90 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 08.03.12, 10:51 @gezgin256 Nr.: 21 Antworten

Hiristiyanlarla Yahudileri dost edinmek
ben tesekkür ederim, paylastiginiz icin
0

Beitrag gepostet am 08.03.12, 11:00 @efe-m Nr.: 22 Antworten

Islam dininde kötülügü yada düsmanligi emreden hic bir Ayet yoktur.
Bazi cahil insanlarin yaptigi yanlislari islam dinine mal etmeyelim lütfen.

Irkci milliyetcilere soracaksiniz neden hiristiyanlara hem düsmanlik besleyipte onlarin ülkesinde yasadiklarini, onlardan faydalandiklarini ??
0

Beitrag gepostet am 08.03.12, 14:03 @hizir_pasa Nr.: 23 Antworten

Kesinlikle arkadas dost olmaniz caiz degil, büyük günah isliyorsunuz, allah korusun
0

Beitrag gepostet am 08.03.12, 14:08 @__baycan__ Nr.: 24 Antworten

valla benim bir problemim yok, kuranin soysuzlugu emrettigini demiyorum, bu sizin iftiraniz. Benim hic kimseyle bir sorunum yok, ne hiristiyan nede müslümanla. Sorunu olan sizsiniz, ozaman bencede hemen bu gavur memleketini terk edin.
0

Beitrag gepostet am 08.03.12, 14:11 @__baycan__ Nr.: 25 Antworten

Size masallah demeli, sözünüz bittigi yerde hemen kisisel saldiriya basvurmussunuz. Müslümanliktan bahseden arkadasimiz !!
0

Beitrag gepostet am 08.03.12, 14:24 @hizir_pasa Nr.: 26 Antworten

valla ben artik pes ettim. Hangi sureyi göstersemde fayda etmiyecek, baycan kardesimiz kafasini kumdan cikarmaya niyetli degil. Ona göre bir ayet buldum sanirim:

A’RAF 7/179. And olsun ki, cehennem için de birçok cin ve insan
yarattık; onların kalbleri vardır ama anlamazlar; gözleri vardır ama
görmezler; kulakları vardır ama işitmezler.

Insallah en yakin zamanda akli basina gelirde, dogru yolu bulunlardan olur. Allah yardimcisi olsun.
0

Beitrag gepostet am 08.03.12, 14:34 @miroglu41 Nr.: 27 Antworten

Beyfendi benim bu topici acma sebebim, burdan bazi arkadaslarin müslümanlarin hiristiyan ve yahudilere karsi nefret ve düsmanlik beslediklerini söylemesi üzerine actim. Amacim dinimizin böyle bir emri olmadigini Kuran ayetleriyle aciklamakti.
Müslümanlar israil devletine karsi tabiki düsmanlik besler, bunun sebebi onlarin müslümanlara zulüm yapmasindan dolayidir. Ama bir yahudiye yada hiristiyana düsmanlik yapmak dogru degil bence.

Eger konusu gecen ayeti, dost edinmeyin anlaminda anlarsak ozaman asagidaki ayetide öyle anlamamiz gerekmezmi ?

Maide
55.

Sizin dostunuz ancak Allah'tır, Resûlüdür ve Allah'ın emirlerine boyun eğerek namazı kılan, zekâtı veren mü'minlerdir.

0

Beitrag gepostet am 08.03.12, 14:45 @dodiyez Nr.: 28 Antworten

O Ayetin baska tercümelerine bakarsan, dost yerine Veli sözcügü söylenmistir ve bencede bu söz daha yerinde bir söz ve katildigim bir söz. Yoksa dost anlamini alirsak asagidaki ayetide ayni sekilde uygulamak zorunda kalirsin ve ben kimsenin böyle bir emri uygulayacagini düsünemem. Yani namaz kilmayanlarda senin dostun olamaz anlamini kabul etmen gerekir.

Maide
55.

Sizin dostunuz ancak Allah'tır, Resûlüdür ve Allah'ın emirlerine boyun eğerek namazı kılan, zekâtı veren mü'minlerdir.
0

Beitrag gepostet am 08.03.12, 14:55 @dodiyez Nr.: 29 Antworten

Bunu sadece almanlar yapmiyorki, eger kendi dinini kendi gayretinle dogru dürüst ögrenmezsen, seni yanlis yollara saptirmaya calisan bir sürü sözde müslümanda bulursun. Bütün sorumluluk sana aittir, neye inanip neye inanmayacagini veya kime inanip kime inanmayacagini sen sececeksin.

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!