103 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 22.03.13, 11:12 Nr.: 1 Antworten

Idam Cezasi (Bakara / 178)

0

Beitrag gepostet am 22.03.13, 11:26 @beyza Nr.: 2 Antworten

Güzel yorumlarin icin tesekkürler cok mantikli bir sekilde laik sistem ile seriat mahkemeleri ayni anda isleyebilir. Suriye'de yillardir uygulaniyor. Kisas sistemi Iranda'da uygulaniyor, daha gecen yil yanilmiyorsam yüzüne kessap dökülüp gözlerini kaybeden bir kadin zanlisini affetmisti.

Insan hakki insana geri verilmeli.
0

Beitrag gepostet am 22.03.13, 11:34 @gaydali Nr.: 3 Antworten

gaydali sende haklisin katiliyorum. Zaten ben burda sistem tatirmasi olsun diye acmadim konuyu. Seninde belirttigin gibi Amerika'da ve bircok ülkede var idam cezasi. Ben dinimizde idam cezasina olan bakis acisini sunmak icin ekledim. Videoyu yapan arkadaslar seriat konusuna yogunlasmis ama ben Allah'in kelami oldugu icin ekledim sadece yoksa sistemleri tartismak icin acsaydim politika kismina acardim zaten.  Gerekte yok ayrica.
0

Beitrag gepostet am 22.03.13, 12:08 @beyza Nr.: 4 Antworten

Neden vazgectik idam cezasindan, güya Avrupa Birligine girecegiz diye..
Ne oldu görüyoruz, ozaman "AB'ye giriyoruz hurrraa" diye havai fisek atanlarin kicinda patladi sampanyalar.

AB'nin insan haklarinida gördük. Norvecte 70 küsür cocugu alcakca öldüren tapinak sövalyesini kahraman ilan ettiler nerdeyse. Aynen videodaki anlatilan gibi bir madalya vermedikleri kaldi.
Aynen bugün ülkemizde baska köpek soyu canileri "kahraman" ilan ettikleri gibi.

Masum vatandas vergisini ödesinki canilerin migdesi ekmek görsün. Sonra hicbirsey olmamis gibi insan icine ciksinlar. Tekrar suc isleme yüzdesi 50% fazla olanlari sal temiz toplumun icineki yeniden aileler dagilsin masum insanlar aci ceksin(!)
0

Beitrag gepostet am 22.03.13, 14:20 @-karaoglan- Nr.: 5 Antworten

Sözün özü, idam cezasi dinimizce caizdir ve uygulanmasinda hicbir sakinca olmadigi gibi vatana, millete ve insanliga bircok faydasi vardir. Sanirim en azindan bu konuda herkes hemfikirdir..

0

Beitrag gepostet am 22.03.13, 15:21 @-karaoglan- Nr.: 6 Antworten

Genel anlamda rica ediyorum seriat/laiklik tartismasi yapacaklar baska konubasligi acsin orda doktoralarini bilgilerini nefretlerini yada cokbilmisliklerini paylassin ben burda sadece Yüce Rabbimizin kisas denilen adaletini ele almak amaci ile konu actim. Yani Bakara 178. ve 179. ayetleri hakkinda düsünceleri olan varsa yazabilir.

Kimin neye inandigini, kimin neye inanmadigini tartismak yada su sistem (seriat/laiklik) gitsin bu gelsin diye konu acmadim. Ha illa birbirinize laf sokusturmak icin firsat kollayan varsa yada kisisel anlamda tatmin icin konuya dalanar varsa baska konubasligi altinda toplanmanizi dilerim.
Ne diyor ayet :

109:6 Leküm diynüküm ve liye diyn
109:6 Sizin dininiz size, benim dinim banadır.

Konuya olumlu katki yapmak istiyorsaniz söyle devam edelim..

Kisas dogru ve adaletli midir?
Ülkemizde uygulanabilir mi?
Kimler icin uygulanmali yada uygulanmamalidir?
Kisas uygulansa ülkemizin kazanci ne olur? (yargi süreci hizlanirmi, dosyalar azalirmi?)
Toplum olarak suc oranlari asgariye iner mi?
Kisas ile Insanlar arasindaki saygi-sevgi artar mi?

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!