90 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 09.09.12, 15:30 Nr.: 1 Antworten

nereden nereye.....
rusyada artık 4. sınıf ve üzeri öğrenciler için din ve ahlak dersi zorunlu oldu....
hayırlı uğurlu olsun.
0

Beitrag gepostet am 09.09.12, 15:49 @lafontaine Nr.: 2 Antworten

nereden nereye.....
rus çocukları için ortodoks hristiyanlığı,islamiyet musevilik ve bir kaç farklı seçenek daha var lafo,rakamlar tam aklımda kalmadı ama 200binin üzerinde çocuk islamiyeti seçmiş...
aleykümselam...
0

Beitrag gepostet am 09.09.12, 15:56 @lafontaine Nr.: 3 Antworten

nereden nereye.....
rusyada ortodoksluk yaygın olması gerek lafo ama öncesinde sovyetler birliğinin komünizmini düşündüm bende o yüzden nereden nereye demiştim.
0

Beitrag gepostet am 09.09.12, 15:58 @k-yilmaz Nr.: 4 Antworten

nereden nereye.....
din ahlakı bilincinin rus toplumunda yaygınlaşması,gelişmesi amacıyla alınmış bir karar deniyor haberde yılmaz....
0

Beitrag gepostet am 09.09.12, 16:03 @-alkan- Nr.: 5 Antworten

nereden nereye.....
din ahlak dersi türkiyede zaten var ama çok etkin olabildiği kanaatinde değilim....geçtik biz o sıralardan...
0

Beitrag gepostet am 09.09.12, 16:07 @k-yilmaz Nr.: 6 Antworten

nereden nereye.....
toplumdaki ahlaki,ruhsal çöküntüye ve bunun ülkeye verdiği zarara çareler aranıyor yılmaz....rusyada devlet okullarında devlet tarafından verilen din ahlak derslerinden ne gibi nemalanmalar olabilir mesela?
0

Beitrag gepostet am 09.09.12, 16:11 @lafontaine Nr.: 7 Antworten

nereden nereye.....
komünizm din değil ki lafoestağfurullah....sovyetler birliğinde dini inanç yasaktı ama bu tüm sovyet halkı dinsizdi demek değildir çoğu insan gizli bir şekilde dinini yaşıyordu elbette....
türkiyede ortaokul ve lisede din ahlak dersleri zorunlu dersler arasında zaten...
0

Beitrag gepostet am 09.09.12, 16:12 @-alkan- Nr.: 8 Antworten

nereden nereye.....
hal ve gidiş mi gerçektenmi?
bizde din kültürü ve ahlak bilgisi idi sanırım halen öyle ve 10 konusunda haklısın.
0

Beitrag gepostet am 09.09.12, 16:19 @lafontaine Nr.: 9 Antworten

nereden nereye.....
öğrencilerin din seçimi kendilerine bırakılmış yani bir müslümanı ortodoksluk veya yahudilik okumaya zorlamak gibi birşey yok....benim anladığım kadarıyla burdaki amaç dinlerin inanç yönünden çok ahlaki yönünü topluma aşılayabilmek....
0

Beitrag gepostet am 09.09.12, 16:22 @k-yilmaz Nr.: 10 Antworten

nereden nereye.....
menzili görmedim ama senin söylemine benzer başka söylemlerde duymuştum. onun kontrolü devletin sorumluluğudur artık yılmaz....birde her şeyin artıları ve eksileri vardır mutlaka...
teşekkürler.
0

Beitrag gepostet am 09.09.12, 16:24 @gezgin256 Nr.: 11 Antworten

nereden nereye.....
çıkmak zorundayım şimdi ben,size güzel bir gün diliyorum.görüşürüz.
0

Beitrag gepostet am 09.09.12, 17:13 @timur1968 Nr.: 12 Antworten

nereden nereye.....
aleykümselam....
kalbinden canıgönülden dindar olabilmek için önce o dinden ve içeriğinden bir şekilde haberdar olman,bir yerden bir şekilde öğrenmen gerekmiyormu?
okulda okutulan din dersiyle dindar olunabileceğine bende inanmıyorum ama....o derslerden faydalanma çok sınırlıdır diye düşünüyorum....ilkokul çağında yaz tatillerinde gönderildiğimiz hoca mekteplerinin fonksiyonu büyüktü....
0

Beitrag gepostet am 09.09.12, 17:42 @k-yilmaz Nr.: 13 Antworten

nereden nereye.....
o güneydoğuda sınırlı bir kitledir yılmaz,batıdaki durumu açıklamaz ayrıca ne kadar yoksulluk edebiyatı yaparsak yapalım bugünkü durum mesela 30 yıl öncesiyle kıyaslanamaz asla...ben köylüyüm....az çok biliyorum o günleri ama asıl yokluğu yoksulluğu analarımız babalarımız çekmiş o günkü yaşam mücadelesi bugünle kıyas dahi edilemez ama birde ahlaki değerlei kıyasla....
0

Beitrag gepostet am 09.09.12, 17:49 @k-yilmaz Nr.: 14 Antworten

nereden nereye.....
çanakkale savaşında ordumuzun kumanyası neymiş?
ya milletimizinki çokmu farklıydı acaba?o hal o durum sadece bir savaş anıyla sınırlı değildir ki,milletin içinde bulunduğu genel durumdur bilmem yanılıyormuyum?
0

Beitrag gepostet am 09.09.12, 17:50 @k-yilmaz Nr.: 15 Antworten

nereden nereye.....
sağolda bana nasip olurmu bilmiyorum?
benim hayatımda tatil diye birşey yok.
0

Beitrag gepostet am 09.09.12, 17:53 @k-yilmaz Nr.: 16 Antworten

nereden nereye.....
ikaz aldım,ineklerimi sağacam ben,görüşürüz
0

Beitrag gepostet am 13.09.12, 14:32 @birbeyinkizi Nr.: 17 Antworten

nereden nereye.....
paylaşım için teşekkürler,dünya bizim gitmekte olduğumuz yolu gitmiş geri dönüyor biz halen özgürlük adı altında dini ve ahlaki değerlerimizi ayaklar altına alma gayretindeyiz,insanlar toplum tarafından toplum ahlakına uymayan davranışları sebebiyle uyarıldıklarında ise mahalle baskısı yaygarası koparılıyor.
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

nereden nereye.....