1) Küfür.
2) Şirk.
3) Nifak.
4) Fısk.
5) Bidat.
Müslüman kardeşim, işte bu beş genel meseleden, İslam’ı bozan, itikadi ve ameli diğer meseleler türemektedir ki, o meseleler, şekilleri ve isimleri ne olursa olsun, tevhide zıt düşmekte ve tevhidin kemalini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu meselelerin arasındaki farkı bilmemiz için önemli tarifler ve bazı izahlar yapacağız.
Küfür büyük ve küçük olmak üzere iki kısma ayrılır. Büyük küfür, sahibini İslam dininden çıkaran küfürdür ve beş kısımdır:
a) İnkâr ve yalanlama küfrü: Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in getirdiği herhangi bir şeyi inkâr etmek gibi.
b) Şüphe ve zan küfrü: Bir ayet veya Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in getirdiği bir şey hakkında şüphe etmek gibi.
c) Yüz çevirme küfrü: Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e uymamak gibi.
d) Büyüklenme ve kibirlenme küfrü: Büyüklenerek ve kibirlenerek ilahi bir emri reddetmek gibi.
e) Nifak küfrü: Ameli veya itikadi nifak gibi.
Küçük Küfür:
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in amellerden küfür olarak nitelendirdiği ve İslam’dan çıkaran büyük küfrün derecesine çıkmayan her ameldir.
Örneğin: Müslümanla savaşmak, nesepten beri olmak, nesepleri kötülemek, ölüye yaka paça yırtarak ağlamak, müslümana kâfir demek vb. fiillerdir.
Şirk de büyük ve küçük olmak üzere iki kısma ayrılır.
Büyük Şirk:
Bu şirk sahibini İslam dininden çıkaran şirktir ve üç nevidir:
a) Uluhiyetteki şirk: Allah ile beraber putlara tapmak, kabirlere, nebilere, salihlere dua etmek veya onlarla tevessül etmektir.
b) Rububiyet şirki: Yıldızlar veya kutuplar gibi Allah’ın gayrında kimselerin işleri idare ettiğine, yarattığına ve öldürdüğüne inanmaktır.
c) İsim ve sıfatlarda şirk: Sadece Allah’a uygun bir isim veya sıfatı yaratılmışa vermektir.
Küçük Şirk:
Örneğin: Gizli riya, muska takmak, ancak eğer muskanın Allah’ın gayrında bir fayda veya zarar verebileceğine inanırsa bu büyük şirk olur. Salih kimselerin eşyalarından bereket ummak, Allah’dan başkası adına yemin etmek, krallar kralı şeklinde isim takınmak, yıldızlarla yağmur istemek, kabirleri mescit edinmek, kabir üzerine türbe yapmak, oraları tazim etmek, etrafını tavaf etmek, resimler asıp onları tazim etmek.
Nifak da büyük ve küçük olmak üzere iki kısma ayrılır.
Büyük Nifak:
Büyük nifak, küfrü gizlediği halde Müslüman olduğunu söylemek. Büyük nifak sahibi kişi, cehennemde ebedi kalıcıdır.
1) Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in getirdiği dini yalanlamak.
2) Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in getirdiği dinin bazısını yalanlamak.
3) Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’den nefret etmek.
4) Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in getirdiği dinin bazısından nefret etmek.
5) Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in getirdiği dinin, galip gelmesinden hoşlanmamak.
6) Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in getirdiği dinin zaafa düşüp gerilemesine sevinmek vb. bu nevi nifaka örnek verilebilir.
Küçük Nifak:
Ona ameli nifakta denir.
Kişinin, yalan, ihanet, günahkârlık, vaadi yerine getirmeme, namazları kaçırma, namazlara tembellik etme, Allah’ı az anma, amelde riya yapma, müşriklerle savaşmaktan korkmak, Müslümanları yardımsız bırakıp zaafa uğratmak, müşriklerle dostluk etmek, onlara yaklaşmak ve onlara benzemek gibi sıfatlarla sıfatlanmasıdır.
Büyük günahlardan bir günahı işleyen kimse, ölümünden önce tevbe etmediği vakit büyük bir tehlike altındadır.
Fısk da büyük ve küçük olmak üzere iki kısma ayrılır.
Büyük Fısk:
Büyük Küfür, Büyük Şirk veya Büyük Nifaka düşmektir. Bu nevi fısk sahibini İslam dininden çıkartıcıdır.
Küçük Fısk:
Yukarıda zikredilen günahların dışındaki masiyetlere düşmektir.
1-Büyük günahlar: Şari tarafından, hakkında ceza tehdit vb. hükümler konan günahlardır. Cinayet işlemek, faiz yemek, zina etmek, içki içmek, casusluk yapmak, hile yapmak, gıybet etmek gibi günahlar onlardan birkaç tanesidir.
2-Küçük günahlar: Hakkında ceza, tehdit vb. hükümler konmayan günahlardır. Haramlara bakma, batıl kelam etme, boş söz söyleme gibi günahlar onlardan birkaç tanesidir.
Büyük günahlar tevbesiz silinmez, küçük günahları ise, büyük günahlardan kaçınmak ve salih ameller işlemekle silinir. Küçük ve büyük günahlar, imanı eksiltir ve tevhidin kemalini yaralar. Çünkü günahlar, tevhidin gereği olan itaatin tam zıddıdır.
Bidat: Hakkında şerî delil olmaksızın dinde sonradan uydurulan her şeydir. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
“Sonradan uydurulan her şey bidattir, her bidat sapıklıktır.”
Nesei: 3/188
Bidat büyük günahların en büyüğüdür, çünkü o:
1-Allah ve Rasulüne düşmanlıktır.
2-Allah’ın şeriatına benzer, şeriat yapmaktır.
3-Şeriata noksanlıkla itham etmektir.
4-Allah ve Rasulüne iftira etmektir.
5-Küfür ve şirke düşmeye sebeptir.
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyuruyor:
“Şüphesiz Allah, bidatinden dönene kadar her bidatçinin tevbesini perdelemiştir.”
Tabarani Evsat: 4214
Bundan dolayı bidat, tevhidin kemalini yaralayıcı en büyük amillerden biridir, bazen tevhidin aslını yaralamaya bile ulaşabilir.
Selam ve dua ile
hayirdir?
ifitra atanin akibeti ne olacak?
bu paylasimin altina yapilacak yorum mu bu?!
ALLAH yardimcimiz olsun
alinmadim, sasirdim!
hic bir aciklama yapmadan birilerine atip tutmussun ondan dolayi yazma geregi duydum,
ama her ne olursa olsun, bu paylasimin altina yazilmasi gereken en son cümleleri sarfetmissin!
ve sunu da söylemek isterim,
kafire bile kafir dememiz günahken,
kimin sahte kimin gercek oldugunu damgalamak bize düsermi?
Eger sahte olduguna kanaat getirmissen uzak durursun,
yok gercek olduguna inanmissan takdir edersin olur biter.
Baska bir dinde olan bir insanla uzun uzadiya tartismanin lüzumu olmadigi gibi,
senin dinin sana benim dinim bana deyip gecmek gerektigi gibi,
sahte olanlari,
inanmayanlari da ALLAH'a havale etmek gerekmiyormu?
saygilar
ALLAH cümlemizden razi olsun insaallah
Selametle
MÜSLÜMANA KÂFİR DEMENİN HARAM OLUŞUMüslümüna Kâfir Demenin Haram Oluşu Hadisler1736 İbni Ömer radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"Bir adam din kardeşine, ey kâfir derse, bu söz ikisinden birine döner Eğer böyle denilen kişi söylenildiği gibi ise söz doğrudur; yerini bulmuş olur Aksi takdirde bu söz söyleyene geri döner"Buhârî, Edeb 73; Müslim, Îmân 111 Ayrıca bk Tirmizî, Îmân 16Aşağıdaki hadis ile birlikte açıklanacaktır 1737 Ebû Zer radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"Kim bir adamı ey kâfir diye çağırır veya ona ey Allah'ın düşmanı derse, o adam da böyle değilse, bu söz, söyleyenin kendisine döner"Buhârî, Edeb 44; Müslim, Îmân 112AçıklamalarBir müslümana kâfir demek yasaklanmış olup, böyle bir sözü söylemek câiz olmadığı gibi, bu şekilde inanmak en büyük günahlardan sayılır Bu sebeple ulema bu hadisi müşkil, anlaşılması ve bazı rivayetlerle uzlaştırılması zor hadislerden sayar Çünkü büyük günah işleyen, insan öldüren, zina yapan kimse bile kâfir sayılmaz İslâm dinini kabul etmeyen, bâtıl sayan ve dalâlet ehlinden olanlar dışında müslüman olduğunu söyleyen hiç kimse kâfir olarak nitelendirilmez Bu sebeple hadisin ifade ettiği mâna, din kardeşine kâfir demeyi helâl sayan kimse olarak yorumlanmıştır Çünkü bir müslümana kâfir demeyi câiz gören kendisi küfre düşmüş olur Daha insaflı bir yaklaşım ise, din kardeşine isnad ettiği noksanlık ve ona kâfir demenin günahı kendisine döner, şeklindedir Günümüz müslümanlarının bir kısmında da gördüğümüz gibi, tarih boyunca müslüman kişileri tekfire meraklı olan ve bu sorumsuzlukları yüzünden toplumda birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve dostluğun yaygınlaşmasını önleyen, bu bilgisizlikleri ve kindarlıkları sebebiyle İslâm düşmanlarına hizmet ettiklerinin farkında olmayan bir kısım müslümanlar varolagelmiştir Çünkü müslüman bir insana kâfir demek, o kişiyi İslâm toplumundan dışlamak anlamına gelir Kendisine böyle bir söz söylenilen kişi, bu sebeple müslümanlardan uzaklaşıp kâfir sayılan insanlara yaklaşabilir Bütün bunlara vesile olan insan da büyük vebâle girmiş olur Müslümanın vazifesi, müslümanım diyen bir insanı dışlamak değil, hata ve günahı varsa onu kardeşçe ve İslâm âdâbına uygun bir tarzda uyarmak, hata ve günahlarından kurtulmasına vesile olmaktır İşte Peygamber Efendimiz'in bu hadisiyle bizden istediği hassasiyet, müslüman bir kimseye asla kâfir denmemesi, kendine kâfir denilen kimse gerçekten kâfir değilse, o sözün kendisine geri döneceğini bilmesidir 1809 numaralı hadis de bu konuyla ilgilidir Hadislerden Öğrendiklerimiz1 Müslüman bir kimseye kâfir denilmesi veya küfürle ilgili bir vasıfla nitelendirilmesi câiz değildir 2 Bir müslümana kâfir diyen ve bu şekilde inanan kimse kendisi kâfir olur 3 Müslümanlar birbirlerini tekfir ederek birlik ve beraberliklerini, kardeşliklerini ortadan kaldırmamalı, bilerek veya bilmeyerek düşmanlara hizmet etmemelidir
Cevap: Gayr-i müslimlere [müslüman olmıyanlara] kâfir denir. Bunların inançları, ibâdetleri sevilmez. Fakat onları incitmek, kalblerini kırmak harâmdır. Gayrı müslimleri gıybet eden, yüzlerine karşı kâfir diyen müslüman cezâlandırılır. Çünkü bunları incitmek, mallarına zarar vermek günâhtır. (Mülteka) [Kâfirler kendilerini kâfir kabûl etmedikleri için kâfirin bile yüzüne karşı kâfir demek günâh olur.]
Zimmîye [yâni gayr-i müslim vatandaşa] zulmetmek, müslümana zulmetmekten daha kötüdür. Hayvanlara işkence, zimmîye işkenceden daha kötüdür. Zimmîyi üzmemek için selâmlaşmak ve tokalaşmak câiz olur. Açıkça günâh işliyen fâsığa selâm vermek de böyle câizdir. (Dürr-ül-muhtâr)
Üzerinde kul hakkı bulunanların ibâdetleri kabûl olmaz, cennete giremez. Kâfirin hakkı için de, onunla helâllaşmak lâzımdır. Gönlü alınmazsa ahırette affı çok güçtür. Kâfirin hakkından kurtulmak, müslümânın hakkından kurtulmaktan daha zordur. Gayrı müslimlerin mal ve canlarına saldırmak câiz olmadığı gibi kadın ve kızlarına saldırmak da câiz değil, harâmdır. (R. Muhtâr)
Savaş hâli harîç, kâfirleri öldürmek de harâmdır. Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:
(Arkadaşını öldüren, ümmetimden değildir. Öldürülen kâfir olsa da yine böyledir.) [Hadîka]
(Zimmîyi öldüren, Cennetin kokusunu alamaz.) [Hadîka]
(Zimmîyi öldürene, Cennet harâmdır.) [Ebû Dâvüd]
ayetlerin nerde ve ne icin nazil oldugunu da bilmek lazim!
Mekke'de nazil olmuştur. 6 ayettir. Kafirlerden söz ettiği için bu adı almıştır. Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla l. De ki: "Ey kafirler." 2. "Ben sizin taptıklarınıza tapmam." 3. "Benim taptığıma siz tapacak değilsiniz." 4. "Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim." 5. "Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz." 6. "Sizin dininiz size, benim dinim bana."
Kâfirun suresi altı âyettir ve Mekek´de nazil olmuştur. Enes b. Malik diyor ki:"Resulullah, sahabilerinden bir adama: "Ey filan evlendin mi " dedi. Adam: "Hayır vallahi ya Resulullah, benim evlenecek bir şeyim yok." dedi. Resulullah: "Sende yok mu " dedi. Adam: "Evet var." dedi. Resulullah: "O, Kur´anın üçte biridir." dedi. Ve buyurdu ki: "Sen de yok mu " Adam: "Evet var." dedi. Resulullah: "O, Kur´anın dörtte biridir." dedi. Ve buyurdu ki: "Sende yok mu " Adam "Evet var." dedi. Resulullah: "O, Kuranın dörtte biridir." dedi ve adama: "Evlen, evlen." buyurdu.[1]Abdullah b. Ömer diyor ki:"Ben, bir ay Resulullahı gözetledim. O, sabah namazının farzından önceki iki rekatta ve okuyordu.´ ; Abdullah b. Ömer diğer bir rivayette de diyorki: "Ben, Resuluilahı yinni dört veya yinni beş kere gözetledim. 0. sabah namazının iki rekatından önce ve akşam namazından sonra ve okuyordu.[2]Nevfel eİ-Eşcai diyor ki:"Resulullah bana, Ümmü Seleme´nin kızını verdi ve bana: "Sen bana süt akrabası sın." dedi. Nevfel diyor ki: "Aradan, Allanın dilediği kadar bir zaman geçtikten sonra Resulullaha gittim. O bana: "Kızcağız ne yapıyor " diye sordu."Süt annesinin yanında." dedim. Resulullah: "O halde seni buraya getiren nedir " dedi. Dedim ki: "uyumadan önce söyleyeceğim bir şeyi bana öğretmen için geldim." Resulullah buyurdu ki: "Uyumadan önce oku. Onu bitirdikten sonra uyu. Çünkü o, kişiyi şirkten uakaştırır."[3] Abdullah b. Abbas´ın şöyle dediği rivayet edilmiştir: "Kureyşliler Resulullaha mal vererek onu Mekke´nin en zengin adamı yapmayı, onu dilediği kadınlarla evlendirmeyi ve onun izinden gideceklerini vaadettiler. Resulullaha: "Ey Muhammed bizden sana bunlar, sen de bizim ilahlarımıza sövmekten ve onları kötülemekten vazgeç. Şayet bunu kabul etmezsen biz sana, bizim de senin de menfaatine olan bir teklif yapacağız. Sen, bir yıl bizim ilahlarımız Lat ve Uzza´ya tap bir yıl da biz senin ilahına tapalım." dediler. Resulullah: "Rabbimin katından bana ne geleceğini beklerim." dedi. Bunun üzerine Resulullaha suresi ve: "Ey Muhammed, de ki: "Ey cahiller, bana, Allahtan başkasına ibadet etmemi mi emrediyorsunuz´.´ "Ey Muhammed, sana da, senden öncekilere de "Yemin olsun ki eğer Allaha ortak koşarsan, muhakkak amelin boşa gider ve mutlaka hüsrana uğrayanlardan olursun." diye vahyolundu." "Hayır, Allaha kulluk et ve şükred eni erden ol."[4]âyetleri nazil oldu.Buhturi´nin azadlı kölesi Said b. Mina diyor ki: "Velid b. Muğire As b. Vail, Esved b. Muttalib ve Ümeyye b. Halef, Resulullah ile karşılaşıp ona şöyle dediler: "Ey Muhammed, haydi gei, biz senin ibadet ettiğine tapalım sen de bizm taptığımıza tap. Böylece seni bütün işlerimizde ortak edelim. Şayet senin getirdiğin bu din, bizim üzerinde bulunduğumuz dinden daha hayırlı ise biz o dinde sana ortak olmuş oluruz ve ondan payımızı almış oluruz. Eğer bizim üzerinde bulunmuş olduğumuz din, senin üzerinoe^bulunduğun dinden daha hayırlı ise sen bize ortak olmuş olursun ve ondan nasrte^ni almış olursun." İşte bunun üzerine suresni&zil oklu."[5] Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla. 1- Ey Muhammcd, de ki: "Ey kâfirler,2- Ben, sizin taptıklarınıza ibadet etmem.3- Siz de benim ibadet ettiğime tapacak değilsiniz.4- Ben, sizin taptığınıza ibadet eden değilim.5- Siz de benim ibadet ettiğime tapacak değilsiniz. Ey Muhammed, bir yıl senin, kendi putlarına tapmanı bir yıl da onların, senin ilahına kulluk etmelerini teklif eden kâfirlere de ki: "Ey kâfirler, şu anda ben, sizin taptığınız ilahlara ve putlara tapmam. Siz de şu anda benim kulluk ettiğim Allaha ibadet etmezsiniz. Ben gelecekte de sizin taptığınız şeylere tapmam. Sizler de gelecekte, şimdi benim kulluk ettiğim Alaha yönelip ibadet etmeyeceksiniz."*Resulullahın, bir ksim müşriklerin, gelecekte de iman etmeyeceklerini bildirmesi, Allah tealamn ona beyan etmesiyledir. Bunlar müşriklerin tamamı olmayıp belli bir kısmıdır. Bunlar da fiilen iman etmemişler ya Bedir savaşından önce ölüp gitmişler veya Bedir´de kâfir olarak öldürülmüşlerdir.Birbirinin tekrarı gibi görünen bu âyet-i kerimeleri bazı müfessirler, ifadelerde geçen fiillerin zamanlarının farkh oluşunu ileri sürerek tekrar mahiyetinde görmemişlerdir.Taberi´nin de izah ettiği gibi bunlar, ikinci ve üçüncü âyeti şimdiki zaman, dördüncü ve beşinci âyeti ise gelecek zaman olarak izah etmişlerdir. Ancak bir kısım lügat âlimleri İnşirah süresindeki âyetlerinde ve Tekasür suresinin âyetlerinde olduğu gibî buradaki ikinci ve üçüncü, dördüncü ve beşinci âyetlerin de, birbirlerini pekiştirdiklerini söylemişlerdir.[6] 6- Sizin dininiz size benim dinim banadır. Sizin dininiz olan kâfirlik size aittir. Siz onu asla bırakmazsınız. Sizin kalbiniz mühürlenmiş ve batıl dininizden ayrılmayacağınıza hüküm verilmiştir. Sizler bu din üzere öleceksiniz. Benim dinim olan İslam da bana aittir. Ben de onu asla bırakmayacağım. Zira Allahın ezeli ilminde benim dinimi bırakpı başka bir dine geçmeyeceğim bilinmektedir.[7]
uyardigin icin ALLAH razi olsun
Saygilar
sadece ilk cümlesini okuyup gerisini bence hice saymamazlik etme,
orda zaten aciklamisim ne demek istedigimi!
Aleyküm selam
o halde hassas oldugu icin herkes uzak dursun degilmi?
fetva vermiyorum, zikir ediyorum, paylasimda bulunuyorum!
herkes anladigi isi yapsin evet, benim haddime degil hocalarla yarismak ama zikir etmek benimde hakkim, eger günahi varsa herkesin günahi kendinedir.
ben insanlari yanlis yola iteklemiyorum, dinden cikin demiyorum, yanlislara uyalim haydi demiyorum sadece hatirlatmalarda bulunuyorum.
karsilikli fikir alisverislerine de acigim,
ortada bir yanlis anlama varsa aciklamasini elimden geldigi kadar yapmaya calisiyorum!
Bilinmedik seylerden bahsetmiyorum,
bilindik konular bunlar.
ALLAH diye saatlerce oturup karsilikli dini konusmak zikretmek ne kadar güzel bir sey iken ben neden susayim?
Bu güzellikten kendimi neden mahrum birakayim?
Ben kimseye sen susun sen busun demiyorum!
Sadece diyorum ki dilimize mukayyet olalim, kime ne dedigimizi bilelim,
iftira etmiyelim!
Biz Kullar günahi sevabi iyi biliriz,
yine de günahi isler sevabi teperiz,
ve tövbe hasa sen günahkarsin diyerek taslamayida iftira etmeyide, camur atmayida,
yargisiz infaz etmeyi, hatta ipi ceken ilk kisi olmayi iyi biliriz!
Bunlarimi yapalim diyorsun?
Zikretmiyelim, zikredenlere susun siz ne bilirsiniz birakin bilenler konussun diyelim!
Oysa, zikir kapisi hepimize acik!
Peki, sende haklisin, Rabbim bana günah yaziyorsa bunlar icin, boynum kildan incedir.
Ama lütfen, boynum kildan incedir dedigim icin, kimse gelip vurmaya kalkismasin,
cünkü Yaratandan baska kimseye düsmez!
ALLAH razi olsun
iste bu yüzden arada yok oluyorum,
cünkü yoruyorlar!
Ben Kafirin Kafir olmadigini savunmuyorum,
ben hic kimsenin kafir olup olmadigina biz karar veremeyiz diyorum,
kalbinde zerreden de ufak iman olabilecegini hic unutmamamiz lazim!
Eger gelir de seni zorla kendi dininde cevirmeye,
türlü seytani sözler sarfetmeye baslarsa,
tartismaya gerek yok,
senin dinin sana benim dinim bana der gecersin!
Anlatmak istedigim bu!
Kafir demek hakkimdir diyerekten, önüne gelene kafir dememiz dogrumu?
Tipki, farkli dinde olana gavur dememiz gibi,
bu dogrumu?
Biraz düsünürsek ne demek istedigimi cok iyi anlariz!
Rabbim bize, irade vermis, akil vermis, fikir vermis, mantik vermis, vicdan vermis, merhamet vermis, duygu vermis,
türlü nimetlerle donatmis, bunlari kullanmadan, yargisiz infaz ediyoruz cogu zaman, dogru mu yapiyoruz?
Anlamiyorum,
neden insanlar güzellikleri cirkin,
cirkinlikleri güzel görmekte israr eder?
Neden yanlisa kucak acar kulak asar,
dogruya sirt döner dil uzatir?
Biliyorum aslinda ama anlamiyorum!
Anlayamiyorum!
Camur atmak bu kadar kolaymi?
Kolay elbette!
At diyen, atarken sen arinacaksin at korkma diyen varken, ben beser halimle anca sasarim!
ALLAH sasirtmasin cümlemizi!
okuyorum elbette
Sen Efendimizden bahsediyorsun,
Efendimize de de di Rabbimiz,
sen kimin kafir oldugunu kimin olmadigini ayirt edebilecekmisin?
o göz o kalp varmi sende ki bu hakki kendinde buluyorsun?
(genel soruyorum, hesap soruyorum sana sanma lütfen)
Bende bunu soruyorum!
Ya Kalbinde zerre kadar iman var ise?
Ya var ise?
Benim o yazimin geriside var, sadece o cümlenin üzerinde duruyorsun, bunu ben anlamiyorum!
Haydi kafirlere kucak acalim demiyorum ki,
BiZE düsmez diyorum!
Simdi sanirim ayni seyden bahsediyoruz, senin demek istedigini anladim ama sen sadece benim o cümlemde takili kaldin!
Ben anlatabiliyormuyum?
kafirin acilimini bana anlattigin icin tesekkür ederim, sayende ögrenmis oldum diyeyim,
peki sen haklisin diyeyim,
cok dogru yaziyorsun,
ama bir sey var ki ben sana ne demek istedigimi anlatamadim,
buna üzülüyorum.
Kafir elbette kafirdir,
düpedüz inkarda bulunan da keza öyledir.
Fakat anlamadan dinlemeden sövmemizde yanlistir.
Tippfehler kann man machen, klar, aber ich wollte eigentlcih auf etwas ganz anderes hinaus.
So, nun hat jeder seine Ruhe!
niyet konuyu sildirmekse,
lütfen zahmet etmeyin, ben admine rica edeyim silsin,
ne gerek var simdi o kadar tantanaya?
varsa bir problem,
cözmenin yeri mi burasi?
baska yermi yoktu?
neyse herkese tesekkür ederim
Insanin anasina bacisina serefine küfür edeni esefle kiniyorum!
ben kimseyi koruma altina almiyorum,
bana sadece neden sürekli iftira atiliyor bunu anlamiyorum!
madem küfürcülerden bahsediyorsun git lütfen o küfürcülere anlat bunlari!
bana neden anlatiyorsun?
ciksin burda birisi bana küfür etti desin benim hakkimda!
tartisirim yerine göre, söz verir söz alirim, konusulur, ama is küfre dayanmamali!
insan gibi tartismak hatta söz düellosuna Edeple girmek varken neden küfür anlamiyorum!
ayrica deniz feneri asagi yukari herkesi ayni kefeye koymaniz, iftiraya varacak kadar sözler etmeniz dogrumu?
deniz feneri onca ailenin yikilmasina sebep oldu intiharlara sebep oldu vs vs bunlar korunacak seylermi?
kombasan desen öyle!
yeri geldi ben konyali oldugum icin utanir hale geldim, halbuki konyanin ne kabahati var!
olay insanlarin hainligindeyken bir avuc topragin insani oldugumdan neden ben utanayim?
cünkü utanmasini bilmeyen dinden imandan ne anlar?
flört icin kullanmak diyorsun,
ben hic bir seyi flört etmek icin kullanmiyorum!
cok sacma, öyle bir zamandayiz ki insanlar dinden bahsedenlemi yoksa acik sacik resimler yayinlayip ona göre sohbet edenlerle mi flört eder oldu?
istisnalar kaideyi bozmaz!
ama maksat flört olsa idi din iman kullanilacak en son koz olurdu günümüz zamaninda!
koyardim bilmedigim birinin bikinili fotosunu amacima ulasirdim degilmi?
neden bu kadar nefes tüketeyim?
dinden imandan bahsedeyim?
kimseye ders vermeyede niyetim yok,
sadece din üzerine konsumayi, bunlari paylasmayi seviyorum, huzur buluyorum!
bunda anlamayacak ne var?
kimin tavuguna kis demisim ki?
yapmayin etmeyin,
lütfen rica ediyorum!
bir insan kulu ciksin da zahide benimle ask yasadi desin,
ya da bana küfür etti desin, lütfen!
cok ama cok ayip bu iftiralarin hesabini nasil vereceksiniz?
taniyormusunuz beni?
ben youtube da da varim,
netlog da da varim,
hangi site de olursam olayim her zaman ayniyim!
ve flört etmek icin site site gezmeyede gerek yok!
bazi insanlarin yapmacik ya da bir düzenin icinde, ya da bir yerlere üye ya da bilmem ne diye düsünmeyi biraz kisitlayin, cünkü herkes yalanci degil, herkes sahte degil!
zaten bütün dünya bir sanal alem,
burasi ne ki? kücücük bir internet!
ben kendim gibi düsünmeyenlere de asla küfür etmedim,
herkes diledigi gibi düsünsün,
tartismaya acigim,
ama sövmem,
sövdürtmemde!
dediginiz gibi bir de bayan olacak diyorsunuzya,
siz de erkeksiniz degilmi?
bu konulari böyle camur gibi üzerine atacak disinize göre bayan olarak beni mi buldunuz?
neden?
bana dogru bir aciklama yapin! ifitra atmadan!