85 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 17.03.12, 10:44 Nr.: 1 Antworten

coook anlamli bir yazi
Bir gün Hazret-i Osman abdest alıyor. Abdest bitiyor, kurulanıyor, gülmeye başlıyor. Yanındakiler hayırdır inşallah diyorlar. Hazret-i Osman onlara soruyor:

— Ne için güldüğümü niye sormuyorsunuz?

Yanındakiler de soruyorlar:
— Efendim affedersiniz, niye gülüyorsunuz?

Hazret-i Osman anlatıyor:
— Bir gün, benim şu abdest aldığım yerde Resulullah efendimiz abdest alıyordu. Biz de oradaydık. Resulullah abdestini aldı, gülmeye başladı. Sonra, (Neden güldüğümü, niye sormuyorsunuz?) buyurduğu hatırıma geldi.

— Peki efendim, ne oldu?
— Biz de, (Ya Resulallah niye güldünüz?) diye sorduk.

Cevaben buyurdu ki:
-Bir müminin abdestte, yüzünü yıkarken, bütün [küçük] günahlarının, suyla beraber aktığını görüyorum. Elini yıkarken, başına mesh ederken, ayaklarını yıkarken, bütün günahlarının döküldüğünü görüyorum. Ümmetim kurtuluyor diye sevinip, ben gülmeyeyim de, kim gülsün?

Güzelce abdest alan günahlarından sıyrılmış olur. [Buhari]

Hiçbir günahkâr yoktur ki, güzelce abdest alıp iki rekat namaz kılarak mağfiret dilesin de, affedilmiş olmasın. [Tirmizi] 

RABBİM, SEN BÜTÜN GÜNAHLARIMIZI BAĞIŞLA. ÇÜNKÜ SEN BAĞIŞLAMAZYI SEVERSİN....

-----
Çakal gibi dostum olacaðýna aslan gibi düþmaným olsun
0

Beitrag gepostet am 17.03.12, 16:20 @ayyildizlixxl Nr.: 2 Antworten

coook anlamli bir yazi
Allah razi olsun paylasim icin,
Cok kissa ama anlami cok büyük!

0

Beitrag gepostet am 17.03.12, 16:27 @ayyildizlixxl Nr.: 3 Antworten

coook anlamli bir yazi
bir abdestle insanın pek çok günahından kurtulabileceğinin bilincinde olması o abdesti alan herkesi ferahlatır,mutlu eder yani.paylaşım için teşekkürler.
0

Beitrag gepostet am 17.03.12, 16:27 @ayyildizlixxl Nr.: 4 Antworten

coook anlamli bir yazi
unutmuşum afedersiniz,
amin.
0

Beitrag gepostet am 02.04.12, 19:32 @elinaz Nr.: 5 Antworten

coook anlamli bir yazi
evet aynen öyle...zaten farkinda isen böyle konular az okunup az konusulur...üstelik...böyle paylasimlari destek yani begenende az cikar  vede kategori religion /din olunca tiklayanlar kac tane bilemem ...ne yazikki böyle ben senelerce paylasimlar yapiyorum ama bakiyorumki öylesine gelip geciyor yazilarim..tek tük okuyanlar var ise allah onlardan razi olsun...maksat paylasmak...ibret olmasi icin. ders alinmasi icin.aklimiza o an (okundugu an ) allaha anmak icin...aklimizda baska bir sey varsa yine dürtmek icin  maksat kisacik ömrümüzde sevablarimizi biriktimek...ve güzel olanlari paylasmak
-----
Çakal gibi dostum olacaðýna aslan gibi düþmaným olsun
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

coook anlamli bir yazi