|
|
|
Yobazlaşıyoruz |
Hepimize sorsalar Elhamdülillah müslümanız deriz.Ama nedense İSLAMı bilmeyiz."İnneddini indellahil İslam " Allah indinde din islamdir.Ali İmran 19 ayetinde Allah tek din olarak İslami görmüstür.Dininizi tamamladim.Size din olarak müslümanlıgı sectim ve hosnut oldum.Maide 3 ayeti celileri ornek gosterilerek İslamdan başka dini kabul etmek kafirlikdir.
İslam dininde kendini idare edebilecek kadar ibadet ve taatları bilmek ( FIKIH ) bilmek Farz-ı Ayn dir.Ama gunumuz o kadar yozlaştı ki.Herkes kendini hoca zanneder oldu ahkam keser oldu.Birde Humanist düşünce hakim oldu.Asıl olan ALLAH sevgisi iken ona gidilecek yol Hz.Muhammed s.a.v. efendimiz iken insanlar baskalastılar yada yobazlaştırıldılar.
Bir insan müslüman oldumu hemen vakit namazına kadar abdest,gusul nasıl alınır namaz nasıl kılınır ve namazda okunması gerekenler nelerdir ogretilir.Ama gunumuzde erkekse hemen sunnet edilmesi gerektigi Tv ve dinsiz kesimce ön ayak edilerek Dinde asıl olandan uzaklasıyoruz.Birde Millet olarak Bel altı sever olduk,meraklıyız bel altına...
Değerli arkadaşlar İslam dini Efendimiz s.a.v. zamanından bu zamana kadar aynı değişmedi ve inşaallahda kıyamete kadar değişmeyecek... Adama soruyorsun kac mezhep var 2 diyor alevi sunni .... Simdi buna ogretmeyen ana babayamı yuh diyelim ögrenmemis cocuga mı _?_ İslam dininde 4 hak mezhep vardır 1-Hanefi 2-Şafii 3-Hanbeli 4-Maliki Bunlar Ehli sunnet velcemaat yani Peygamberimiz ve Ashabının yolunda gidenlerin mezhebidir hangisine uysan farketmez ayrılık yokdur sadece Rahmet vardir. Hadisi kutside s.a.v. efendimiz : Ummetim 73 fırkaya ayrılacak 1 kurtulacak geriye kalan helak olacak deyince sahabeyi kiram o 1 zümre kimdir ey Allahın elcisi deyince cihan sultanı : Benim ve ashabımın yolunda gidenlerdir buyurmustur.
Lütfen : İslam İlmihali okuyalim.Gusul ve abdest nasıl alınır Mezhebimize göre ögrenelim.Namaz nasıl kılınır Mezhebimize göre ögrenelim inşaallah... ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|