kendi arzusuna göre kullaniyor, ya birakin böyle inanclari.. bari birsey yapacaksaniz dini alet etmeyin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
Dini alet edenlere söyle,ben sadece gazeteden okudum.. Merak ettigim icin de soruyorum helalmidir diye.. sadece imam nikahi yapanlar dahil bu tür evlilik yapanlar dini alet ediyor. ben bu tür evlilik yapmadim ki...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
selam mehriban.. Evet öyle oluyormus... Ben de yeni ögrendim ama hangi mantik kabul eder bilemem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
Mantigi kabul eden bulursan neden olmasin... ama dikkat et terlik gelebilir    |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
kardes sözüm sana degil. senin araciligin ile fikrimi belirledim. lafim bu gibi seyleri normal bulana veya normal bulmayip da isine geldigi icin yapana  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muta nikahi helalmi?? |
eeee.....her tür gayri-mesru iliskiye bir kilif gerek..bence bu muta isi de öyle.. ama kilif gecirilmeyen iliski mensuplarina irispi diyebilirsin...meyvesine de ne dersen de gayri..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!