|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
Böyleleri oldukca islam dinininde düsmani sevmeyeni cok olacaktir...!!!!
Suudi Arabistan Prensesi Adile kızlar için beden dersi istedi ancak ulema, 'Bekaret bozulur' diyerek öneriye karşı çıktı. Kararda 'ahlaksız kadar spor yapar' sözleri ise dikkat çekti.
Suudi Arabistan'da şişman kız sayısı artınca Kral Abdullah'ın kızı Prenses Adile, kız çocuklar için de beden eğitimi dersi verilmesi çağrısı yaptı ancak ülkedeki radikallerin ve radikal din adamlarının bu çağrıya yanıtı sert oldu. Genç kızlar arasında obezite oranının yüzde 51'e, kemik erimesi oranının da yüzde 67'ye çıktığı ülkede, "Çocuklarımız spor yapmıyor. Kız okullarına beden eğitimi dersi şart" demesi üzerine Eğitim Bakanlığı'nda çalışma başlatıldı. Kraliyet ailesinin etkin isimlerinden Mekke Valisi Prens Halid el Faysal da bir okul ziyareti sırasında 8 yaşındaki bir kızın yanına gelip, "Ben de erkek kardeşlerim gibi okulda spor yapmak istiyorum" demesi üzerine "Bu isteğin yerine gelecek" diyerek kızlara da beden eğitimi dersi verileceğini müjdeledi.
'AHLAKSIZ KADIN SPOR YAPAR'
Başını etkili din adamı Şeyh Abdul Kerim el Kudeyr'in çektiği radikal imamlar ise "Sadece ahlak seviyesi düşük olan kadınlar spor yapar. Bakire kızlar spor sırasında yapılan hareketlerle bekaretlerini kaybedebilir, o zaman bu durumu gelecekteki kocalarına nasıl açıklayacaklar" diye sordu. Aynı kesim "En iyisi kızların evde oturması" diyerek kızlara beden eğitimi dersi verilmesine karşı çıkınca sonunda Eğitim Bakanlığı da kararından döndü ve "Kız okullarında beden eğitimi dersi verilmesi kesin olarak yasaklanmıştır" ifadelerini içeren genelge yayınladı. Geçtiğimiz günlerde de okullar arası bir spor turnuvasına katılan kızlar yüzünden bu okullar hakkında soruşturma açılmıştı. Kaynak : //www.internethaber.com/spor-yapmak-bekareti-bozar-317701h.htm#ixzz19Wm3w1yP |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
Dinimizde varmi böylesi uygulamalar???
Yani eskilere bakinca o azamanin sartlari bunu mecbur tutuyordu, ama spor saglik demektir, dinc dinamik cevik vücut demektir.
Ben bu insanlari anlayamiyorum..
Hele hele islam dinin i kötülemek karalamak icin pusuya yatmis bu kadar düsman varken, bunu hangi akilla yapiyorlarsa anlamak mümkün degil |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
Mutluca atatürk islam dini düsmaniydi
ben dinimize düsman degilimki???
dinimizi kötü gösteren zihniyete karsi cikiyorum |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
Beyoglu kardesim, yazdiklarim ile bu uygulamayi destekliyorum manasi anlasilmamalidir ancak lutfen bu konuyu buraya tasimaniz maalesef talihsizlik olmustur... Suudi Arabistanin kurulusu, gecirdigi üc Krallik dönemi, kurulusunda etkenler nelerdi, kimlere mal oldu ve sizin ifade ettiginiz husus uygulanmis olsaydi neler olabilirdi, bunlarin iyi tahlil edilmesi gerekir... Saglam temele dayanmadan, halk bu alanda yetistirilip egitilmeden, insanlarin beyinlerindeki bu tür kaliplasmis düsünceleri izale etmeden onaylanacak bu uygulama, Suudi Arabistan gibi bir ülkede milyonlarin ölmesi demektir...özellikle temeli Vahhabilik üzerine kurulu olan bir ülkeyi iyi tanimak gerekir... Üzüldüm bu konunun buraya tasinmasindan... selam ve hürmetlerimle... ----- Namuslu olmak söz ile olsaydi, dünyada namussuz kalmazdi... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
kardes üzülecek bir durum yok
iranda seriat hükümleri ile yönetiliyor ama iranda kadinlar arasi olimpiyatlar bile yapiliyor
ahlaksiz kadin spor yapar sözü akilli insaqnin edicegi sözmü???
sadece baskalarini degil, kendimizide yargilamasini bilelim yeri gelince
bilelimki hatalarimizi anlayalim
suudi arabistanda birde yatili okulda yangin faciasi vardi, buralarda cok yüzümüze vurulmustu sanki biz taraftariymisiz gibi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
burdaki gaye maksat atatürk karalamak olsaydi somur bir degil bin tane örnek verirdim
treaddeki gaye maksat bazi insanlarin din adina yaptigi yanlislar
atatürk tartismiyorum ben burda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
suudilerin eski merhum krallari vardi fahd, hic ayik gezmezmis, taniyan bilen birinci agizdan duymustum
ya ben bunlarin böylesi sacmaliklarini anlayamiyorum
sonrada islam dini buymus gibi gösteriliyor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
Yine de söylüyorum efendim...yanlis yaptiniz... siz benim yazimi kaale aliniz veya almayiniz yine bir takim degerlerimize burada hakaret ettireceksiniz...mahrem konularimiza dil uzattiracaksiniz... maalesef, yine söylüyorum yanlis yaptiniz... selam ve hürmetlerimle... ----- Namuslu olmak söz ile olsaydi, dünyada namussuz kalmazdi... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
mutlucanin parolasina atifta bulundum
nerde ne yazicagimi sana sormuyorum ben |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
yazidaki metne katiliyorum arkadas
en basit örnek olarak dini ön plana cikaran toplumlardaki 80lik dedelerin 13 yasinda kizlari kendine hanim yapmasi mesela
ben dinimizde böyle birseye müsadenin asla olamayacagini düsünenlerdenim
bazi nefissizler zaman icinde kendi art niyetlerini bir sekilde dinimize empoze ederek kendi arzulari etrafinda sözde islami gelenekler olusturmuslar
bu olay osmanlida bile vardi ve dogru bir yaklasim degil |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
yooo ortaligi bos bulmadim
ama kurtulus savasinda 5bin sehit verdigimizi, istiklal mahkemelerinde 500bin insanimizin asildigini bilenlerdenim
neyi nasil düsünüp neye inanicagimi sana sorma gibi bir mecburiyetim yok
ortalik bos olsa ne olur dolu olsa ne olur???
sen cok seviyorsan git hergün onlarca atatürkü öven treadler ac, sevgini göster ispat et
benimle neden tartisiyorsunki??? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
ben senin kim oldugunu inan bilmiyorum, ama kendini tanitmak istiyorsan buyur tanit birader
ve 5senelik turkbase forum hayatimda hic bir konu kapattirmadim, yani öyle bir yakinligim yok yetkililerle
burdaki konu mevzuda atatürk karalama mevzusu degildi
neden zorla konuyu oraya cekmek istiyorsunki?
biz burda din icinde nüfus etmis bir kisim kendini ulema gören insanlarin yanlislarini tartisiyoruz
kardesim polemige girme benimle |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
benim tread maalesef güme gitti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
Mutluca atatürk islam dini düsmaniydi
neye dayanarak bunu söylüyorsun? ----- Hey menfaat sen nelere kadirsin... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
yagmurdan kactik doluya tutulduk
bak cokbilencigim, ben atatürk ile ilgili konulara yorum yapmamaya gayret gösteriyorum tamammi
mutlucayi alemden tanirim,, birbirimizi ignelememize darilmayiz diye ona atifta bulunmak icin atatürk kelimesini kullandim
niye inadina iki kelime sözün üzerine atlayip illada konuyu baska taraflara cekmek istiyorsunuzki???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
bende hocalik ne gezer cruzadercim 
ah öyle bir cevherim olsada döktürsem nameleri
konu mevzu tarih olsa iyi hocalik yaparim ama maalesef din bölümündeyiz |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
sen kasaturamisin yoksa???
cumhuriyet ve atatürk konularina ilk atlayan odur genelde |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
madem bu kadar cok israr ediyorsun sana batili bir kaynaktan aktarayim
dünyaca ünlü bilim ansiklopedisi wikipedia yaziyor atatürk islam dininden nefret eden biri diye
kaynagim wikipedia, sen git onlarla tartis biraz |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
ya arkadas sagol tavsiyen icinde konu o degildiki
ben dedimki igneyi birde kendimize batiralim, bazi önyargilari sorgulayalim, her fetva verenin dogru olmadigini, sacmaligi din ile bagdastirmanin yanlis oldugunu anlayalim vs vs
konunun suan itibari ile özüyle ne alakasi kaldi?? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Din adina cahillik!!!! |
dostum kisir bir kavganin icindesin
yerinde olsam hic ciddiye almam
bir yazisi digerini tutmuyorki |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!