|
|
|
noel baba ve keşan müftüsü |
"Noel Baba yaşamış mı, yaşamamış mı belli değil. Bir yer söyleniyor ve orada yaşadığı ifade ediliyor. Ama hiristiyan
aleminin çıkardığı bir şahsiyettir. Noel Baba baca ve pencereden
giriyor. Ama doğru dürüst birisi olsa kapıdan girerdi. Biz de kapıdan
giriliyor. Kuran-ı Kerim'de; 'Evlere kapıdan girin' diyor. Neden bacadan
giriyor ki?"
çok ilginç bi açıklama sanırım müftünün kafası iyiydi bu acıklamayı yaparken. irtibata geçtim müftüyle ne kullandıgını ögrenmek üzereyim bende kullanacam artık ondan. ----- i want to play a game. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yok alınmam hacım. ben bu olaya cok güldüm yalnız bi müftü nasıl böyle acıklama yapıyor  yahu noel baba var yada yok bize ne sana ne müfüt amca. isteyen kutlasın istemeyen kutlamasın amk . ----- i want to play a game. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

"Noel baba diye birisi yoktur. Aziz Nicholaos diye biri var ama bu uyduruk bir kişidir. Noel Baba baca ve pencereden giriyor. Ama doğru dürüst birisi olsa kapıdan girerdi" dedi.
----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evet Müslümanlık bi noel kutlamasıyla zarar görmez ama kutlanmasa daha iyi olur hacım. ne alaka noel. ne oldugunu bile bilmedigimiz bişeyi kutluyoruz. eğlenilsin lafımız yok ama sırf noel diye eglenmek biraz abesle iştigal etmek oluyor. ----- i want to play a game. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Verdiği bilgi yoktur, Noel Baba diye biri gerçek değil bunu herkes bilir ama haylleri hep süsleyen olgular vardır buda bunlardan biri. Aslında Müftü doğru bilgi veriyor. Başka bir dini veya inancı kötülemiyorki , hrıistiyan dininde bu olgu yoktur kültürleşmiş bişeydir. ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Noel Baba OUT, Keşan Müftüsü İN... ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Noel babanın kültürel bi olgu olduğunda hemfikiriz. Şu temenninede yürekten katılıyorum , bir başkalarının inancını karıştırmak etmek , fakat şuda islamın bir gerçeğidir. DOĞRUYU anlatmak gerçeği. Kafaları İslama tabi olanlar değil İslama düşman olanlar karıştırıyordu ve halen islama düşman olanlar karıştırmaya devam ediyor. Günüzümzede halen ebu cehiller var. ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-ben noel baba olamazsın demedim,adam olamazsın dedim. keşan müftüsü. ----- i want to play a game. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tamam ne diyor şimdi burda? müftüye kötü bişey mi demiş oluyorum. adam böyle bi acıklamaya neden gereksinim duymus olay o. armut . ----- i want to play a game. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Noel Baba ! En Son Filistinde ki Çocuklara , Fosforlu Bomba Hediye Etmiştin !
Unutmadık...! ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!