|
|
|
Ölümden Sonra |
Peygamber efendimiz demiştir ki birisi öldüğünde akrabaları cenaze...... işleriyle meşgul iken,son derece güzel bir kişi gelir mevtanın başının yanında durur. Kefenlendiğinde kefen ile merhumun göğsü arasına girer Definden sonra herkes evine döner, Münker ve Nekir adlı iki özel Melek gelir,öleni kişisel mahremiyet içerisinde imanı hakkında sorgulayabilmek üzere ,göğsünde duran güzel kişiyi ayırmaya çalışır.Güzel kişi der ki.”O benim refakatim,O benim dostumdur,hiçbir şekilde Onu yalnız bırakmam.Eğer siz sorgulama için görevlendirildiyseniz,görevinizi yapınız.Onun cennete girmesini kabul ettirinceye kadar terk edemem. Sonra ölmüş arkadaşına döner der ki, ”Ben, bazen yüksek sesle bazen de kısık sesle okuduğun Kur’anım. Endişe etme,Münker ve Nekirin sorgusundan sonra üzüntü duymayacaksın. Sorgulama bitince güzel kişi Onun için Meleul Aladan(semadaki meleklerden)misk kokusuyla bezenmiş bir döşek hazırlar. Allahın Resulu(SAV) demiştir ki:Hesap gününde ne bir Peygamber,ne de bir melek, Allahın indinde Kur’andan daha imtiyazlı bir şefaatçi olamayacaktır. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
evet aynen benimde en iyi anladigim sey su;Kurandan ayetleri elimizden geldigince okumaya calismak cünkü bizi kabir azabindan kurtaracak en büyük sefaatci olacagidir... Allahim islah etsin bizleri amin... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
A. Selamlar evet hiristiyan ve yahudisi olsun ve diger dinler olsun hic birisine cennet yoktur yanlis anlasilmasin Peygamber efendimiz s.a.v. efendimizin peygamber oldugu ana kadarkiler haric efendimize itikat etmeyenlerin cennete girmelerinin mümkün olmadigi bir cok din adaminin azindan duydum ama hepsi cehennemlikde olmayacaklar tabiki kimisi cehennemde tutulcak ama yanmayacak kimisi ise toprak olacak diye dedigin gibi cok iyi irdelemek lazim o yüzden ben kendi ilmimle bu soruya yorum yapamam  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAKTIRR bunu aslinda aklimizdan kalbimizden hic cikarmamak gerekirr !!!cok güzell bi paylasim olmus cok.. ancak bu kadar güzel anlatilabilir kuranin güzellikleri bize olan fayadalarii, önemli olan bunu göremek anlamak ve uygulamakkk... Allahim gören anlayan kullarindan eylesinn insallahh aminnnnnnnn........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
Sanirim en dogru cevabi kararsiz-esmer yazdi simdi senin örnek veridigin kisilerin zamanlarina bakilir efendimizden sonra gelmisse dünyaya ne kadarda iyilik yapmis olursa olsun cenneti göremeyeceklerini bir cok ayetlerde bir cok hadislerle ortaya koymuslardir ve duygudum kadariyla cehenneme girip yanmayacak yahut toprak olacaklardir sonucta islamin ve imanin sartlari var tek din hak dini ISLAM dir... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
aynen haklisin okusakta tam anlamiyla anlayamiyoruz malesef... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
ben sana bu konuda daha aydinlatici bir cevabi yarin bulup vericem umarim tatmin olursun yada ben daha iyi anlatabilirim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
evet bencede aminnn INSALLAH... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
selam arkadasim 1. evet kesinlikle cennet cehennem vardir bu hadislerde ve Kuran-i Kerimdeki ayetlerde belirtilmistir. 2. sadece ve sadece Allahu Teala karar verir. 3. o soruna yukarda cevap vermistim sanirim saygilar... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
bence birinci ve ikinci sorularin cevaplarina bizim yorum yapmamiz hic iyi birsey olmaz bunlar ap acik delillerle bizlere beyan edilmistir... hic bir nedende yok benim yorumlarimin arkasinda sadece yanlis bir cümle kurmaktan ve yanlis bir bilgi vermekten korkarim baska birse yok. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
Selam. Ne güzel izah.. Okudugun kuran sadece hayatta seni dogru yola tesvik etmiyor,öldükten sonra bile yanliz birakmiyor. Cok güzel ve degerli bir paylasim.Ben sahsim adina tesekkür ederim. saygilar,hayirli yorumlar dilerim. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
tsk ederim hayirli geceler |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
çok etkilendim . Lakin bu kuran Arapçamı konuşacak yoksa kendi öz dilindemi ? Maalesef bir çoğumuz kuranı konuşurken anlamıyacak .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
Onuda sordunmu kendine hic ? Ben neden Kurani okuyamiyorum diye sorsaydin kendine ,cevabini elbette bulacaktin. Bunu soramazsin kendine cünkü bu sizin yapiniza aykiri birsey ,Allaha tanri diyenler bunu kendine soramaz .
Benim DILIM neydi, yazim neydi kim degistirdi diye bir soru kafanda yapsaydin cevap bulacaktin ama soramazsin kendine cünkü siz yapamazsiniz bunu ÖZ elestiri yapamazsiniz .
Egerki benim yazimi degismeselerdi su an ben Kuran okuyor ve anliyordum.
Laikligi DIN bildiniz yillarca siz ve yandaslariniz .
Sonra ben Müslümanim diye Milleti kandirdiniz ,oysa Cumdan Cumaya bile Namaz kilmadiniz. Anliniz secde görmemis insanlarsiniz siz .
Böyle yazilar görünce anca aaaaaaaa bende Müslümanmisim diye akliniza geldi.
Tanriniz yardim etsin size . Bizide Allah sizin gibilerden korusun ,fitneci yalanci IKI yüzlü seytanlardan korusun Allahim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
Allah razi olsun cok güzel paylasim Selametle ----- "La ILahe ILLaLLah, Muhammeden ResuLaLLah" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
amin insaallah ----- "La ILahe ILLaLLah, Muhammeden ResuLaLLah" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
evet bütün sorularin cevabi Kuran-i Kerim de var ama acip bakmiyoruz ne yazik ki baktirmayan seytan ve icimizde ki nefsimiz gözlerimizde ki perde keske aralansaydi da neler kaybettigimizi ne yanlislar yaptigimizi bir görseydik ama iste o zaman da günahin sevabin cennetin cehennemin anlami kalmazdi ----- "La ILahe ILLaLLah, Muhammeden ResuLaLLah" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ölümden Sonra |
insAllah devami gelicek tskler saygilar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!