91 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 07.03.13, 16:46 @beyza Nr.: 21 Antworten

Aleviler namazi nasil kilar?
Kardes o dedigin katliam arkasini sivazladiginiz ergenekoncu generallerin karargahlarinda planlandi. Ateistim diye basbas bagiran aziz nesin getirilip müslüman inancli halk bol bol tahrik edildi ergenekoncu ajanlar öldürün gebertin naralari atip halki gaza getirip kenara cekildiler. islam dininin neresinde insan yakmak varmiski bununla islami karaliyorsunuz? Ateistim diyen aziz nesinin alevi kültür etkinliginde ne isi varki? Yoksa alevilik ateistlikmi oluyorda ateisti getirip sivasin göbeginde dini degerlerimize saldirtiyorsunuz? Sivasda en azindan bir entrika vardi birileri oyununu oynadi geri cekildi. Halk aleviye degil ateist aziz nesine karsi ayaklandi. Peki sivasin rövansi diye basbaglarda 1köy tamamen katledildi. Sivasi anarken bu canavarlik derken neden basbaglarida yanina eklemedin? Dogruya basbalarda öldürülen insanlar alevi degil o halde degerlide degildir kesin insan olduklarinin hic önemi bile yok demi? Kimbilir basbaglar katliaminin planida bir cemevinde yapilmistir ne dersin? Simdi bu böyle olmussa birkac canavarin katilin sucunu cemevlerinemi atmak lazim gelir? Yoksa bu caniligi tüm alevileremi yüklemek gerekir?
-----
Türkün Belini bükecek tek şey , Namazda Ruku'dur ... !
0

Beitrag gepostet am 07.03.13, 17:51 @doughnuts Nr.: 22 Antworten

cuma namazdan  sonra camiden cikip insan yakmaktansa ne  cami ye  giderim  nede  namaz  kilarim
konuyu  acan kisi de  yakanlarla ayni  fikirde olduguna  eminim, 
allaha cok  sükür  ki beni alevi olarak yartti,,
ibadetimizi  görmek isteyen sakalini kesip cemevimize  gelir, görür...
bayanli erkekli tertemiz  kalplerle ibadetimizi yan yana  yapariz, 
baskalari  gibi araya perde,  duvar  cekmeyiz...
0

Beitrag gepostet am 07.03.13, 18:23 @beyza Nr.: 23 Antworten

Benim bir katliami alkislamam söz konusu olamaz. Din adina birilerinin katledilmesi icin bunun dinde bir yeri olmasi gerekir ve buna bir dini yetkilinin fetva vermesi gerekir. Fetvasi ergenekoncularin karargahindan cikmis bir katliami ben bir müslüman olarak kabullenmiyorum. Ama bu yarisi yazdiklarimin insanliginiz sadece kendiniz icin calistigi icin basbaglarda sivasin rövansi diye katledilen koca bir köye hic deginmemissin bile. Bana insanlik dersi verirken birazcikda kendine nasiplen istersen.
-----
0

Beitrag gepostet am 07.03.13, 18:32 @sayisiz Nr.: 24 Antworten

Binbir nick lafin gelisiydi. Tanimadim demek istedim yani. Cemevleri madem herkese acik dortmunda en yakin cemevinin adresini ver bende gitmek istiyorum cemevine. Simdiye kadar cok alevi arkadasima sordum hic götüren olmadi. Hatta biriyle anlastik önce beraber cuma namazina gittik. Namazda ayakda dondu kaldi sonrada beraber cemevine gidecektik birdenbire hic umursamaz oldu. Yaz adresi bir gidelim görelim hatta bir degil on kez gideyim bir bakayim geriden attigimiz tuttugumuz gibimi yoksa baskami? Beni götürmek isteyen arkadas varsa ben seve seve beraber giderim. Holdingi olan camilerden bahsedildi o camiyi gösterebilecek varsa orayada giderim. Buyurun hodri meydan. Pilavdan dönenin kasigi kirilsin.
-----
0

Beitrag gepostet am 07.03.13, 18:45 @sayisiz Nr.: 25 Antworten

Berlinede gelirim. Sorun yok benim icin. Selam bu arada.
-----
0

Beitrag gepostet am 07.03.13, 19:16 @sayisiz Nr.: 26 Antworten

O sorunun cevabi sen sormadan verildi. Camiler Mescidler Allahin evidir. Kisilere kurumlara ait degildir. Hz Ali efendimiz gibi Hz ömerde camide namaz kilarken arkadan hancerlenip sehit edildi. Bunda caminin sucu neyki caniye degilde camiye küselim. Hz Osman efendimiz Kurani Kerimi okurkan kilicla kellesi kesilerek sehit edildi. Ceylan derisinden kanli Kurani Kerim Topkapi sarayinda muhafaza ediliyor. Burda Kurani kerimin sucu neki caniye degilde Kurani Kerime sirtimizi dönelim. Sizler Ehli Beyte kötülük yapan kafirlerin günahlarini camiye namaza kesiyorsunuz. Oysa  o dini getiren peygamber efendimiz bunun mücadelesini veren sahabe ve eyli beyt. Sadece Hz Ali efendimizin islam dini icin verdigi mücadeleyi görseniz biz 2rekat kiliyorsak ehli beyt sevdalisiyim diyenin 20rekat kilmasi gerekir o sebepten ben sizdeki protestan anlayisi anlayamiyorum.
-----
0

Beitrag gepostet am 07.03.13, 19:24 @beyza Nr.: 27 Antworten

Yaziyorumda sana canim cicim yazmiyorumya. insanliktan canilikten bahseden sen insanliktan nasibini almamisa basbaglardaki katledilen onca masum insan icinde kalbinde azicik yer varmi diye soruyorum? Bu kadar igno ettigine göre kalbin öldürülen masumda olsa senden olmayinca insan itibari görmedigini coktan belli etti bile. Senin sivasdaki katillerden farkin neki? Ayni kankasiniz. Sende bana yazma disi insan ici cani varlik.
-----
0

Beitrag gepostet am 07.03.13, 19:36 @stgrt Nr.: 28 Antworten

Eyvallah.. Yazdiklarin senin icin cok hos.. benim icin de sayg duymam gereken bir ortam..

Saygu duyuyorum .. ve Inshallah sende ayni saygiyi Alevi olmayanlara duyarsin Iftira atmak yerine..

sonucta ayni vatanin evladiyiz.. ayni allahin kuluyuz..

senin Söyledigin Cumadan sonra insan yakiyorlar yalani.. cok ayip..

cagdasliktan bahseden alevilere yakismayan bir cehalet..

-----
Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem...
0

Beitrag gepostet am 07.03.13, 21:51 @sayisiz Nr.: 29 Antworten

Biz nerde ne zaman emevilerin abbasilerin pesinde gitmisizki? Yok böyle bisey. Bugün hangi sünniyi o zamana götürürsen götür maviyeye karsi Hz Alinin yezide karsi Hz Hüseyinin yaninda yer alir. Sizin birbirinden ayiramadiginiz sey Allahu Tealanin gönderdigi din ve bu davaya hizmet etmis Kutsal sahsiyetler. Din bakidir devamlidir degismez degistirilemez. Degistirilirse dogrulugu kalmaz. Müslümanlar imanin farzi olarak diger peygamberlere ve getirdikleri kitaplari katiyyen inanirlar ama o kitaplar insan eliyle degistirildigi icin icerigine inanmazlar. Sen Hz Aliye yapilan haksizliga Hz Hüseyine ve ehli beyte yapilan katliamlara kiziyorsun bunun faturasini o canilere degilde dinin kurallarina ( namazina camisine vs vs) cikariyorsun bu vecibeleri protesto ediyorum deyip boynuna astigin fantasiden cizilmis bir resimle bir kilicla ibadet kismini bitiriyorsun. islam dini ve dinin Allaha ibadet sekli kiyamete kadar degismemek suretiyle geldi. Bunu ancak bir ilahi emir kaldirabilir bunu kaldirmak kimsenin haddine degilki.
-----
0

Beitrag gepostet am 07.03.13, 22:58 @beyza Nr.: 30 Antworten

Ben senin bu nickini unutmusum gitmis. Resim cikinca fark ettim. Hic yazmadim say.
-----
0

Beitrag gepostet am 08.03.13, 11:58 @sayisiz Nr.: 31 Antworten

Kim yiyormus kul hakkini yetim hakkini? Aleviler kul hakki yetim hakki hic yemiyordur kesin. Bunlari sadece sünniler yapar demi? Konuyu böyle genellemelerle dagitiyorsun. Insan dünyaya nefsiyle gelmistir. Nefis herseyi arzular. Nefsi ne kadar doyurursan doyur tatmin olmaz daha fazlasini ister. Bunun yaninda birde seytanin tatli vesvesesi var. Bu ikisi bir araya gelince günah islemeyecek insan yoktur. Yani kim olursa olsun dünyadan günahsiz gidecek insan yoktur. Allahu Teala peygamberlerine bile hata kusur isletmislerdirki kullari hatanin yanlisin günahin her nefis icin var oldugunu bilsin ve tövbe yolunu daima acik tutsun diye. Namaz oruc insani günahlardan bir nevi geri tutar. Namaz dinin diregidir ve her müslümana farzdir. Kul namazi yaradanina sükür icin eda eder. Namaz kilmak insana zor gelir sabir ister. Sizin sectiginiz sac calip halay cekmek kolaya kacmactan baska bisey degilki. Konu cok uzadi özünüde kaybetdi. Ben burada noktaliyorum. Hayirli cumalar herkese.
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!