|
|
|
ne mutlu insanim diyene |
eigentlich eröffne ich keine religionsbeiträge aber es ist nicht nur ein religionsthema ..sondern auch ein kulturen thema und auch ein thema über verständnis, das wir alle gleich sind.
ich verstehe nicht wie ein gläubiger mensch..der an allah..gott.usw glaubt und weisst das nur er die macht hat...etwas zu erschaffen..nicht versteht, das auch die anderen menschen von ihm erschaffen wurden...oder was meint ihr von wem die deutschen..bzw christen..juden usw erschaffen wurden?
Ich habe gelernt, das der islam zu einer zeit kam als es nur elend und leid gab..für die erlösung der menschen.
aber war der islam die einzige gute religion damals? es gab soviele völker...wozu sollte allah die menschen trennen und dann zusammen bringen?
zitat Das Alte Testament der Bibel besagt, dass Gott die Menschen für ihren Größenwahn strafen wollte und sie deshalb in alle Länder zerstreute. Zunächst sprachen die Menschen nämlich eine einzige Sprache. Mit dem Turmbau zu Babel hatten sie das Vorhaben, gemeinsam den Himmel zu erreichen. Gott aber bestrafte sie dafür und verwirrte ihre Sprache, sodass sie sich untereinander nicht mehr verständigen konnten. Aus dem gigantischen Turmbau der Menschheit konnte nichts mehr werden. Denn um gemeinsam etwas Großes zu schaffen, muss man sich verständigen können.
naja das ist nicht das thema. wir leben alle auf dieser erde und sind entweder von ihm erschaffen worden oder durch einen urknall. wir sind alle menschen..auch wenn wir verschieden aussehen..reden...etc
heutzutage ist eh alles anders...man kann verschiedene sprachen..in den familien leben unterschiedlichste kulturen miteinander
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7 bin dil varmis dünyada...simdi ben bunlarin hepsini nasil mutlu edim abla? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
japonca da yazabilirim istersen?
bilenler bile yazmiyor
sende sadece basliga..dayanarak yaz  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lisan yani  dil ler daha coktur :P |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merhaba. kurdugun cümleye bakilirsa türk'cen iyi, buna ragmen kullanmaktan imtina ediyorsan, üstelik bir türk sitesinde. eger türk isen bu tavrin senin kendi kültürüne saygisizliktir... ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hangi cümle? yok türkcem aslinda hic iyi degil.. cogu kelimeleri vs bilmiyorum
istersen deneyim ama uzun olmicak bu kesin
dünyada ne kadar farkli insan..inanc..dil varsa da biz ayniyiz....biz allaha inaniriz..almanlar..gott der vs. bir inancli insan...neden ayrim yapar...allahin kulluyuz derler....almanlar...yunanlar amerikanlar bunda gecerli degilmi? sadece müslümanlarda mi gecerli....ama bunlari tek bizim icin demiyorum..tüm insanlar icin...
islam dini..eskiden felaket var diye gönderilmis...sadece tek islam dini mi iyi di ozamanlari?
eskiden tek bir dil vardi...sonra allah ayirdi hepsini....neden yine birlestirsin bunlari...fikrini mi degistirdi...yani sadece bir iyi din olsaydi yine insanlar birlescekti...konu ama din degil...aslinda
sadece...nedne anlasmadiklari..cünkü hepimiz ayniyiz vs
unutdugum birsey varsa kusura bakmayin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
katiliyorum sana  tsk ederim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ama inanclari olmiyanlar bile önyargili... ona bakar..ayri futbol takimi tutanlari öldürüyorlar kavga da |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neye saygi? bence saygi ayri..inanmak ayri...her inanan ..saygili degil...her saygili da..inancli degil |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merhaba
Ben bu sorulara bir müslüman olarak cevap verebilirim. Hristiyanlari yahudileri o kadar cesitli milletleri kim yaratti diye sormussun. Dünyadaki bütün Insanlari yahudileri hristiyanlari Allah yaratti. Islam gelmeden önce Hz. Ademden bu yana bir cok Peygamberler gönderilmistir. Hz. Musa ve Hz. Isa da bu Peygamberlerdendir ve hak olarak insanlara Allahìn, sen Tanri diyebilirsin, Gott diyebilirsin, emir ve yasaklarini insanliga bildirmek ve ögretmek icin gönderilmislerdir. Biz Allah tarafindan gönderilen bütün peygamberlere iman ederiz.
tamam bunlari bende dedim...hepimiz allahin kulluyuz..Birde demissin ki Inancli insanlarin herseyi Allah'in yarattigina inandiklarini bir insanin da yaratabilecegini söylemissin aslinda bu sorunun cevabi düsünebilen bir insan icin cok basit: Insanlar dogadaki havayi, suyu, maddeleri, kullanarak bir sey meydana getirirler. dogadaki maddeleri kullanmadan birsey yaratsin bakalim insanoglu! Daha sen kendi kalbinin nasil calistigini nasil kontrol edilecegini diger organlarinin senden habersiz islevlerini nasil yerine getirdiginden habersizken bir insanin bunlari yaratabilecegini söylemen baya sacma dogrusu galiba sen ne demek istedigimi anlamadin veya ben seni anlamadim..ben allahin yaratamicagini mi dedim diyorsun? son cümleni anlamadim...bir insanin bunlari yaratabilecegini söylemen...ne demisim ben?
ben sadece inancli insan...hepimiz allahtan yaratilmissak...diyer insanlar..yani yahudiler..hristiyanlar vs kim den yaratilmis diye düsünüyorlar dedim
Tabiki hepimiz insaniz Dini, Dili, Irki ne olursa olsun. Hakla batil apaciktir. Herkes istedigine inanabilir bu demek degildir ki birbirimizi kesip dograyalim. Insan gibi yasamak herkesin hakkidir Yasama hakkida kutsaldir. Kim olursa olsun. Ama insanlik lafini kullanip Inancli insanlari kücümsemek sen dahil kimsenin harci degil. herkez birazda yerini bilmeli..
yine yanlis anladin diyorum...inancli olmak icin önce insan olmak gerek diyorum ben |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uzun, uzadiya yazmayacagim. mutlak hakimiyet Allahindir. yaratan, yasatan, öldürüp tekrar dirilten Allahtir. Yüce ALLah, yaratilmislar kolay anlasinlar diye herseyi sebebleriyle birlikte yaratmistir... insana düsen görev akil nimetini kullanip, irdeleyip, arastirip bilgi sahibi olmasidir. Yüce Allah insana bu yetenegide vermistir... hadi kolay gelsin kardesim arastir, bilgi sahibi ol....... ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkese kolay gelsin |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
niye!.... senin hem almancan, hemde türkcen güzel, buyur sen tercüme et lütfen. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
almancam benim aslinda iyi..ya senin ? 
dogru mu demisim? yani anlamisim...ikinci yazdigimla? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ben dedim..türkcem iyi degil..sen almancasini okuduguna göre ve ona cevap verdin...sende birseyler var :P
saygilarla...iyi geceler |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
im endeffekt denkst du genauso...du bist gegen saudis etc.... aber hast du mal daran gedacht das wenn du damals gelebt hättest evtl zu denen gehört hättest? oder halt zu den sündigen christen... dann hättest du jetzt nicht so gedacht wie jetzt. es sei denn die menschen wären weiter unterdrückt worden...da die ägypter usw kein deut besser waren wie christen. dann gebe ich dir recht. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
endlich mal eine ehrliche meinung..  jeder kann seine religion ausleben wie er möchte,jedoch ist für mich auch vieles paradox.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
benim düsüncelerimde yazilariniz gibi..  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ganz unrecht gebe ich ihm auch nicht aber er schreibt nur über muslime. hier ging es um alle religionen bzw menschen
wie muss sich denn in dieser zeit ein gläubiger sich verhalten? wie muss sich ein mann eine frau verhalten in dieser zeit? muss die frau immernoch verhüllt sein und darf nichts machen wie früher? wäre das richtig? die zeit ändert sich. ich gebe es zu. ich trinke nicht aber ich bete auch nicht usw muss auch aus sachen machen aus respekt..weil es dazu gehört. aber nur allah entscheidet ob ich in den himmel oder in die hölle komme.
ich glaube auch nicht daran das anders gläubige die von natur sehr gute menschen sind in die hölle kommen ...allah kann nicht so böse sein...das ist mein glaube
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!