benim, dine inanmamam, icin o kadar cok gerekce varki, örnek, dinin kadina, bakis acisi, kadinin erkegin kaburgasindan yaratildigini söyliyen bir dine ben inanmam,din dogmatikdir, bilim disidir. dinler genelde egemenler tarafindan sömürü ve baski araci olarak kullaniliyor.insan bilinclendikce,tanriyi sorgular ve dinden uzaklasir,
fakat ben bütün evreni dizayn eden bir gücün varligina inaniyorum.
önerin icin tsk yapacam, gazele insan sosyal bir varlikdir ve topluluklar icinde yasar,, dolayisiyla insanlarin bir arada yasayabilmeleri hukuk öncesi icin dinlere gerek duyulmustur.hepsi bir mitolojidir, siz simdi kalkmis 1500 yil önceki kanunlarla yönetilmek istiyorsunuz.
baska bir idolojiyi veya felsefeyi kavriyamiyan insan, genelde dincilik ve irkcilik yapar,tskk
humeyni kardes,sen ne yazdigini anlasan, bende anlarim,
sizlere iyi cahillikler diliyorumm..
seninki hic soruya benzemiyor, kendin cevaplada bilelim.. ben söylim her sey atomlardan olusturulmustur, atomlara bakildiginda hareketlilik vardir,peki bu hareketlilik nasil ortaya cikmis?? bilim bunu arastiriyor..
Arkadas, dindarlar camiler aracigiyla günde 5 defa allahin varligini söylüyorlar,kimse bir sey demiyor, simdi ben 1 defa megafonla allah yok desem ne olur, sen tahmin et. ben inanclara saygiliyim,fakat onlar neden benim inancsizligima saygili degil?.
ewet benim tezim marksist, marksizim bilimdir unutmayin,
günaydin, sevgili arkadasim, evreni, arastirmak, ögrenmek bilimle olur,nitekim evrende bir cok bilinmeyen,bilimle, kanitlanmistir.dünyayi sorgulamak, insani derin felsefeye götürür. galile orta cagda, dünyanin döndügünü söyledi biliyorsundur, newton, yer cekimini buldu. arkadaSIM: din sorgulamaz, o yüzden bilimle zit kavramdir.
bütün evreni dizayn eden gücün varligina inaniyorum, her sey atom parcaciklarindan olusturulmusdur,parcaciklar sürekli hareket halindeler,neden hareket halindeler?, bilim buna henüz cevap bulamadi...