Ubeydullah-ı Ahrar hazretlerini bilmeyen arkadaslar icin kısaca anlatayım
Sadatların büyüklerindendir.İSTANBUL un Fethinin Sahiblerindendir.Cunku Fatih Han hzleri Hocası Aksemseddin ks.hzlerine bana öyle bir dua ögretki en darda oldugum zmn bana yardımcı olsun dediginde
Sen YETİŞ YA ŞEYH AHMED de buyurdular
Fatih Han Hzleri Efendim Siz benim Mürşidim hocam degilmisiniz.Neden bir baska evliyada Himmet isteyim dedigi zmn Aksemseddin ks hzleri :
ŞEYH AHMED Ubeydullah-ı Ahrar hazretleridir.O zamanın Kutbudur buyurmuslardır.Evet Ubeydullah-ı Ahrar hazretleri Fetih günü Beyaz atını hazırlatmıs nereye gittigini soranlara
TÜRK Hükümdarı MUHAMMED HAN bizden yardım istemekdedir.İcabet etmemiz gerek buyurmuslar.Ve Kapı acılmazken Fatih Han hzleri YETİŞ ya ŞEYH AHMED dediginde
-Geldim Hükümdarım demis.Durumu gosteren Fatih han hzlerine sen su tepeye cık ve KÖSLERİNE vurdur hucum emrini ben ordumla geldim dediginde Fatih han :
Hani nerdeler deyince...Hırkasını gostermişdir.Hırkaya bakan Fatih han hzleri
Hırkanın üzerinden bembeyaz atlar üzerinde beyaz sarıklı insanların cook kalabalık bir halde geldiklerini görmüsdür.
Ubeydullah-ı Ahrar hazretleri İstanbulun Fatihidir.O zamanın KUTBU idi.
"Eger biz şeyhlik yapsa idik.Zamanımızdaki şeyhler mürid bulamazlardi.Bize Kralların ve şeyhlerin eğitimi verildi." Ubeydullah-ı Ahrar Ks.hzleri
-----
sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM