|
|
|
|
|
Zikir |
anlasilan dini cemaate bagli olan yok burada. Zikir gibi güzel birseye yorum yok. Bir daha yazip, icinizi gurcalamayacagim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zikir |
sessizmi yapilir..aksine insanlar aska gelip sesli olabilior zikirlerde |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zikir |
fark etmez o..sessiz icten veya sesli distan her türlü allahi anmak diye biliorum ben |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zikir |
sessizde olur seslide, fakat böyle bir toplumda sessiz daha iyi, yani bu videodakiler zaten zikir icin bulustuklari icin, riya tehlikesi yok. SÜphe edemez kimse, giybete firsat olmaz. Ama sen simdi camiide diyelim, herkes namazi bekliyor, sesli zikire baslarsan, numara yapiyor diyenler olur. Öyle dedikodulara ve milleti zan altinda birakmak haramdir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zikir |
aynen  ben mesela sessiz insanim, zikirlerde olsun cemaatte ön plana girmesini sevmem. Ama zikirde insan baska olabiliyor  Kabeye ilk girisimizde hüngür hüngür aglayiverdim. Millette ayni dertteydi ondan sorun olmadi ama baska ortamda rahatsiz olurdum. Ama kendimi tutabildim sonradan, cünkü o ilk defada anlik meseleydi. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zikir |
kurtlar vadisinden alinti  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zikir |
Zikir önemli bir konudur.Bu konuda yapılan yorumları inceledim arkadaşlar.Fakat bazı kuralların kaldırılması gerekir.Öyle fazla kural yok.Allah Kendisini zikreden kullarını kendisininde zikrettiğini söylüyor.Bu ne güzel bir şey Allah'ın bizi zikretmesi.Gelelim nasıl yapıldığına ben biliyorum ayrıntılı bir şekilde nasıl yapıldığını.Sromak isteyen arkadaşlarım varsa benden bilgi alabilirler.Ama şunu söylüyorum sandığınız kadar basit bir şey değil zikir konusu.Tam ve güzel bir şekilde zikretmek gerekir.Normalde güzel bir zikir çok uzun süren zikirdir.Devamlı yapılması gerekir.Bırakınca insanın seviyesi geriler.Yapılan her zikirde insan Allah'a yaklaşır.Birde verim alınan tam zikir yapma zamanları vardır.Yaparken buna titizlik gösterilmelidir.Allah zikredilecek bu kesin ama çok sayıda zikretmek gerekir büyük bir zikir için.en az 100 sefer ondan sonra sınırsız istediğiniz kadar olabilir bu sayı tarifini soranlara anlatırım bunu belirtmiştim rastgele değil.Yapışı şekli var.Allah zikredilcek daha sonra peygamber efendimiz Hz.Muhammed S.A.V' e salavatta getirilmesi gerekir çok sayıda olmalı bu.Bunun haricinde tövbe istiğfarda bulunulması gerekir Allah'a yine çok sayıda olacak bu.Hz.Muhammed'İN ehlibeytine Hz.Muhammed'e ve Allah'ın bütün kullarına dua okunup hepsine Allah rızası için gönderilmesi gerekir.Zikir yaparken dikkat edecek husus.O anda dünya ile irtibatınızı kesin.Sadece Allah'ı düşünün ve Allah'ı zikredin.Yavaş ve normal bir şekilde yapın bunu.Sessiz olmaz.Seli yapmalısınız daha iyi.Ama kendi duyacağınız bir seste olmalıdır bu iş.Teheccüt kılın gece.Ondan sonra kıbleye döük bir şekilde seccadenizde oturuş vaziyetinde namazınız bitince zikir yapmaya başlayabilirsiniz.Tavsiyem en az yarım saate yakın bir süreli yapmanızdır.Kendinizi kaptırın dünyayı unutun o anda sadece siz varsınız ve rabbiniz Allah var.Onu anın ve her zikredişinizde kalbinizi zorlayın ben nasıl daha çok sevebilirim onu diye ona aşık olun ve bu şekilde tamamlayın.Söylediğim gibi basit bir konu değil bu açıklamalı olarak yapılış şekli var benim dediğim bu tarif mükemmel bir zikir örneğidir.Bende çok zaman oldu öğreneli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zikir |
tek kurali, beraber yapacaksan eger güvenmen lazim. Cünkü belirli sayisi yapilmasi gereken zikirler var, biri hile yaparsa yanar hepsi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zikir |
Bu zikiri yaptıkça müminlerin kalbi nurla doluyormuş zikir saviyesini arttırdıkça ve zikre sürekli devam ettikçe imanı da kuvavatlendiriyor insanın Allah'ı zikretmesi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zikir |
(Kalblere imanın yerleşmesi ancak ve yalnız zikir ile olur.) [Rad 28]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zikir |
Zikir sesli yada sessiz yapilir diye bir kural yok tabikide zikirin tek kurali Allah anmak bunu ister toplu olarak olarak ister yalniz ister yolda yürürken ister yatarken ister otururken ister calisirken zikirin amaci ruhunu ayakta tutmak kalbini canli tutmak heryerde ve hersekilde yapilan zikir güzeldir saygilarimla... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!