|
|
|
temizlik imanin yarisi olduguna göre acaba temizlige nekadar önem veriyoruz |
temizligi müslüman olarak nekadar uyguluyoruz ?ve titizmiyiz temizlikte ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
geneleme yaparsak, türklerin evi temiz, kapinin önü pis olur. Parklari temiz,sokaklari pis olur. Saclari taranmis, disleri kirli olur. Ter az kokar, ayaklari cok.
benim tecrübem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yorum icin tskler fakat burda sadece türkler olarak almak dogru olmaz müslüman olarak diyoruz .ayrica temizlik sadece sac taramakla olmuyoki.yolda giderken karsimizdaki bir insanin tiksindigi bir karkettende tmizligimiz belli olur .ayrica cocu insanlar dusa girerken saclarina su koymadan cikabileni duydum cok ilginc nasil temizlige basliyolar mrk ediyorum hele birde müslüman biri.. ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haklisin kardesim benim amacim bu iste temizligi sosyal faliyet kadar sart kosan dinimiz ama nedense biz temizlik kelimesini baskalarina birakir durumdayiz oysa dedigin gibi temizligi tam yapmayan müslümanlikta eksikligi vardir tskler ama benim en önemsedigim cocu insan sadece dusunu bile sadece kokmusluktan ibaret ve kendini aciz sanip saclarini bile yikamiyo ki ben abdest alinmasi gerekir ona bile varmadan bu elestirim daha abdeste alir almaz malum. ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kardesim temizlik bu her anlamda kalbi temiz olmayan kalben inanmayan temizlige cevre temizligi ev temizligi ve beden temizligi nasil yapsin.birdefa kalben müslüman olarak temizlige inanmasi gerek.dimi yani ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aklima gelen bir komsuluk iliskilerine örnek olan peygamberimiz bir sahabenin evinden yahudi bir komsunun bahcesine sizan atik suyundan dolayi bir tartismayan sahit olurken sahbeye haksiz oldugunu ve hemen orayi temizlemesi gerektigini ve onu hakkini helal etmesi icin ona kefaret vermesini söyler ve bu tepkiye karsilik yahudi o sahbeye peygamberimizin bu davranisindan dolayi hakkini helal eder.ve bir süre gectikten sonra müslüman olur.suan bakiyorum buna örnek pek nadir. ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evt dedigin gibi gusul abdestini almadan cikan arkadaslara burdan seslenmek isterim belki kendileri önemsemez ama bir önemseyen arkadasinin habersiz oldugundan kendisiyle bir sekilde iletisime gecebilir bu bu bir yemek yapma olabilir bu habersiz davranisiyla bir cok insanin sorumlulugu altina girebilir buna sorumlu davranalim lütfen.bir müslüman olarak bana bunu söylendiginde takdir eder sadece ondan kendime düsen görev dahilinde o hali aninda gerekeni yapma durumunda kalirim.kendisini incitmeden .gercekten bu cok önemli husus uygulamak cok cor degil burdan onuda belirtelim .gusul abdesti almak icin önce niyet etmek gerek .3 defa agza 3 defa burna su vermek ve tüm vucudu kuru kalmicak sekilde yikamak.kolay bir uygulama ve cokda güzel bir temizliktir.en önemli ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ablacim göz atmissin gözüne nur gelsin ins . ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hediyen güzel tskler . ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bizdede gelen misafirleri agirlaöak adettendir.hatta yer olunur arkadasim .yolunuz düserse almanyada kis aylarinda türkiye yaz aylarinda yeterki turkiyedeyim deseneniz misafirimizi aile dostlariyla agirlariz .ins sizin oralarda bilmem acaba böylemi yoksa sizdede cik misafir felan dan anlamayik diyenlerdenmi? könnte sein... ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bizdede gelen misafirleri agirlaöak adettendir.hatta yer olunur arkadasim .yolunuz düserse almanyada kis aylarinda türkiye yaz aylarinda yeterki turkiyedeyim deseneniz misafirimizi aile dostlariyla agirlariz .ins sizin oralarda bilmem acaba böylemi yoksa sizdede cik misafir felan dan anlamayik diyenlerdenmi? könnte sein... ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!