20 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 23.07.13, 00:40 @gezgin256 Nr.: 21 Antworten

insanı dinden imanandan eden sorular
Seviyeli cevapların için teşekürler. Gerçi olgun bir insana olgunluğundan dolayı teşekür edilmez ama buradaki yoklukta böyle bir mecburiyet duyuyorum.
0

Beitrag gepostet am 23.07.13, 02:09 @-anahita- Nr.: 22 Antworten

Merhaba Hewal,
Doğrusu bu güne kadar herhangi bir jeoloji mühendisiyle tanışmadım. Ama burada aniden, "ikisi birarada" indirimi gibi jeolojiyi çok iyi bilen ( ! ) iki kişiyle karşılaşmam benim için büyük bir süpriz oldu.
Hatta bu sayede Jeolojiye giriş dersi bile aldım.
Aynen şöyle ( Sıfırcı hoca edasıyla ) :

"Maddeyi bilmiyorsun bu bir,"

"ikincisi hareket alanlarini tortul tabakalarini bilmiyorsun,"

bu iki.

"ucuncusu maddeni( ki burada dag olsumu ) hareket kaynagi magnezyumu bilmiyorsun,"

ettimi sana üç

"dordncusu jeolojik ve bundan dogan ki konuyla alâkali olan jeoenklinal akimini bilmiyorsun," döört!!!

Sıfırcı hoca sadece bunları bana söylese neyse, esas beni bu son cümleyle mahvetti !

"seni cok fazla ciddiye alip bu kadar cumle yazdigima sukret bre kör cahil..."
Neyse işin şakası bir yana da, dediğin gibi; her konuda fikir illeri sürme zorunluluğu duymak ilginç bir durum.

0

Beitrag gepostet am 23.07.13, 10:43 @devrialem Nr.: 23 Antworten

Haha tam bir komedyanasiniz insani sabah sabah guldurmek kadar hos bir sey olmaz yahu,

Arkadaslarin bazilari cok iyi bilmeli ki,

Alayci insanlara alayci bir ifade ile vermek kadar dogal baska birsey olmaz,

Bu kendini bilmezler ile kacinci kez anlatimdan geciyor ama nafile,

Hep sorular ve verilen cevaplar karsisinda yarim yamalak yazmalar,sonra salla gitsin hesaplar,

Ikide bir kacamak kacamak alttan alta ignemeler,

Ve bu arada garibim yok senin baban benim babami dover psikolojisine siginmalar,yazik,

Bilinmeliki bu arkadas ile kacinci kez bu olaylar uzerine yazismamiza ragmen haalen var olan,

Kendi sorunundan kaynaklanan problemi KURAN hatasi olarak yansitmalari,

Bu  kendini bilmezlik degilde nedir peki?

Bundan cok daha onceleri ikilemi oldugu yerleri daha detayli sekile anlatmamiza ragmen,

Benim inancim olan bir sey ile ikide bir dikene gidip alayli bir sekilde yaziyor ise o kisi,

Kullandigim cumleler saadece hafif kalir arkadasin alttan alta yaptigi nukteler karsisinda,haha,

Yazik,yok jeolog yok kendini cok bilmislik hayret etmislik,pes,

Herhalde farkina varamadi arkadas ama tekrarlayayim bari,

Daha ilk mesajda yasini sordugumu hatirliyorumda,hayret,

Bir insan niye yas sorma geregi duyarki,kapasite meselesi olmasin yoksa,

Soyledik ya asil mesele nasil bir egitim gordugunde,

Daha jeoloji kavramlarini bilmek icin jeolok olmasi gerekliligin dusunebilen bir zihniyet,

Buyuk ihtimal ilk okuldan fazla gidememistir demek,

Bu yuzden dedigim gibi bazi akillilara cok fazla mesai tuketiyoruz haberiniz ola,by byy...

-----
Benim de bir adım var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Beitrag gepostet am 24.07.13, 01:47 @devrialem Nr.: 24 Antworten

Gerçek anlamda bir (devr-i ) alemsin. Hangi yaşta olduğumu söylesemde sen mutlu olsan bilemiyorum. O yüzden sen bir yaş söyle kabülümdür. Eğitim durumumu merak ediyorsan onu da söyleyeyim "Dinoloji" mezunuyum. Te famkır. ( la mesleğimide yazdım ya! dur bakalım ne olacak )  Görünen o ki sana 91 soru az gelmiş. Yaşım ve mesleğim ( yani eğitim durumum ) üzerine sorduğun soruları eklersek 93 eder. 99'a kadar yolun var. Sorabilirsin. Hobilerim, müzik zevkim, nelerden hoşlanıyorum onlarıda yazayım mı?  Görende vatandaşla yeni tanışıyoruz birazdan çıkacağız sanır. Hay bin kunduz!
0

Beitrag gepostet am 24.07.13, 01:54 @cihannuma Nr.: 25 Antworten

"Seninle bu konuyu tartışmayacağım" demişsin. Şaka yapıyorsun değilmi. Seni gidi seni.
Ha birde çok kastığımı söylüyorsun ya. Walla doğru söylüyorsun. Huyum böyle benim. Ben kasıyorumda, sende kayış atmış kafa boşa dönüyor.
0

Beitrag gepostet am 24.07.13, 02:02 @antiqa Nr.: 26 Antworten

Doğruluk, iyilik, temiz ahlak Kuran'da ve diğer dinlerde bolca geçer. Aklı başında olan hiç kimse bunlara itiraz etmez. Fakat sorulan sorular bundan tamamen farklıdır. Katılımın için teşekkürler
0

Beitrag gepostet am 24.07.13, 10:04 @devrialem Nr.: 27 Antworten

Bir konunun paylasiminda alta kalip kalmama dusunce tarzi ile yaklasabilen bir zihniyetin,
Asil hangi tatminlik egosu ile yazistigini ogrenmek isteyenler biraz freud in psikianalist deneyimlerinden yararlanabilirler,
Dur yaa gercekten komikti iste burasi,( aklinca birde baskalarinin kisiligini analiz ediyor )
Daha kendi onundeki lekeyi gormeden baskalarinin pisligini haykirmaya calisiyor,
Once kullandigin gozlugunun camini bir temizle,dunyayi cok daha temiz gorecegin mâlumdur neysse.

Alternatif dusunce isteyen,dalkavukluk ile dogrulugu esas alan mertligi bibirine karistirmis anlasilan,
Herhalde yazilan mesajlar okunulmadan illaa bir yerlere yaranilacagim diye yazilirsa,
Bir stand up gosterisine donusulecegi kacinilmaz olurki ondan sonra vah niye guldun niye alay ettin,
Sorulari ile karsi karsiya kalmak ac tavugun ruyasinda kendisini ambarda gormesi ile esdegerdir benim acimdan.
Arkadas hic okumadigi bir kitap ( KURAN ) uzerine yorum yapacak yanlislar buldum diyecerek haykiracak,
Bizlerinde karsi tutumu agir geldigi zaman olayi kisisellestirmeye calisan pohpohcu destekcileri cikacak,
Sonrada garibim bizden alternatif dusunce diye zirvaliyacak,
Bir dakika bir onceki mesaji okumadiginiz icin belirteyim daha bir derinlemesine inelim istersen,
Bundan daha onceki konularinda bu zamanin bilim isigi aydinlanmasinda kardesimize deger verip,
Sekuler bilimin ayetler uzerine yansimalarini dahi anlatmaya calismistim,
Yalniz kafa nato mermer olunca pek bir yapacak bir sey dusmuyor bize,
Asil kimlerin alay ettigini gormek isteyenler onceki konulara soooyle bir goz gezdirebilirler.

Bilginize:Altenatif Dusunce Isteyenler;
Yazilarimda,daha dogrusu uyelik tarihimin baslangicindan itibarenki sorulara verilen cevaplarima bir bakabilirler,
Bir tane KOPYA yazimi gosterebilene uyeligimi silme gibi bir odul verecegim kendilerine,
Ama nafile bos yere aramayiniz isterseniz nede olsa kopya dusunceler ancak basit insanlarin isidir,
Egitimden gecmeyen fikir uretemeyen dusunemeyen bilgi fakirlerinin ta kendisidir,
Bu yuzden konularinda her daim kopya yapanlarda bellidir saadece kendi dusuncelerini yazanlarda,
Dur bir dakika son cumlemi kendime bir guzelllik yapayim kahretsin iste ne yapayim narsistlik oldu bitti var icimde,
""Ayni Kulvarda Yarisabilmek Icin Cirpinma Nede Olsa Herkezin Sikleti Belli Be""...

-----
Benim de bir adım var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Beitrag gepostet am 08.09.14, 19:03 @qirix Nr.: 28 Antworten

harbıden  bunlar  ınsanı   dınden  çıkarır    : jj  tovbe  tovbeee
-----
Hiçbir mevsim gözlerin kadar Acımasız kullanmadı neşteri
0

Beitrag gepostet am 08.09.14, 23:10 @akrep Nr.: 29 Antworten

yavv   bişey  icad  edılıyor   akabınde  hemen  bu  kuranı  kerımde  yazıyordur    lafları  dolaşıyor  bu  1  degıl  2  degıl 3.  egıl  60-70-80      o  zaman   yazıyorsa  senın  o    malum    ecnebılerden  daha  önce  bılmenız  gerekır   , çunku     o  kıtabı  sen   okumadan  kabullenmıs  sahadet  etmış  bı müslumansın   bırazda  mantıklı  olun  da       ılahı  bı  kıtabı  boyle  absurt  şeylerle  doldurmaya  çalışmayın
-----
Hiçbir mevsim gözlerin kadar Acımasız kullanmadı neşteri
0

Beitrag gepostet am 13.10.14, 00:01 @qirix Nr.: 30 Antworten

yegen ogrenmenin cok kolay yolu var niye bu kadar kendini yordun git bir hocanin dizinin dibine otur anlatsin kafana daha rahat girer teke tek ....ama amacin bulandirmaksa milletin kafasini onu bilemem,
0

Beitrag gepostet am 13.10.14, 01:01 @aif Nr.: 31 Antworten

sen arkadasin yazdiklarini okudunmu bilmek istedigin bir konu olur tek tek sorarsin ona karsi degilim yok kitap gibi yazarsan o zaman dusuncem bulandirmak olur ....bu arada senin kafan bulandiysa o senin sorunun kilif arama dinden cikmak icin..
0

Beitrag gepostet am 13.10.14, 01:03 @aif Nr.: 32 Antworten

birde yazimin neresinde dinden cikarsin diye yaziyor vallah aklina nerden geldi .1,yazimda.
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!