96 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 24.04.12, 10:50 Nr.: 1 Antworten

Þemaili Þerif
Efendimiz(Sallallahu Aleyhi ve Sellem);
''-Her kim evsaf ve şemailimi yükseğe kaldırıp bakarsa beni görmüş gibi olur..Eğer müslümansa ve bana muhabbetle bağlanırsa,Allah-u Teala onun cesedini cehenneme haram kılar..
O kişi kabir azabından emin olur ve mahşer günü çıplak olarak haşredilmez..
O kişi idareci ise muradına erer.Allah-u Teala ona,düşmanlarına karşı yardım eder.Bütün şeytanların şerrinden korur.Her korkusundan emin olur..
Her kim bunları bir kağıda yazıp yanında taşırsa,Allah-u Teala Adn cennetlerini ona konak yapar..
Sabah namazından sonra(üç salavat-ı şerife okuyup)bu şemaili şerifeye bakana Allah-u Teala beş yüz hac sevabı yazar..Akşam namazından sonra buna bakana altıyüz hac sevabı yazar..Yatsı namazından sonra buna bakana ise bin hac sevabı yazar,kendisine Kur'an-ı Azim'i hatmetmiş kimsenin sevabını yazar ve ayrıca ona bin köle azad etmiş kişinin sevabını yazar..''

-Büyük Ulemalar şöyle demişlerdir;
''-İçinde şemail-i şerife bulunan ev felakete uğramaz.
-İçinde şemail-i şerife bulunan eve şeytan ve fakirlik girmez.
-İçinde şemail-i şerife bulunan ev ateşte yanmaz.
-Şemail-i Şerife üzerinde taşıyan kişi her türlü musibetten korunur,ömrü uzun olur ve ahiret azabından emin olur.
-Şemail-i Şerife her ne niyetle kırk gün okunsa,okuyanın muradı hasıl olur.
-Şemail-i Şerife ölümden sonra kefenine koyduran kişi kabir azabı görmez,yetmiş melek ona dua ve istiğfar eder..

KAYNAK:Tirmizi no:3638, Şemailü'l Nebi Sh:38, Ibnü'l Esir, üsdü'l-gabe fi temizi sahabe no:5404, 4/619, Beyhaki, Delailü'n-nü-büvve, imam Şa'rani Ahlak-ı Nebi.

-----
sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM 
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Þemaili Þerif