|
|
|
imanimizi ölcüyormuyuz?imanlı bir ölüm icin yapılacaklar ? |
müslümanlarin imanini ölcmesinin bir cok yollarınin oldugunu biliyormuyuz.bu konularda bilgisi ve kendi imanini hangi hallerde ölcebiliyo imansiz gitmeden imanli bir ölümü düsünelim ve neler yapilacagini bilen söyler bilmeyen dinler .istirhamim ciddi ve anlamli bir konu olsun basite almayalim lütfen...bayan arkadaslarda buna özen gösterirse sevinirim. ----- yüregimi kancaladım tezgaha , kara kediler bayram etsin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
peki senin bilgilerini ögrenebilirmiyiz? ----- Ayagini üyelik seviyene göre uzat |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ben önce bir müslümanin imani temizlik olarak gusl abdestini almasını düsünüyorum gercek olarak ilk adim bu abdesti almadan imani herzaman eksiktir birinci husus .bunu biliyormuydun ayben arkadasim ----- yüregimi kancaladım tezgaha , kara kediler bayram etsin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sana bir örnek verimmi bunu hemen uygulayabilirsin kardesim bir igne al eline ve tırnakla etin arasına canin acitincaya kadar batir .ve o anda cehennemde bunun kat kat fazlasıyla olucagıni süphesiz düsün ve o andaki vücüt titremen nekadarsa imaninida kendin cözecek kadar benlik sahibisin imanini bilmeden yasamak karanlikta ucuruma gitmek gibidir.güzel kardesim ins birazcik bunda yardimci olabilirim . ----- yüregimi kancaladım tezgaha , kara kediler bayram etsin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tsk ederim bu vesileyle ben huzursuz olan bir bayan arkadasim varsa yada erkek yada aile fark etmez samimiyetle bir gusl abdesti alip yakin cevresinde kaza kader vs gibi kurbanı olmus ve ona sahit olduklarını bir tefekkür edip onunda birgün bu sekilde gercek aleme göcücegini düsünsün ve kendini bir an nerdeyim nereye gidiyorum diye sorgulasın yaradani zikretsin yada söyle yapalim hep birlikte bunu yapalim bunu bir cok gecmeden baslangic varsayalim.bunu mümkün oldukca sürekli yapalim.ve kendi nefsimizi bir köseye bırakmak sartıyla ,bakalim huzursuz oluyormuyuz .inanin ben istesemde olamiyorum .benim duydugum hakaretleri farkli birine söylense eminim o bir an dayanmaz .nefsine sahip bir insan oldugumuzda ne bir insan bize zarar verebilir nede biz bir baska insanlara....huzur imani yasamakla gelicektir burda görüyorum bir cok arkadasimiz bosanmıs yada evliliklerinde huzursuz yada bosanma derecesinde kendini buralarda bir takim sohbetlerle gecindirmeye calısıyo ve calıstıkca burdaki kendine yalanci bir destek vesilesiyle kendini emin bir yerde zannediyor ve o dustugu kuskuların icersine daha cok kapılım huzursuzlugunu katlayıp kendini heder etmeye daha cabucak davraniyor.yanlıslıgım varsa üzgünüm arkadaslarim adina. ----- yüregimi kancaladım tezgaha , kara kediler bayram etsin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah razi olsun cümle imanli kardeslerimden insallah burdaki darda olan ve suanda batık bir yola saplanmıs arkadasımız varda onada Allah dan ona dogrulugu ve huzuru nasip etsin cümlemize biz dua ederken dua ancak duaci olduklarimizda burayi okuyup ona yoldas olarak ancak duanin faziletini alir .dua ederiz ama hic birseyden vazgecmeyen olursak hic bir anlami kalmiyo. ----- yüregimi kancaladım tezgaha , kara kediler bayram etsin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elbette ilk basta temizlik gelir,lakin daha var... iman yanliz kalpte inanip ,dilde söyleme ile olmaz. her din, her itikat hak oldugu icin diger dindekiler imansiz diye bakilmamali. lakin imanin sartlari sunlardir. İMANIN ŞARTLARI 1- Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak. 2- Allah'ın meleklerine inanmak. 3- Allah'ın kitablarına inanmak. 4- Allah'ın peygamberlerine inanmak. 5- Ahiret gününe inanmak. 6- Kadere, hayır ve şerrin yaratıcısının Allah (Celle Celâlühû olduğuna inanmak. ----- Ayagini üyelik seviyene göre uzat |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ikiside önemli evt söyle bir örnekte verebiliriz .hatta hz ademim cenneten cıkarılısının sebebi bir elma biliyosunuz.birgün yoldan gecen bir müslüman yolcu inancsız bir bahce habinin bahcesinin yani basindan gecerken elmalarin agacta okadar guzel durdugunu görünce nefsine hakim olamayıp birtane koparmıs .yemis tabi elmayi bir süre sonra nasıl olsa helal eder dusuncesiyle gecistirip gitmis gün gelip bu rüyalarinda o elmayi ates olarak istigfar ediyormus bir kac defa olunca bu sekilde adam elmanin sahibine kosmus zamanin birinde senin elmandan yedim ve olayı anlatmaya baslamis.kendisine helal etmesini yada karsılıgında degerince par yada degerli asya vermeyi teklif etmis bunu karsılıgında uzun bir ugrastan sonra helallik almis ve o kötü ruyalrından arımıs.burda ön plana cıkan dille ve birebir söylemek ve almak .bizlerde en kısa zamanda helallik alicagimiz varsa onlardan helalik almamiz gerekir. ----- yüregimi kancaladım tezgaha , kara kediler bayram etsin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tsk ederim katkina muhakaki dogrudur ve sartlarıda katiyendir. ama arkadasim bunu yerine getirmeyen imani eksiktir .bu bilebiliyoruz dimi yani bunu göz önünde bulundurarak davranıyor olmamız gerekir.bakın bir müslüman öldügünde bu sartları yerine getirdikten sonra imanli ölmüs olucaktır .bunların hic birini bilmeyen yada uygulamadan giden bu müslüman gibi olabilirmi aerkadasim.söyle düsünelim.sen 10 sene okuyup calısıp cabalayip gelip hic calısmadan etmeden gece gündüz rahatinda uyuyup yatan biriyle esdeger olabilirmisin ?bence asla ----- yüregimi kancaladım tezgaha , kara kediler bayram etsin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba
Arkadaslar,
Ben de düsüncemi belirtmek isterim. Her seyin bir tartisi ve ölcüsü vardir elbette.
Mesela sevgiyi, merhameti ne
ile ölcüyorsa insan, imanini da onunla ölcmesi gerek. Sevgi, merhamet insanin
özünden gelen göstergelerdir.
Bunlarim hepsinin
ölcüsü insanin niyetinden gecer. Nedenmi?
Dinimizin bize
bellirttigi gibi, her seyden önce NIYET (yani Absicht) önemlidir. Yani yaptigimiz ve yapacagimiz isten hep niyetini
tazelemesi gerek. Bu sadece dini ibadetleri (mesela oruc, namaz) icin degil, müslümanin
her yasam alanina girer niyet etmesi. Ve Islam dininde niyet ne icindir? Niyet
hep Allah rizasi icindir ve Allahin ismi ile baslar.
O yüzden
bir müslümalara her seyin basindan Besmelei Serife söylememiz ön görülmüstür.
Niyet etmek
Allaha teslimiyettir. Ve bu teslimiyet insani dis etki ve tesirlerden koruyup
kendi fitratinda (yani özünde, yani Veranlagung) ne bulunuyorsa, onun olusmasina
ve gerceklesmesine yönlendirir insani.
Bencede
insanlar yeni modern deyimi ile Selbstmanagement veya Zeitmanagement diye
ücretli birde dis etki dolu fikir satin alcaklarina keseke bir acip da ilahi
kaynaklara baksalar.
Bevor Taten kommen, kommen Worte und davor die Absicht.
Abischt--> Worte --> Handlung. Iyi niyet iyilige
ceker. Kötü niyet de kötülügü.
Imanin derecesi niyettir. Ve Islamin emrettigi niyet de Allaha teslimiyettir.
Imanli ölümü düsünmeden önce imanli yasamayi ögrensek nasil
olur? Cünkü ölüm fiziki
ölümdür ama ruhumuz yasamaya devam edecektir.
Ben sahsen
Mustafa Islamoglu Hocanin tesfirlerini cok anlamli buluyorum. Bir konusmasinda ego
üzerine söyle demisti: ego kir degildir, sadece kirlenir, ama geri temizlenebilir.
Yani nefsimizi, egomuzu kötü olarak görmeyelim. Yanliz onu kirden (seytandan)
koruyalim.
Saygilar,
Allaha emanet olun
Leylifer
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ama benim yazdigimin icerisindekiler müslümanlarin iman sartlaridir. diger dinler icinde imansiz diyemeyiz. babamin bir lafi var bana almanyada yasiyorsunuz dinden uzaktan demisti. benimse cevabim su olmustu. babacim inan baska dinden,mezhepten olanlara saygi duymaya basladim . okadar dinsiz,ateist insanlar tanidimki. ALLAH'i bilen benim icin saygi duyulacak imandadir. gidisatimiz iyi degil..ALLAH hakkimizda hayirlisini eylesin. ----- Ayagini üyelik seviyene göre uzat |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Beitrag Nr
14 biraz daginik gönderildi, ama nedenini bilmyiorum. Herneyse, yazinin iceriginde ne demek
istedigim anlasilir umarim. Iyi geceler. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
öncelikle sohbetimize katkiniza tsk ederim.güzel ifade etmissiniz yalniz niyeti uygulamakla yerine tam getirmis oluruz .bakin bir corba yapmaya calıstıgımızda onu sadece laf olsun diye corbayı su ve ana maddesiyle karıstırıp servis yapmak olmuyo tuzunu ,biberini vs tam teskilen uyguladigimizda onun damak tadi cikıyor ortada ozaman asil corbayi icmis oluyoruz dimi .  tsk ederim. ----- yüregimi kancaladım tezgaha , kara kediler bayram etsin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
güzel arkadasım öncelikla almanyada yasıyoruz diye dinden uzak kalıyoruz demek yanlıstır.2.si tanidiginiz insanlar farkli olabilir .fakat suna inanmaliyiz iman etmeliyiz ki islam dini en yüze olandir.dogru olandir.insanlik görevimiz olarak herkese saygi duyabiliriz .ama biz dinimizin gercek oldugunu farkli insanlara anlatmadikca onlar o yolu bizimkinden dogru bulucaktır.bilmem bisey ifade ettmmi size burda evt saygı duyucaksin fakat dogru olana tesvik ediceksin.iki insanin kavga ettigini görüp eh oda haklı oda halı deyip koyverirsen sonucu ne olur  dogru ve gercek olanı bulup onu dogru gostericeksinki o yanlisi bidaha yapmasin tskler. ----- yüregimi kancaladım tezgaha , kara kediler bayram etsin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tabi haklisin. öyle olmali elimden geleni yapiyorum.. tr dekiler bizim ne sartlarda yasdigimizi bilmedikleri icin öyle düsünmeleri normaldir  ----- Ayagini üyelik seviyene göre uzat |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sanirim anlasılmistir.tskler.insallah böyle güzel katkıdan sonra rahat bir uyku alırsıniz.karsiligi mükafati yüce ALLAH kalbimize gönlümüze nuruyla naks etsin insl.darda olan ve dogru yolu bulmaya calıcan kardeslerimize dogrulugu dösterip ona huzurla varsin insallah.gec kalmadan zararin neresinden dönersek kar sayip huzur dolu günlere ve mutlu olmaya giden yolu göstersin cümlemize ins. ----- yüregimi kancaladım tezgaha , kara kediler bayram etsin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haklisin peygamberimizin bir müjdesi var ne mutluki beni görmeden bana iman edenlere...bu ne buyuk bir müserreftir ancak ona baglılık ve gayretle gösterilir.inan insanoglu nerde olursa olsun yeterki samimi olsun heryerde imanini yasayabilir yeterki bahaneci olmayalim. ----- yüregimi kancaladım tezgaha , kara kediler bayram etsin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!