88 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 30.07.13, 21:46 Nr.: 1 Antworten

Imam Ali (a.s) Kisaca Taniyalim

O (a.s), Resulullah (s.a.a)'ın vasisi, halifesidir
O (a.s), On iki İmamın ilkidir
O (a.s), Ebu Talib ve Esed kızı Fatıma'nın oğludur
O (a.s), Kabe'de dünyaya gelendir.
... O (a.s), "Emir'ul- Muminin"dir.
O (a.s), ilmin kapısıdır.
O (a.s), Zülfügarın sahidir.
O (a.s), Yetimlerin babasıdır.
O (a.s), İnzar ayetinin nazil olmasıyla İslam'ın şanlı tarihinde ilk müslüman olandır.
O (a.s), Hz. Fatimet'üz- Zehra'nın (s.a) eşidir.
O (a.s), Şehitlerin efendileri Hasan ve Hsüyn'nin (a.s) babasıdır.
O (a.s),Sabır ve cesaret abidesi Zeynep'in atasıdır.
O (a.s), kapı arkasında sıkıştırılarak can veren Fatıma'nın (s.a) karnındaki Muhsin'nin (a.s) babasıdır.
O (a.s), kolları kalem olan Abbas'ın babasıdır
O (a.s),Bedir, Uhud, Handek, Hayber, Tebuk, Cemel, Sıffın vb. savaşlar'ın kahramanıdır.
O (a.s), kazandığı savaşlar ve yaptığı fedakarlıklar sonrasında Cebrail (a.s)'ın "Zulfikardan başka kılıç, Ali'den başka da yiğit yoktur." buyurduğu kahramandır.
O (a.s), Hz. Peygamber'in (s.a.a) Gadir-i Hum'da , "...Ben kimin mevlası isem, Ali de onun mevlasıdır. ALLAH'ım, onu seveni sev, ona düşman olana düşman ol." buyurduğu Velayet sahibidir.
O (a.s), hilafetini 25 yıl boyunca başkalarının yönetmesini önemsemeyip, ümmeti hidayet etmekle meşgul olan, dini korumak için gece-gündüz çaba sarf edendir.
O (a.s), Şehadetinin temeli olan "Nehrevan" savaşının kahramanıdır.
O (a.s), secdegahta iken mübarek başına zehirli kılıç indirilendir.

Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur:
"Eğer ormanlar kalem, deniz mürekkep, cinler hesap eden, insanlar katip olurlarsa, Ali bin Ebi Talib'in faziletlerini sayamazlar."

Rabbim, Ehlibeyt (a.s) Yolundan Ayırmasın Bizleri. Amin

YA ALİ MEDET!!!
0

Beitrag gepostet am 04.09.13, 14:31 @aliberlin Nr.: 2 Antworten

Artik bazi seyleri acikca cekinmeden sormanin vakti cokkkkttttaaaaannnnn geldi geciyor....
Ya sunu bir tesbit edelim.... Müslümanim diyen kim Hz. Aliye karsi olabilir veya ögretilerini sorgulayabilir????? Müslümanim diyen kim Hz. Ali gibi olmak istemez...????? Yani olamazda ama en azindan kim onun yaptiklarini yapmak istemez diyelim.... eeeee hepimiz bu düsüncede bir isek ne bu Alevilik veya sunnilik ayrimi...???? Ben red ediyorum bu ikilemi.... Sanki Hz. Ali sehit edildiginde.. bakin ben namaz kilarken sehit edildim, sakin namaz kilmayin dedi veya camide sehit edildim camiye gitmeyin dedi....Herkezin inanci beni ilgilendirmez ama bu benim degerime yani Hz. Aliye dayaniyorsa o zaman banada söz hakki düser....
Ya neden söyle düsünülmez....??? Sanki Hz. Ali yasasaydi, camilere gitmeyinmi diyecekti veya namaz kilmayinmi diyecekti???? veya ölecegini gercekten bilseydi bile namaz kilmayin , camiye gitmeyin mi diyecekti yoksa inadina cok daha camiye veya namaza sarilinmi diyecekti.... Hz. Ali yi kimse kötü emellerine kullanmaya kalkmasin, en azindan ben herzaman karsilarinda olacagim... bunun baska inanca saygi ilede hic alakasi yok.... bos yere kimse ortaligi toz dumana katmaya kalkmasin, cünkü hakli olmaz yaptiklarinda............. Su mezheb olayini gercekten ben anlamis degilim ve inaniyorumki buradaki en az %98 i de anlamiyor.... en azindan bana anlatabilen biri cikmadi.... anlayamadigim icin diyorumki Benim bir Allahim var, peygamberim Hz. Muhammed, kitabim Kur-an i Kerim ve Hz. Ali, Hz. Ebubekir gibi dini büyüklerimede sonsuz saygim ve minnetim var.... tabiki sonradan gelen Islam büyüklerinede ayni saygiyi tasiyorum....yani o kadar...
Yukaridada dedigim gibi kim Hz.Aliye müslüman olarak karsi olabilir veya söylediklerini, yaptiklarini sorgulama cürretini gösterebilir..... eeee durum böyleyse geri kalani ne is???????? Anlayan veya anlatabilen varsa mantikli sekilde buyursun??????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0

Beitrag gepostet am 04.09.13, 18:56 @aliberlin Nr.: 3 Antworten

On iki imam nedir,Islamda yeri varmidir?

Cevap siilik olarak yer bulur ise,

Namaz zekat yada oruc kavramlarinin aciklamasi nasil olacak?

Kisaca bilgi aktarimi yaparsaniz memnun olurum...

-----
Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!