176- senden fetva istiyorlar. de ki: babası ve çocuğu olmayanın (mirasıyla) ilgili fetvayı size allah veriyor. bir kişi ölür de, (ölen kişinin net kalan malvarlığı 120.000 Euro) çocuğu olmayıp bir kız kardeşi varsa, buna terekenin yarısı verilir. (Yani 60.000 Euro) eğer onun, (kız kardeşinin) çocuğu yoksa o, buna (tamamen) varis olur. “çocuğu yok da anne-babası varis bulunuyorsa, annesine üçte bir.” sözüne göre (yani 40.000 Euro) annesine verilir. eğer bir çocukları yoksa eşlerinizin terekesinin yarısı sizindir kuralına göre erkeğe yarısı (yani 60.00 Euro) verilir. eğer (ölenin) erkekli kadınlı kardeşleri varsa, o zaman erkeğe iki kadın payı kadar (verilir). allah, bunu size şaşırıyorsunuz diye açıklamaktadır. allah, her şeyi çok iyi bilendir
Kocaya malvarlığının yarısı 60.00
Kızkardeşe malvarlığının yarısı 60.00
Anneye malvarlığının üçtebiri 40.00
Toplamda 160.000 eder
Islam Nedir , Kuran Nedir , Farz Nedir , Sunnet Nedir , Peygamber Ne Demektir,
Arkadasina soyle buralardan baslasin,
Ilk okuldayken Universite kitaplarini okumasin,elbette sasirir ve ne okudugunu anlayamaz,
Sonrasimi,sonrasinda iste boyle sorulara takliip kalir,
Demek ilahiyat dedikleri basit bir sey olsa gerek yada gereksizdir arkadasinizin zihniyeti gore,
Ilk soruya karsilik;
Bunun cevabi peygamber efendimizin hayati ve ayetlerin hangi olaya gore aciklama yapildigini hangi zamanda inip onundeki ve sonrasindaki birak cumleyi kelime nin harfine dahi baglamligi karsisindaki mucizeligidir,yok be guzelim niyet kotu olduktan sonra her ses cikar bir kafada,
ALLAH ALLAAH sen kansere yakalan ondan sonra ben tedavi olabilirim diye git doktorlarin,
Yillarca dirsek curuttugu universitedeki kitaplarini al oku sonrada bu niye boyle su niye boyle diye sor,yazik.
Neysse o kadar derine dalmasinda bu kadar zihnini yoracagina saadece su bir tane ayete cevap versin ben yalan oldugunu buradan haykiracagim soyle arkadasina,
"DAGLARI GORURSUN DE , DONMUS SANIRSIN ; OYSA ONLAR BULUTLARIN SURUKLENMESI GIBI
SURUKLENIRLE"
Bak,hem jeolojiyi hem fizigi bilmek gerek bu ayetin anlamini kavrayabilmek icin,
Oysa su ayetin gercekliginin kabulu 20. yuzyilda ancak cozulebilmistir,
Oysa Peygamber bunu soylediginde saadece inanmayanlar tarafindan gulunc duruma dusmustur,
Ne garip degilmi inanmayanlar o zamanlarda vardi simdide,
Arkadasina soyleyiver bir zahmet bu saadece bir ayetti geri kalan ayetler ise hepsi birbirinden mucize lâkin anlayabilmek icin bazi seyleri bilmek ise mutlaktir,
Bu yalnizca bacagi olmayan bir cocugun ben niye kosamiyorum sorusuna denk tir,
unutmayalim KURAN HATA veya YANLIS icermez olsa olsa onu okumaya calisan HATA lidir...
‘Dağları görürsün, onları hareketsiz sanırsın. Halbuki onlar bulutların geçişi gibi hareket ederler. Bunu, her şeyi sağlam ve yerli yerince yapan Allah yapmıştır. Şüphesiz O yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.’Neml Suresi,88.Ayet)
Biz yeryüzünü bir döşek yapmadık mı? Dağları da birer kazık (Nebe Suresi, 6.7. Ayet)
Her iki Ayette bir zıtlık yok mu?
Dağların kendi başlarına hareket ettiğine dair hiçbir jeolog yada fizikci henüz bir acıklamada bulunmadı. Ama kastedilen şey kıtaların (Lehvaların) hareketiyse onun dağla nasıl bir alakası var.
Senin bana yapacagin en guzel iyilik oncelikle yasini yazman olacaktir,
Nedeni ise liseyi bitirip bitirmemen daha basit anlatimla,
Maddeyi bilmiyorsun bu bir,birin ikincisi hareket alanlarini tortul tabakalarini bilmiyorsun,
Ikinin ucuncusu maddeni( ki burada dag olsumu ) hareket kaynagi magnezyumu bilmiyorsun,
Ucun dordncusu jeolojik ve bundan dogan ki konuyla alâkali olan jeoenklinal akimini bilmiyorsun,
Daha da kisacasi Sen bu kadar bilinmezlerin arasinda kaybolmussun,
Bu kadar bilinmezlige ragmen bilgiclik taslayip bir seyler bulmuscasna vizildiyorsun,
Inan bana Sen saadece kendini guldurursun,u garibanlik bilgi fakirligi dgilde nedir peki,yazik..
Neysse yine seni cok fazla ciddiye alip bu kadar cumle yazdigima sukret bre kor cahil...