49 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 11.08.11, 16:25 @ebu_eftal Nr.: 21 Antworten

Muhafazakar zamparaliga dini kilif
Dini ölçüyü almamak dinsizlik. Bunu anlamayacak ne var anlamadım gitti. Tüzel diyecegine siyasetcilerin dedigi gibi kamusal alan desene suna. CHP nin okları cok derin girdi herhalde.
0

Beitrag gepostet am 11.08.11, 16:34 @ebu_eftal Nr.: 22 Antworten

Sen kendini ne sanıyorsun bilmiyorum ama sen dini neden hice saymakla kendini entellektüel sanıyorsun anladım. Hayatı bos olan insanlar senin gibi olur ancak.
0

Beitrag gepostet am 11.08.11, 16:41 @ebu_eftal Nr.: 23 Antworten

O küfür diye söz edilen sey sudur: İslama ters olan hersey. Bir a.g. dedigimi sayıklayıp duruyorsun. Devlet diye devletin seklini kastettim elbette. Dünyada kendi milletinin dinine düsmanlık yapan bir devlet yapısı varmı baska? İran sahı yapmıstı, İran simdi gelismis ülkelerin arasına girmek üzere. Senin felsefen ne getirdi millete? Zina, fuhus, hırsızlık,yolsuzluk,alkolik nesil, aile bozukluklar ve daha neler neler.

Konuya geri dönünce, ilk basta demistim cok evlilige dini acıdan bir helallik yok aslında. Konuyu acan kardesimiz acık sekilde yazmıstı, biraz espiri yapalım dedik sıctın batırdın ortalıgı.
0

Beitrag gepostet am 12.08.11, 13:42 @tugrahan1973 Nr.: 24 Antworten

bencede cok güzel ve aciklayici anlatmis Ihsan Eliacik beyfendi, Allah razi olsun ondan.
Evet genelde peygamber efendimizi örnek verirler bizim insanimiz, ama dediginiz gibi neden cok evlilik yaptigini bilmezler. Bu konuyuda ele almak gerekir, hatta hemen ekliyorum 
0

Beitrag gepostet am 12.08.11, 13:59 @nisa1970 Nr.: 25 Antworten

ihsan eliacigi hep takip eder ve onun yazilarini okurum mümkün oldukca

bildigim kadariyla aslinda o dönem erkeklerin cogunun 8-10 gibi sayisi cok fazla olan bi iliski yasiyorlarmis ,yada evlik mi desem tam olarak bilmyiorum.peygamberimiz bunu aza irdirgemis ve bildigim kadariyla da emir degil ,yani es sayisini aza irdirmeye calismis .su cok önemli tavsiyesi 1 eslikmis

0

Beitrag gepostet am 12.08.11, 14:03 @nisa1970 Nr.: 26 Antworten

tesekkürler ben okudum hepsini
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!