90 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 13.05.12, 00:44 Nr.: 1 Antworten

Rahmet meleklerin girmedigi 23 ev...
1- Sıla-i rahmi terkeden,akrabalardan ilgi ve alakayı kesenin evi.(Tevbe:71,Buhari).

2- Anne ve babaya itaat etmeyenin evi.(Nisa:36, Lokman:14)

3- Yetim malı yiyenin evi.(Nisa:10, Buhari ve Müslim)

4- İçinde faiz yenilen ev, faizle alınan ev.(Bakara:275-276, Buhari)

5- İçinde köpek bulunan ev. (Buhari ve Müslim, İbni Mace)

6- ALLAH ın zikredilmediğ meclisler,Peygambere (sav) salat ve selam getirilmeyen meclisler,
nefsin üstün tutulduğu ve şeytanların bulundugu evler.( Buhari, Müslim ve İ.Ahmed)

7- İçinde sahabeye,ölülere,dehre,rüzgara,horoza,hastalığa ve
benzeri şeylere çok sövülen evler. ( Ebu Davud, İ.Ahmed,Buhari ve
Müslim)

8- İÇİNDE SURET,RESİM VE HEYKEL BULUNAN EVLER.( Enbiya:52, Saffat:95-96, Buhari)

9- ALLAHı zikir dışında teğanni yapılan,eğlence ve müzik aletleri bulunan ev.(İ.Ahmed)

10-İçinde çan olan ev.(Müslim, Ebu Davu ve Tirmizi)

11-İçinde bağıra çağıra,üstünü yırtarak ağıt yakan kadının sesinin yükseldiği ev.(Müslim)

12-İçinde içki içilen ve kumar oynanan ev.(Maide:90-92, Sahih-ul cami,Taberani)

13-İçinde ALLAH a ortak koşulan,nazar boncukları takılan ve büyü yapılan ev.(Nisa:48)

14-İçinde tavla oynanan ev.(Munafıkun:9, Müslım ve Ebu Davud)

15-Haram olan kıyafetlerin giyildiği ve haram olan eşyaların
kullanıldığı ev, yani erkeklerin altın ve gümüş kullanmaları ve ev
halkının altın ve gümüş kaplar kullandıklar ev.(Tirmizi,Müslim ve
Taberani)

16-Lanetlenen kimselerin evleri.Örneğin: İçki içen,ALLAH ın emirlerine karşı gelen, kocasını isteğini kabul etmeyen kadın,namazı terkeden kişilerin bulunduğu ev.(Taberani, İbni Mace)

17-İçinde kötü kokular bulunan ev . Örneğin: Soğan, sarmısak, pırasa ve
benzeri bitkiler,sigara,nargile,bir kab içinde bekletilen küçük ve
büyük abdestler gibi...(Müslim ve Tirmizi)

18-Cünüp olup gusül abdesti almayanların evi.(Ebu Davud, el-Bezzar, Taberani)

19-Sahibi safran (kadınlara ait bir koku çeşidi) sürünen ev.(Ebu Davud)

20-İsrafçı ve savurgan ev. (Nesei, Müslim)

21-Ev sahib ve sakinlerinin günah işlemekte ısrar ettikleri ev. (Nesei,İ.Ahmed)

22-İçinde zina yapılan ev. (Buhari ve Müslim,Nesei)

23-İçinde büyük günah işlenen ev,büyük günah işliyen ev sahipleri
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 01:00 @ahududu Nr.: 2 Antworten

Rabbim cümlemizden razi olsun...
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 02:07 @ahududu Nr.: 3 Antworten

ben sahsen oynamiyorum ahu hanim,dinen tavla oynamak günahmi bilemem,bu konu hakki simdi yalnis birsey yazmak istemem.
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 02:25 @ahududu Nr.: 4 Antworten

bu tür oyunlarda bazi kisiler bazen hakimiyetine sahip cikamadiklari icin yalnis cirkin kelimeler kullaniyorlar.böyle bir masadanda seytan eksik olmaz.okey,kagit,tavla ve buna benzer oyun cesitleri oynanan masadaki kisilere Allah in selamini vermek dinen uygun degil,yani öyle bir masaya selam verilmemesi daha uygundur.
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 02:32 @ahududu Nr.: 5 Antworten

herseye ragmen bizler bilmeyen kisilere arkadaslarimiza karsi bunlari hatirlatmakta mükellefiz.
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 02:34 @ahududu Nr.: 6 Antworten

rica ederim ahu hanim..
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 08:54 @erkan7878 Nr.: 7 Antworten

erkan  bey   günaydin,  bunların haricinde, amerikan dolar, kullanilan, mersedese  binilen,  kola içilen,  ve bosh marka çamaşır makinesi barındıran evlere ;  girmemeye özen  gösteriyormu,  yoksa kapıdan selam verip "acelem var  diger  komsuyada gidecem " diyerek kaçmaya çalışiyor.,inanin   yazdiklarinin  hayatda   bir  gercekligi  yok,

ufak  bir  cocuk,  dahi   bu  yazida o  kadar  cok  celiski  bulurki..

0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 09:00 @erkan7878 Nr.: 8 Antworten

şimdi icinde köpek bulunan eve girmekten  meleklerin hoşlanmadıklarını biliyorum, anlayışla karşılamak lazım, gerçekten korkuyor olabilirler sonucda  oda  bir  melek. hani kapı çaldığı an havlaya havlaya koşuyor ya köpekler, belki o yüzden çekiniyorlardır,,
 resim olan eve girmemeye özen gösterdiklerinden de haberdarız. bunu niçin yaptıklarını pek tahmin edemeyeceğim. ama umarım sanatın diğer türlerine de böyle mesafeli durmuyorlardır. 21. yüzyıldayız artık. rönesans oldu, aydınlanma oldu.  yapmayin cahilliğin  cahilligin bu  kadarliginada lüzumu yok.

0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 09:07 @erkan7878 Nr.: 9 Antworten

´üstünü  yirtarak  agit  yakan, evede  melek  girmezmis!!   bagirarak  korkutarak   karisini  döven  eve  nedense  melekler,  giriyor..   yine diyorum dinlerin hepsi  erkek  egemenlidir..
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 09:21 @aristores Nr.: 10 Antworten

zina yapılan eve girmedikleri de aldığımız duyumlar arasında. zina dedikleri şey "imam nikahsız evlilikler yapmak" anlamına geliyor. sevmiyorlar bunu.
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 09:25 @erkan7878 Nr.: 11 Antworten

sanirim,meleklerin,  kapitalist  sistemden  bir  haberleri  yok,  fakir  insanlar, banka   faizi  almadan, ev  alamiyorlar. meleklerde  istemez  fakir  hep,  fakir  kalsin,ve  bu  faiz  isine  bir  cözüm  bulsunlar..
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 10:09 @sorgunluguzel Nr.: 12 Antworten

meleklerin,şu eve girer, bu eve girmez,  diye  bir  düsüncesi  olmamali. her  eve  girip,cikmali  bence,  türkiyede  melekler  varda  onlarda   zengine  hep  ugruyor.. tsk   anneler   gününüz  kutlu  olsun..
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 10:25 @sorgunluguzel Nr.: 13 Antworten

ya ne dalga gecerek yazıyosun siz kafayı yemişiniz gercekten melekleri alay konuusu yapmaktan vaz gecin bi dr gidin bence siz gerci sizi dr. da paklamaz tr melek yokmus bilmem ne
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 10:33 @elinaz Nr.: 14 Antworten

senin güzel hatırın icin yazmıyorum artık elinaz haklısın salla bu gerizekalıları

0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 10:41 @i_need_you Nr.: 15 Antworten

yazda  mantikli   bir  cevap  yaz,   küfürsüz yazda insanlar, anlasin, hakaret  genelde  beyinsizlerin   kendini     savunmak, icin  bas  vurdugu   aciz bir  yöntemdir,
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 11:36 @bicik Nr.: 16 Antworten

insanlar ne kadar dinden uzak oldugunu soguk oldugunu dinle ne kadar alay ettigini tekrar gördüm,yazik ya gercekten cok yazik,düstügünüz su seviye bir bakin,ne diyeyim Allah af etsin,bir hristiyanin bile islama karsi saygisi daha büyük,son kez diyorum benim yazdiklarimi kimse okumak zorunda degil,BIRICIK bunuda cahil beynine sok ok ben burda birseyler paylasip kizlara karsi bir sempati kurma niyetim yok ok.Ben burda Allah icin birseyler paylasiyorum degerli arkadaslar arasinda,ortaligi karistirmak isteyen tiplerle muhattap olmuyorum,herkes degerindeki ayari bulsun.Allah yardim etsi size.
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 11:42 @bicik Nr.: 17 Antworten

kusura bakma kimin seytan oldugu belli,ben senin gibi biriyle asla sohbet etmedim etmemde,senin yüreginde zerre kadar Allah korkusu olsaydi böyle sacma seyler yazmazdin ve digerleri,Allah islah eylesin,Allah cok sükür arnim acik,laflarina biraz dikkat et derim tekrar,pc arkasindan sacmalamak kolay,size ben diyecek birsey bulamiyorum..haydi meydan bos.....durun.
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 11:48 @bicik Nr.: 18 Antworten

ben kimseye özelden hakarette etmedim etmemde ne yazdiysam buyur buraya yaz benim yazdigimida millet görsün buyur yaz hic sorun degil,dedimya benim arnim acik,burdan herkese sesleniyorum,beni nasil biri oldugumu dostca arkadasca tanimak isteyen gelsin tanisin misafirim olsun,nasil biri olduguma o zaman karar ver ok.milletin lafina kanipta günaha girme.hayirli günler dilerim.
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 12:01 @bicik Nr.: 19 Antworten

bicik ben sana ne yazmisimda diyorsunki bana yazdiklarini yazsam nikim silinir,buyur yaz lütfen yaz hadi cekinme,ben gerceteken senin dedigin gibi biriysem bunu herkes görsün,aksi takdirde ben seni Allah a havale edecem,simdi yaz bakalim dogrumu konusuoyrsun yoksa yanlismi,hadi bekliyorum merakla...
0

Beitrag gepostet am 13.05.12, 12:05 @elinaz Nr.: 20 Antworten

bunun niyeti belli ben sahsen bu kisiyi tanimiyorum.baska nikleri varsa onu bilemem,ben burda birine asla hakaret etmedim,simdi idda ediyorki onunla yazismisim birseyler söyledigine göre agir olmasi gerek yok admin silermis niki,simdi buyursun yazsin benim ona yazdiklarimi herkes görsün mademki böyle bir idda ortaya atti.
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!