|
|
|
Duanin en makbul oldugu vakitler... |
Hadisi şeriflerde buyuruluyorki.. Ezanla kamet arasında dua makbuldür. [Tirmizi] Kuranı hatim edenin duası makbuldür. [Beyheki] Hac yapanların,duaları kabul olur. [Taberani] Kuran ve ezan okunurken,düşman ordusuyla karşılaşınca,yağmur yağarken,zulme uğrayınca dualar kabul olur. [Taberani] Bir cemaatten bir kısmı dua eder,ötekiler de amin derse o duayı,Allah ü teala kabul eder. [Hakim] Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur. [Buhari]
Her gece seher vakti,Allah ü teala buyururki..İstiğfar eden yok mu,affedeyim.İsteyen yok mu,vereyim,duasını kabul edeyim. [Müslim] En efdal dua,Arefe günü yapılandır. [Beyheki]
Şu beş gecede yapılan dua kabul olur..Regaib,Berat ve Cuma gecesi ile
Ramazan ve Kurban bayramının birinci gecesi.. [İbni Asakir] Dua etmekte mahzur olmaz. İmamı Rabbani hazretleri buyuruyorki..
İstemek,kavuşmanın müjdecisidir.Yanıp yakılmak da,kavuşmanın
başlangıcı demektir. Büyükler vermek istemeseydi,istek vermezdi
buyuruyor. Hadisi şeriflerde de buyuruluyorki.. Dua etme arzusu gelince,dua edin.Çünkü bu,duanın kabul olacağına alamettir. [Tirmizi] Allah ü teala birine dua etmesini takdir etmişse,kabul etmeyi de takdir etmiştir. [Ebu Nuaym]... Cümle müslüman aleminin yaptigi ibadetin ve dualarin kabul olmasi dilegiyle insallah...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
paylasim icin tesekkürler ,ama dinimizi bilen herkez bence hergün dua etmeli hergün sükretmeli besmeleyi her aninda söylemeli,bugün icin degil yarinlari icin yasamali duasiyla.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tsk ederim ahu hanim,cok sagol..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
selam..evet dinimizde bir insana dua hergün heran lazim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paylasim icin tesekkürler abi . seher vakti tam olarak hangi vakit oluyor ? ----- benim icin yanan , bir tek sigaram . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sagol alkan abi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rica ederim abi..seher vakti takvimlerde imsak diye bildirilen saat gelmeden önceki vakittir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
imsak vaktini esitir seher vaktiyse tamam dir abi anlasildi saol ----- benim icin yanan , bir tek sigaram . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sende sagol abi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saolun yardimci oldunuz icin ----- benim icin yanan , bir tek sigaram . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 ----- benim icin yanan , bir tek sigaram . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ben cok dua ederim ve cok düsünürüm ----- benim icin yanan , bir tek sigaram . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sagolun ben kendim icin aylem icin ve tüm müslümanlar icin dua ederim . ya siz ? ----- benim icin yanan , bir tek sigaram . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hmm ilginc bu cok fedakarca gibi birsey bence cok iyi niyetinizden geliyordur eminim . kendiniz baskalarinin durumundan daha iyi gördünüz icin baskalari icin öncelikli dua ediyorsunuz. vallah düsündüm gibiyse cok güzel bir hareket ----- benim icin yanan , bir tek sigaram . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
belkide elinizdekiyle mutlu olmayi bilenlerdensiniz . baskalari gibi bencil olmadinizdan . sadece hep bana demedinizden . bence madiyatan evel vicdanli olmanizdanir . göz görüyor kim muhtac diye ,orda kalkipta hala insan ben derse .bu nasil bir vicdan olabilirki demi bizler halimize nekadar sükür etsek azdir gercekten .
benide yeni fikirlere birde bazi seyleri farkli görmeme sebeb oldunuz allah razi olsun 
----- benim icin yanan , bir tek sigaram . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sizde sagolun tesekkürler ve Hayirli geceler ----- benim icin yanan , bir tek sigaram . |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!