|
|
|
Idam Cezasi (Bakara / 178) |
Genel anlamda rica ediyorum seriat/laiklik tartismasi yapacaklar baska konubasligi acsin orda doktoralarini bilgilerini nefretlerini yada cokbilmisliklerini paylassin ben burda sadece Yüce Rabbimizin kisas denilen adaletini ele almak amaci ile konu actim. Yani Bakara 178. ve 179. ayetleri hakkinda düsünceleri olan varsa yazabilir.
Kimin neye inandigini, kimin neye inanmadigini tartismak yada su sistem (seriat/laiklik) gitsin bu gelsin diye konu acmadim. Ha illa birbirinize laf sokusturmak icin firsat kollayan varsa yada kisisel anlamda tatmin icin konuya dalanar varsa baska konubasligi altinda toplanmanizi dilerim. Ne diyor ayet :
109:6 Leküm diynüküm ve liye diyn 109:6 Sizin dininiz size, benim dinim banadır.
Konuya olumlu katki yapmak istiyorsaniz söyle devam edelim..
Kisas dogru ve adaletli midir? Ülkemizde uygulanabilir mi? Kimler icin uygulanmali yada uygulanmamalidir? Kisas uygulansa ülkemizin kazanci ne olur? (yargi süreci hizlanirmi, dosyalar azalirmi?) Toplum olarak suc oranlari asgariye iner mi? Kisas ile Insanlar arasindaki saygi-sevgi artar mi?
|
|
|
|
|
|
|
|