|
|
|
Her dinde kadina tesettür vardir.. |

----- GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Onlar kapatirsa demokrasi ve ozgurluk hatta vicdani bir haktir, Bizlerden ortunme olursa kadin haklarina kisitlama,gericilik ve seriattir, Iste boylesine ikiyuzlu igrenc bir yapiya sahiptir ve bunun adi rezillktir, He burada bu dusunceye sahip olan ozelliklede Turklerdir, Bakin avrupaya tesetturlu doktor avukat ve ogretmen var,haha, Bunlar haalen kendilerini kandiriyorlar zavalllar, Ha bu arada osmanli dan bahseden zihniyetlere bilgisizlere sesleniyorum, Okumazsan sanli sohreti tarihini, Yuttururlar Sana atani muhtesem yuzyil ile, Sende boyl apisip kalirsin benim atam boylemiydi diye,hahaha... ----- Benim de bir adım var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yaa arkadasim birak bunlara anlatamassin, islamda deyil bütün dinlerde kadina tesettür vardir. Ölcüsüde acik sekilde bellidir: Eli, yüzü, ayak topugu, bunlar disinda sehveti uyandiracak yerlerini kapatmak zorunda, kapatmiyorsada Yaradani ile kendi arasindadir. taslayamaz dislayamazsin. he gönlünü eylendir diye aciyorsa orasini burasini güzele bakmanin sevabida bize kalir inslh  Bu arada neden örtü sart dinlerde, kadin ALLAH katinda deyerlidir. deyerli taslar bile kapali vitrinde kapali kutuda muafaza edilir kapaliligin ne oldugunu bilmek sarti ile) ucuz taslar acik sergilerdedir alirsin denersin birakirsin atarsin... neden yapiyorsunuz demesin kimse, yap diyosunuz cünkü tesvik olayi... ----- GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Kaynak demissin hangi dilde istiyorsun, bahsettigin tesettür ile kapanma demisin acilimi resimdekimi? Tesettür kapanmadir zaten.. ----- GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Slm arkadas öncelikle selam konusunda uyarin icin tskler ... EN DOGRU KAYNAK KUR ANI KERIMDIR.. zamaniniz kisitliysa ayetler asagida "(Ahzab, 33/59). " Nûr, 24/31). ----- GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senin ne oldugunu bilemem ama ben ELHAMDÜLILLAH Mmüslümanim ----- GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sana cvp vermek gerekirmi emin deyilim ama sen yabanci kamplari gec türkiyedekilere bak ciftlik agasii ----- GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Korinther Kapitel 11 Vers 4-13 "4Ein jeglicher Mann, der betet oder weissagt und hat etwas auf dem Haupt, der schändet sein Haupt. 5Ein Weib aber, das da betet oder weissagt mit unbedecktem Haupt, die schändet ihr Haupt, denn es ist ebensoviel, als wäre es geschoren. 6Will sie sich nicht bedecken, so schneide man ihr das Haar ab. Nun es aber übel steht, daß ein Weib verschnittenes Haar habe und geschoren sei, so lasset sie das Haupt bedecken. İncil'e göre ; Kadın başını örtmek zorunda mıdır ?
Evet zorundadır ;
- Eğer kadın örtünmüyorsa, saçını kestirsin. Ama kadının saçını kestirmesi ya da traş etmesi ayıpsa, başını örtsün. - 1 Korintliler:11: 6
İncilin, Tevrata göre daha çağdaş olduğu söylenir. Bazı durumlarda öyledir ancak özü değişmez; Erkek ve kadın arasındaki eşitsizlik ve kadının örtünmesi .
Bu ayette açıkça görüldüğü gibi kadının başını örtme zorunluluğu vardır. Kadına örtünmek isteyip istemediği sorulmuyor, direkt emir veriliyor ; “başını örtsün.”
----- GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sen etmesen bunca müslümanin akibeti ne olurr etmee eyleme lenn senn nesinnn edebimi bozdurma bana..! ----- GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yanlisi düzelltigin icin tskler ----- GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ciftlik agasiiii sen bildigindenmi konusuyorsun kur ani kerimde yazmayan ne var daha tip dün buluü bu dedikleri asirlar önce inen kurani kerimde yaziyor. agaaa cikar basini kulübenden.. ----- GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
heee unutummm sen kamplardaydin demiii puahahahaha ----- GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm inançsız olana inandırmak zorunda değilsin belliki onlar bidat ehlinden olanlar aslı dinden olmadığı halde dindenmiş gibi gözükenlerdendirler salla gitsin |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Örtünme konusu Kur’an’da, Ahzab Suresi’nin 59’uncu Ayeti ve Nur Suresi’nin 31 ve 60’ıncı ayetlerinde geçmektedir. Kur’an’da geçen "Hımar' kelimesi 'Baş örtmek' anlamına değil, sadece 'örtmek' anlamına gelmektedir. ama hersey kuranda geçeçmez tevsirleri okuyun onlarda daha açılımlı sizler baş örtüsü düşmanısınız baş örtüsü örtmeyen kişilerin zır çıplak olmasından farkı yoktur ve zaten sizin bu hoca diye seçip buraya koyduklarınızıda hoca yerine asla koymam dini nefislerine göre kullanan kişilerdir bunlar genelde koministtirler dinde bas örtüsü yoksa kapanmakda yokdur ozaman varmı böyle bir zihniyet heyyarab negünlere kalmışız dinde yarı çıplak diye bir zihniyet olamaz kadının kapanacağı böle uyarılmış ayak topukları bilek topukları boyun bölgesi ve kulaklara kadar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm kardesim bu tür zihniyetlere ne kadar dogru desende onlar kendi dogrularini anlar, yazilan yorumlari okudum , cvp verme geregi duymuyorum, adamin ekledigi hoca dedigi ki asla bu lakaba layik da görmüyorum hoca deyil insan müsveddeleri. örtünme avret mahalinden ibaretmis , ciplak namazda kilinir bunlarin hocalarinin fetfasinda. allahim hidayet nasip etsin inslh . devekusu gibi kafalari kuma gömülmüs.. Kurani kerimde yazan ayetide yok diyenlerle tartisilmaz... bu konu vesilesi ile sunu anladim.. günümüzün bir kisminin gectigi yerde devekusu beyinliler kadar salih düsünenlerde var.. yorum yazan ellerinize saglik RABBIM imandan güzel ahlaktan yoksun birakmasin inslhh... ----- GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zekeriya beyza Adnan ktar sen gercekten ciddimisin yoksa, Bugun bir nisanda benim haberimmi yok... ----- Benim de bir adım var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haha yuzme diplomasimi istiyorsun,haha tam bir âlem ama, Bilip bilmedigini yazacak kadar cahil cesur... ----- Benim de bir adım var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesettüre bişi demiyorsun ama o hoca diye çıkardıklarında doğru söyleselerde yanlarında olmam çünki diğer konularda nelerini okudum yav adnan kim allaş aşkına ne olduğu bellisiz kişileri dinle bağdaştırmayın islamla ilgili hersey yazmaz kuranda kuranın açılımı büyük tefsirler var tevsiriinkar eden kuranıda eder inkar demek istediğim islamda örtünme olmasaydı tek saçın görünen telden yanacağımız cehennemde inkar edilirdi günahsa saçı açmak bu islamın emrindendir okadar abi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ben adıma konuşuyorum tarikatlarada karşıyım çünki insanları birbirine düşman ediyorlar ben diyanetçiyim çünki müslüman devletin toprağında yaratıılmışım birlik beraberlik düzen bozulmasını istemiyorum ben birliği dış güçlere karşı korurum oturduğum binayı yıkmam hasar etmem ayrıca takım bile tutmam tutabilirdim maç diyorsunuz oyun diyorsunuz ama sınırı aşıyorsunuz maçta ölenler bile oluyo tek takımım var milli maç yuppiyy yasasın birlik beraberlik hayat hüsran değil bayram olsa hatta tüm insanlar el ele tutuşsa birlik olsa uzansak sonsuza yuppiyy   |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
en azından milli ve tek gücün ardındayız kendimize zararımız yok |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!