123 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 06.05.12, 00:50 Nr.: 1 Antworten

Namaz...

Namaza tekbirle girmek,İlahi,biz senin huzurunda kurban olduk demektir.Tekbir getirerek
kurban kesildiği gibi,tekbirle namaza başlamak da Allah’ım,canımız sana feda olsun anlamındadır.

Namazda kıyama
durmak,Allah’ın huzurunda kıyametteki muhasebeyi hatırlatır.Kul biraz sonra hakkıyla yerine getiremediği kulluğundan ve
işlediği günahlardan dolayı,utancından ayakta durmaya dermanı
kalmaz,rüküya eğilir.

Başı rüküda iken Hakkın
suallerine cevap ver diye İlahi ferman gelir.Kul rüküdan
başını mahcup olarak kaldırır.Ayakta duramaz,yüz üstü
secdeye kapanır.

Tekrar ona Secdeden başını kaldır yapmış olduklarından haber ver diye ferman gelir.O yine
mahcup bir halde başını kaldırırsa da,tekrar yüzüstüne
kapanır.

O ağır yükün tesirinden dizleri üstüne
çöker.Sağa selam verir..Peygamberler ve melekler tarafına bakar,
onlardan şefaat talep eder.Onlar derler..Çare ve yardım günü
geçti.Çare ancak dünyada olabilirdi.Orada salih amellerde
bulunmadınız,o günler gitti.

Sola selam verir..akraba
ve yakınlarının tarafına bakar.Onlardan da bir fayda göremez.

Herkesten ümidini kesince,dua için iki elini kaldırır. Ya Rabbi,herkesten ümidimi kestim. Kuluna melce ancak sensin.Senin rahmet ve mağfiretine sınır yoktur.

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:03 @elinaz Nr.: 2 Antworten

Namaz...
dinler emretmez. din insana doğru yolu gösterir. emretmez. bu tür tespitler yapan insanlar önce din kelimesini doğru anlasınlar, ondan sonra ahkam kessinler.

namazını kılıp oruç tutan ardından kahvenin önünde, geçen kadınlara öküz gibi bakıp kafasının içinde tecavüz eden yobazların yerine namaz kılmayan, oruç tutmayan, hatta içki içen ama insan olmasını bilenleri, insanlara nasıl davranılması gerektiğini bilenleri tercih ederim.

ceneni  kapat  denilmez, yazini  kapat  denir sen  burda  avakatlik  bürosumu  actinda  haberimiz  yok..

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:03 @aristores Nr.: 3 Antworten

Namaz...
maksat burda reklam degil...niyetim burda sadece birseyleri paylasmak..burda dine karsi malesef bir kac kisi var ben o tür insanlarla muhattap bile olmam,onlari ciddiye bile almam,onlari Allah af eylesin insallah.evet bende dinimle kafa buluyorum,ben dinime asigim ben dinimi seviyorum..her hangi bir itirazmi var yoksa ??? üstelik benim alkol icenlerle isim olmaz kesinlikle,o tür insanlari Allah islah eylesin dogru yolu göstersin insallah.nasil yasarsan öyle ölürsün..
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:08 @erkan7878 Nr.: 4 Antworten

Namaz...

yaradanin  reklama  ihtiyaci  yok,  hele  aracilara, hic  yok,vijdanlarinizi  ibadetle  rahatlatmak  istiyorsaniz, ona  diyecegim  yok..

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:13 @elinaz Nr.: 5 Antworten

Namaz...
  sen  uyarmaya  devam  et.akıl yolu ile bulunabilecek olan ahlak kurallarını hayata geçirmek için allah korkusu hissetmek gerekmez. allah korkusu ile yapılan ibadetten hayır gelmez. zaten din illaki bir temel üzerine kurulacaksa da kesinlikle korku üzerine kurulmaz. hoşgörüden anlamayan kula da kul denmez ataist  degil,  eteistdir  dogru  olan..
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:13 @elagoezlue61 Nr.: 6 Antworten

Namaz...
tsk ederim elagozlu vermis oldugun bu güzel cvpdan dolayi
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:15 @elagoezlue61 Nr.: 7 Antworten

Namaz...
hayir, ben  dinin,  reklama, ihtiyaci  yok  diyorum, yaniliyormuyum?? YOKSA
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:18 @erkan7878 Nr.: 8 Antworten

Namaz...
ikimiz de gelsek kıldan köprüye
ben dürüstsem sarhoşken de geçerim."
Neyzen teyfik..söylemiş gerekeni.

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:19 @aristores Nr.: 9 Antworten

Namaz...
bir insanin yüreginde vicdaninda Allah korkusu olmadiktan sonra dini yasasan ne yazar ? dinimizde icki icmek haram icenlere ben sahsen üzülüyorum aciyorum.Rabbim insallah onlarada en kisa zamanda dogru yolu göstermeyi nasip eder,ARISTORES her kisi kendinden sorumludur,bir kisi hem oruc tutar namaz kilar,sonra kahve önünden gelen gecen bayanlara laf atiyor diyorsun,bu o kisilerin imaninin zayifligini gösteriyor,dinimiz keyif dini degildir,dini yasamak nasip meselesi,her kisiye nasip olmaz,senin biraz kitap okumani tavsiye ederim kardes.
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:21 @elagoezlue61 Nr.: 10 Antworten

Namaz...

yobaz  kelimesine  takilmayin, her  kesimde  yobaz, vardir,yobaz  geri  kalmisligi  temsil  eder..

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:24 @aristores Nr.: 11 Antworten

Namaz...
kusura bakma ARISTORES cennete giden köprüden öyle alkol icenler kolay kolay gecemicek malesef,bunun icin cooooook tövbe istigfar gerekir coook.
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:25 @elinaz Nr.: 12 Antworten

Namaz...
söylediklerini  sana, aynen, iade  ediyorum.. cahillerin  kendini savunma  yöntemi küfürdür, sende  oldugu  gibi,,
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:25 @limansizgemi Nr.: 13 Antworten

Namaz...
selam kardes evet kavga gereksiz ve manasiz,yani ortaligi karistirmak isteyen bazi sahislar var hepsi bu,bizim niyetimiz sadece güzel seyler paylasmak hepsi bu.
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:30 @erkan7878 Nr.: 14 Antworten

Namaz...
namaz kılmayıp, oruç tutmayan kişiler hep kötü düşünen kişiler midir? fesatlar mıdır?
namaz kılan ve oruç tutan kimselerin kalpleri sevgi mi doludur? herkes için herşeyin iyisini isterler ki?
kimsin sen milletin oruç tutmayıp namaz kılmadığında kalbinin temiz olmayacağını savunuyosun? kimin adına karar veriyosun?

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:35 @elagoezlue61 Nr.: 15 Antworten

Namaz...

bakin,din  temizlenmekdir, din arinmaktir,gercek  dindar  insana  saygim  sonsuz, sizede  iyi  geceler,

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:40 @aristores Nr.: 16 Antworten

Namaz...
ben sadece Allah in emirlerini yerine getiren bir kulum,benim burda bir baska kisinin adina karar verme yetkim kesinlikle yok olmazda.tabiki her namaz kilan veya kilmayan oruc tutan tutmayan kisi iyi olacak diye bir kayde de yoktur,her kisinin iyisi veya kötüsü vardir,kisinin yaptigi hatada sevapta kendinedir,dedigim gibi benim niyetim burda sadece bilip bilmediklerimi okumak veya paylasmak hepsi bu,bilmem sorun nerde.herkes dinini yasamakta özgürdür,Rabbim herkese akil fikir versin,dinimize laf atanlarida ben Allah a havale ediyorum,cahille cahil olunmaz,Rabbim hic kimseyi dogru yoldan ayirmasin insallah.dogru yolda olmayanlarida dogru yolu göstermeyi nasip eylesin,hayirli geceler dilerim.
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:57 @gazelle Nr.: 17 Antworten

Namaz...
malesef öyle,demekki onlar icin mac daha önemli
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 01:58 @beyza Nr.: 18 Antworten

Namaz...

beyza  hanim,ben  kimseye  karismiyorum,  onlar  benim ateistligime  tahamül  edemiyorlar.

camilerde  günde  5  vakit  allahin  varligi  söyleniyor,bizde  yilda  1  defa allah  yok  diyoruz,

ne  var  bunda  böyle  kizacak, beni  bulsaniz  linc edeceksiniz

0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 02:02 @erkan7878 Nr.: 19 Antworten

Namaz...
 namaz yapmak istemedigim ve yapmadıgım  bir eylem.
yapanada karısmam.
yaptırmaya calısana karısırım,  korkuyla  yapilan  hic  bir seyi  sevmem,,
0

Beitrag gepostet am 06.05.12, 02:09 @gazelle Nr.: 20 Antworten

Namaz...

gazele, erkan  arkadasi,sitenin  din  görevlisi  sandim,ewet  sunda  haklisin sana  hak  veriyorum.benim  bilim  disi  konulara  yazmamam, lazim,  bilimsel  olmiyan  seyin  nesini  tartisacagiz, dinde,  her  anlatilan soyut  bir  kavram. yani  mantik  varlik  iliskisi  degil..

ewet  bugünlerde  dikkat  cekmeye  ihtiyacim  var..

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Namaz...