Namaza tekbirle girmek,İlahi,biz senin huzurunda kurban olduk demektir.Tekbir getirerek kurban kesildiği gibi,tekbirle namaza başlamak da Allah’ım,canımız sana feda olsun anlamındadır.Namazda kıyama durmak,Allah’ın huzurunda kıyametteki muhasebeyi hatırlatır.Kul biraz sonra hakkıyla yerine getiremediği kulluğundan ve işlediği günahlardan dolayı,utancından ayakta durmaya dermanı kalmaz,rüküya eğilir. Başı rüküda iken Hakkın suallerine cevap ver diye İlahi ferman gelir.Kul rüküdan başını mahcup olarak kaldırır.Ayakta duramaz,yüz üstü secdeye kapanır. Tekrar ona Secdeden başını kaldır yapmış olduklarından haber ver diye ferman gelir.O yine mahcup bir halde başını kaldırırsa da,tekrar yüzüstüne kapanır.O ağır yükün tesirinden dizleri üstüne çöker.Sağa selam verir..Peygamberler ve melekler tarafına bakar, onlardan şefaat talep eder.Onlar derler..Çare ve yardım günü geçti.Çare ancak dünyada olabilirdi.Orada salih amellerde bulunmadınız,o günler gitti.Sola selam verir..akraba ve yakınlarının tarafına bakar.Onlardan da bir fayda göremez. Herkesten ümidini kesince,dua için iki elini kaldırır. Ya Rabbi,herkesten ümidimi kestim. Kuluna melce ancak sensin.Senin rahmet ve mağfiretine sınır yoktur.
ceneni kapat denilmez, yazini kapat denir sen burda avakatlik bürosumu actinda haberimiz yok..
yaradanin reklama ihtiyaci yok, hele aracilara, hic yok,vijdanlarinizi ibadetle rahatlatmak istiyorsaniz, ona diyecegim yok..
yobaz kelimesine takilmayin, her kesimde yobaz, vardir,yobaz geri kalmisligi temsil eder..
bakin,din temizlenmekdir, din arinmaktir,gercek dindar insana saygim sonsuz, sizede iyi geceler,
beyza hanim,ben kimseye karismiyorum, onlar benim ateistligime tahamül edemiyorlar.
camilerde günde 5 vakit allahin varligi söyleniyor,bizde yilda 1 defa allah yok diyoruz,
ne var bunda böyle kizacak, beni bulsaniz linc edeceksiniz
gazele, erkan arkadasi,sitenin din görevlisi sandim,ewet sunda haklisin sana hak veriyorum.benim bilim disi konulara yazmamam, lazim, bilimsel olmiyan seyin nesini tartisacagiz, dinde, her anlatilan soyut bir kavram. yani mantik varlik iliskisi degil..
ewet bugünlerde dikkat cekmeye ihtiyacim var..