57 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 06.05.12, 02:12 @aristores Nr.: 21 Antworten

Namaz...
dini inkar edene islamda KAFIR derler,bu seviyeye düsenlerin vay haline.dini zorla yasan kimse yok ben tanimiyorum,herkes gönülden yapar ibadetini,dinimize laf atana karsi cikanlara RABBIM firsat vermesin insallah.
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 02:19 @aristores Nr.: 22 Antworten

Namaz...
dinsiz olmaktansa din görevlisi olmayi tercih ediyorum
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 02:24 @limansizgemi Nr.: 23 Antworten

Namaz...

benim,  dine  inanmamam,  icin  o  kadar  cok  gerekce  varki, örnek,  dinin  kadina,  bakis acisi, kadinin  erkegin  kaburgasindan  yaratildigini  söyliyen  bir  dine  ben  inanmam,din  dogmatikdir, bilim disidir. dinler genelde  egemenler  tarafindan  sömürü  ve  baski  araci  olarak  kullaniliyor.insan  bilinclendikce,tanriyi  sorgular  ve dinden  uzaklasir,

fakat  ben  bütün  evreni  dizayn  eden  bir  gücün  varligina  inaniyorum.

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 02:33 @limansizgemi Nr.: 24 Antworten

Namaz...
selam..ben katilmiyimki hakkimda bir cok suclama varmisben burda sadece bir kac birsey paylasmka icin burdayim,kimse kusura bakmasin,heleki dini zayif olan cahil kisiler dine karsi olan kisilere benim verilecek cevabim vaktim yok,muhattap bile olmak istemiyorum,onlarin niyeti sadece ortaligi karistirmak böyle insanlara ben degerli vaktimi harcamam,burda yalnis birseylerde paylasmiyorum,benim yazdiklarim birilerinin hosuna gitmiyorsa rahatsiz oluyorsalar,okumasinlar bu kadar basit.
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 02:37 @gazelle Nr.: 25 Antworten

Namaz...

önerin  icin  tsk yapacam, gazele insan  sosyal  bir  varlikdir ve  topluluklar  icinde  yasar,,  dolayisiyla insanlarin  bir  arada  yasayabilmeleri hukuk  öncesi  icin dinlere  gerek  duyulmustur.hepsi  bir  mitolojidir, siz  simdi  kalkmis   1500  yil  önceki  kanunlarla  yönetilmek  istiyorsunuz.

baska  bir  idolojiyi  veya  felsefeyi  kavriyamiyan  insan, genelde  dincilik  ve  irkcilik  yapar,tskk

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 02:42 @elinaz Nr.: 26 Antworten

Namaz...
amin insallah,Rabbim bizleri seytanin serrinden korusun insallah.
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 02:50 @erkan7878 Nr.: 27 Antworten

Namaz...
din  kralların imparatorların, halkların uykudan uyanmaması aydınlanmaması için uydurduğu düşünce sisteminden  baska  hic  bir  sey  degildir   meraK  ediyorum  hayatinda  hic  empati  yaparmisin??.

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 02:53 @aristores Nr.: 28 Antworten

Namaz...
sana verilecek cevabim vaktim yok,sen git kendi ayarinda biriyle tartis,hadi kardesim hadi lütfen,Allah islah eylesin.
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 02:56 @humayuname Nr.: 29 Antworten

Namaz...
Bilimsel  olmiyan  bir  yaziyi  okumam. din  toplumlari  dizayn  etmek  icin  cikartilmistir, tamamen   dogmadir..
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 03:04 @elinaz Nr.: 30 Antworten

Namaz...
Allah razi olsun elinaz,cok güzel bir örnek verdin
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 03:07 @aristores Nr.: 31 Antworten

Namaz...
hangi yazdigim sözde kelimede küfür var ??? gercekten acinacak durumdasin,Allah sana dogru yolu göstermeyi nasip etsin insallah,inancsiz imansiz hayat bos bir hayat..
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 03:09 @humayuname Nr.: 32 Antworten

Namaz...

humeyni kardes,sen  ne  yazdigini  anlasan,  bende  anlarim,

sizlere  iyi  cahillikler  diliyorumm.. 

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 03:14 @erkan7878 Nr.: 33 Antworten

Namaz...
sevgili  dostum,  ben  kendi  dogrularimla  mutluyum,ve yasiyorum,  bunlari  yaparkende cennet  cehennemi  düsünmüyorum,  umurumda  degil  ikiside, hayatda  hep  empati  yaparim, yani  vicdanima  danisirim..  sen  küfür  etmedin,  saz  arkadaslarin  koro halinde  küfür  yapiyorlar..
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 03:21 @aristores Nr.: 34 Antworten

Namaz...
Allah mutlulugunu bosmasin dostum.
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 03:23 @humayuname Nr.: 35 Antworten

Namaz...

seninki  hic  soruya  benzemiyor, kendin  cevaplada  bilelim..  ben  söylim her  sey  atomlardan olusturulmustur, atomlara  bakildiginda  hareketlilik  vardir,peki bu  hareketlilik  nasil  ortaya  cikmis?? bilim  bunu arastiriyor..

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 03:24 @humayuname Nr.: 36 Antworten

Namaz...

seninki  hic  soruya  benzemiyor, kendin  cevaplada  bilelim..  ben  söylim her  sey  atomlardan olusturulmustur, atomlara  bakildiginda  hareketlilik  vardir,peki bu  hareketlilik  nasil  ortaya  cikmis?? bilim  bunu arastiriyor..

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 03:32 @limansizgemi Nr.: 37 Antworten

Namaz...

Arkadas,  dindarlar camiler aracigiyla günde  5  defa  allahin  varligini  söylüyorlar,kimse  bir  sey  demiyor,  simdi  ben 1  defa  megafonla  allah  yok  desem  ne  olur,  sen  tahmin  et.  ben  inanclara  saygiliyim,fakat  onlar  neden  benim  inancsizligima  saygili  degil?.

ewet  benim  tezim  marksist,  marksizim  bilimdir unutmayin, 

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 10:13 @aristores Nr.: 38 Antworten

Namaz...
selam aristores.
new agecilerdensiniz galiba?
din bilim dışıdır diyorsunuz,
peki bütün evreni dizayn eden gücü bilimle nasıl bağdaştırabiliyorsunuz?
çok bilgi sahibi olmamakla birlikte marksizmde önceden o dizayn eden gücün varlığındanda söz edilmiyordu yanılıyormuyum?
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 10:31 @gezgin256 Nr.: 39 Antworten

Namaz...

günaydin, sevgili arkadasim, evreni, arastirmak, ögrenmek bilimle olur,nitekim evrende bir cok bilinmeyen,bilimle, kanitlanmistir.dünyayi sorgulamak, insani derin felsefeye götürür. galile orta cagda, dünyanin döndügünü söyledi biliyorsundur, newton, yer cekimini buldu. arkadaSIM: din sorgulamaz, o yüzden bilimle zit kavramdir.

bütün evreni dizayn eden gücün varligina inaniyorum, her sey  atom parcaciklarindan  olusturulmusdur,parcaciklar  sürekli  hareket  halindeler,neden  hareket  halindeler?, bilim  buna  henüz  cevap  bulamadi...

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 10:39 @aristores Nr.: 40 Antworten

Namaz...
günaydın sizede....
saygınıza ve seviyenize teşekkür ederim.
yazışmaların tamamını okuyamadım ama konunun geldiği noktaya üzüldüm...evreni araştırmak öğrenmek bilimle olur haklısınız ama dinde bilime karşı değil ki zaten...islamın bilime verdiği değer pek çok alanda islam bilginlerinin ortaya çıkışıyla,ortaya koydukları eserlerle sabittir bence.şimdi kimdir nedir onlar diye sorarsanız ortaokul bilgilerimi googledan derleme yapmam gerekir ki bu bence lüzumsuzdur.
bütün evreni yaratan güç nasıl bilim dışı bir güçse,din inancı ve kaynağıda bilim dışı olabilir pekala?burada bir çelişki göremiyorum ben...
sizin inancınıza göre bir güç bütün evreni dizayn etmişse,ne için dizayn etmiştir bütün evreni?amaç?hedef?beklenti?
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Namaz...