45 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:15
@richie
Nr.: 21
Antworten
yusufbahri
Müslüman Yilbasi Kutlayamaz..!
bak güzel kardesim, bilip bilmeden taniyip tanimadan konusmayiniz...yaptigim görevi ve calismalarimi bilmeden konusmayiniz isterseniz...
(bleib auf dem Teppich...ich weiss wo ich lebe, in welcher Zeit ich lebe und wie ich zu leben habe..)))...)
Kültürden uzak diyorsunuz, kültürün ne oldugunu, kökenini sorsam tökezlersiniz...
selam ve hürmetlerimle...
-----
Namuslu olmak söz ile olsaydi, dünyada namussuz kalmazdi...
0
Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:18
@mutluca
Nr.: 22
Antworten
yusufbahri
Allah senin hayrini versin ))))) iyi güldürdün...demek Pensilvanyadaki seyh hindilere kiyacakmis )))
Sen bir alemsin mutluca arkadasim...her ne kadar düsüncelerimiz uyusmasada seni seviyorum arkadasim...beni güldürdün Allahda seni güldürsün...
-----
0
Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:21
@beysehirli
Nr.: 23
Antworten
yusufbahri
böyle bilipte bildiklerininde arkasinda durup yazan cok az...
aynen ne desen bos bunlara..
...................................................
bizler birilerinin "heyt" demesi ile ürkecek olsaydik zaten bu alana cikmazdik efendim...birileri böyle yaziyoruz diye karalayadursun, kimin yüzünün kizaracagi günlerde gelecektir Allahin izniyle...
kimseye kendimizi begendirme gayretimiz yok hamdolsun...Rabbim sevsin yeter...
-----
0
Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:25
@klaus
Nr.: 24
Antworten
yusufbahri
sizin bu alana ne ilminiz yeter ne de seviyeniz, en iyisi siz kendi sinifinizda kaliniz...Bilim ve Ilim alanina girmek burada sizi asar...
Ayaginizi yorganiniza göre uzatiniz...yok varsa burada yani forumda bildiginiz biri, buyursunlar ilmi ve bilimsel cercevede konusalim...yazmiyoruz diye bilmiyoruz anlamina gelmez, biz TB nin üstüne cikmama gayretindeyiz...
Bizim yaptiklarimiza sizin hayaliniz ulasamaz..!
-----
0
Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:27
@__robin_hood__
Nr.: 25
Antworten
yusufbahri
Adamin biri;
-"Hocam ben icki iciyorum bu dünyada bir yan etkisi olur mu?" diye sormus
Hocaefendi
-" Bu dünyayi bilmem evlat da, öbür dünyada birazcik ates yapar!" demis...)))
-----
0
Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:30
@komandoo
Nr.: 26
Antworten
yusufbahri
Rabbim razi olsun...tesekkür ederim...
-----
0
Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:35
@abdi
Nr.: 27
Antworten
yusufbahri
SeN HaTIRLaT, ZiRA HaTIRLaTMaDa DüSüNeNLeR iCiN FaYDa VaRDiR
...
-----
0
Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:39
@selamim_olsun
Nr.: 28
Antworten
yusufbahri
Allah sizden razi olsun efendim...emeginize saglik...maksadimiz kötü degildir, kimseyi kirmak incitmek hele hic degildir...
Ben bir müslümanim ve inanciminda birtakim (yapabildigim, bilebildigim kadar) gereksinimleri vardir...bunlari paylasmak...burada üzerime gelinecegini biliyorum ancak bunlar bizi vazgeciremez zira benim BIR ALLAHIM var baskasina gerek yok yani ben kimin dedigini yapacagimi iyi biliyorum...
-----
0
Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:41
@xyguney
Nr.: 29
Antworten
yusufbahri
ayni meseleyi burada girgir, samata, belden asagi sakalar yapan, yazi diye yazdiginin farkinda olmayanlar icinde diyor musunuz...yani bunlari burada yapmayin, biz gerekirse bunlari kendimiz yapariz veya buluruz diye...
maksat nedir efendim, üzüm yemek mi bagciyi dövmek mi..!
-----
0
Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:42
@dunkin_donuts
Nr.: 30
Antworten
yusufbahri
Allah razi olsun...Mahmut Ustaosmanoglu Üstadimizin ellerinden öperim...Rabbim hayirli ömürler nasip etsin, razi olduklarindan eylesin...
Not: Simdi bunu yazdik ya, adimiz kimlere cikar bakiniz...)))
-----
0
Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:56
@gazelle
Nr.: 31
Antworten
yusufbahri
Bu yazdiklariniz bana ait cümleler degil alintilardir...ancak sizin ifade ettikleriniz ile benim ifade ettiklerim farkli seylerdir...
"Islam Baris dini" diye bir sey ifade etmedim ki, evet öyledir...yani Yilbasi ifadesi ile bunu nasil bagdastirdiniz anlayamadim...
Gazelle hanim bakiniz sizinle ayni ülkede ayni ortamlarda yasiyoruz...ve en az sizin kadar gezmeyi ve eglenmeyi seven biriyim ancak ölcülerimiz vardir...burada anlatilmak istenen espriyi yakalamak istemiyorsaniz sorun bana ait degildir...yani siz kendi düsüncelerinizi bir kenara birakiniz, ne anlatilmak isteniyor ona gayret ediniz, sonrasinda kendi düsüncelerinizi dahil ediniz...
PS: Ich weiß was ich schreibe..!
selam ve hrümetlerimle...
-----
0
Beitrag gepostet am 01.01.11, 16:01
@yusufbahri
Nr.: 32
Antworten
metin40
Aynı gök
kubbenin altında yasadıgımızı bilmek yetiyor bana.Basımızı
kaldırdıgımızda gördügümüz sema aynı,yıldızlar aynı dolunay aynı.. bunu
bilmek yetiyor bana.biz istedigimiz gibi yorumluyoruz,midemiz cekmedigi icin domuz yemiyoruz,ama alkolü tüketiyoruz,ikiside günah degilmi,yani yilbasi kutlamasina gelene kadar vazgececegimiz cok seyimiz var.....saygilar kardesim
0
Beitrag gepostet am 01.01.11, 16:34
@metin40
Nr.: 33
Antworten
yusufbahri
evet tüm dediklerinizde haklisiniz, katiliyorum...ancak bunlar ayri, inanc ayri yoksa Rabbimiz tek bir din gönderir ve herkes ona uysun isterdi...imtihan dünyasindayiz...
-----
0
Beitrag gepostet am 01.01.11, 16:41
@gazelle
Nr.: 34
Antworten
yusufbahri
Gazelle hanim, aradaki farki söyleyemedin diyorsunuz...öncelikle burasi "Ilmi ve Akademik" bir platform degil...inaniniz hepsine cevap verebilirim lakin meseleyi iyice girift bir hale sokmak istemiyorum...
en bastaki yazimi, tüm yargilarinizi kenara koyarak okumanizi tavsiye ediyorum...örnegin; burada anlatilan bir film olsaydi, basit olurdu anlasmamiz ancak mesele inanc oldugu ve bizlerde yazilan konulardan uzak olmadigimiz hatta bunlari yapmak hosumuza gittigi icin nedense karsi geliyoruz...
meseleye yok medeniyet, cagdaslik, kültür, insanlik vs degil inanc noktasinda ele almak ve kime uydugumuz konusunda ele almak gerekir...ayirim yapiyormusum...Lutfen Bosna, Sudan, Nijerja, Kore, Vietnam dosyalarini actirmayiniz...ayirim yapmanin en alasini bize ögreten kendi inancimizi savunmadigimiz kadar degerlerini savundugumuz batililardir...
Ben neyi savunuyorum, hangi degerleri, siz neyi ve kimin degerlerini savunuyorsunuz...buradan baslayin düüsünmeye insaAllah...sakin bana insanligin ortak degerleri demeyin...Yahudiler dahi kutlamaz Yilbasini...
-----
0
Beitrag gepostet am 02.01.11, 04:53
@yusufbahri
Nr.: 35
Antworten
akinn01
paylasim icin Allah razi olsun, aslinda herkes müslümana yilbasi kutlamanin yasak olduugnu biliyor ama islerine gelmiyor ne yazikki. yilbasi neden ve kimin icin kutlandigini cogumuz biliyoruz ve onlar gibi yasamanin bize yasak oldugunuda biliyoruz onun icin bence tartisacak birsey yok bu konuda . sen uyarini yaptin gerisini bosver, isteyen istedigi gibi yasasin
0
Beitrag gepostet am 02.01.11, 05:49
@akinn01
Nr.: 36
Antworten
nartallo
Adam yilbasini kutlamak haramdir diyo kutlamiyo 7 ocak cumartesi günü partide kafa bi milyon..
Yeni yilda aile arasinda oturulup cerez meyva yiyip saat 12 olunca herkese yeni yilda saglik mutluluk temenni etmenin nesi haram bana aciklayin öncelikle...
Noel agaci = Nazar boncugu...
Noel agacida Nazar boncuguda paganizmden gelen olgulardir biri Hristiyanlara miras kalmis biri bize..
Yokmu kardesim evinde nazar boncugu??
Sadece Yilbasinda degil sene boyunca asiri eglencenin tümüne karsiyim ben TÜRK INSANI olarak..
kimse bana dünyada 1 milyar insan acken,Dogu Türkistanda irkdasim her patlamada sicrarken,Filistindeki ,Iraktaki cocuk her yüksek seste yatagin altina kacarken, havai fiseklere para harcayarak ickiler icilerek yapilan kutlamalari masum gösteremez...
Ayrica bunu yaparsan kafirsin diye degil, yaparsan oturup nasil bir insan oldugunu düsün seklinde elestirilmesi daha dogrudur. Birisini kafir ilan etmek bu kadar basit olmamali ki bu KIMSENIN haddine degildir burda. Ama yapilan kutlamalarin asirisi kaybolan insanligin aynasidir diye düsünüyorum.
Yilbasi kutlayan kafir, icki icen kafir, basi acik gezen kafir.. Internetten sallamak kolay, sigarada haram gidin sigara icen birisine SEN KAFIRSIN de bakalim..Yiyosa...
Bu yaptiginizin adi Fasizm dir... Hic kimse yaptigi eylemden dolayi KAFIRLIKLE suclanamaz.Heleki konu din gibi Vicdani ve Ruhani bir konuysa.
0
Beitrag gepostet am 02.01.11, 09:52
@nartallo
Nr.: 37
Antworten
akinn01
7 ocakta kafan iyi olur günaha girersin, yil basi gibi onlara ait seylerde kutlarsan onlar gibi olursun.bunu ben veya konuyu acan arkadas demiyor hadisi serifler diyor. istesenizde istemesenizde, kabullensenizde kabullenmesenizde bu böyledir
bu yazdiklarim sana degil geneledir. kimse burda hikaye anlatmasin koca bir yili kazasiz belasiz gecirdigimiz icin kutlama yapiyoruz diye, kutlamanizin sebebi bellidir oda yil basi kutlamasidir.
burda kimse icki icene veya basi acik gezene kafir demiyor bilader . onlar gibi yasayip onlarin olani sahiplenene diyorlar.konuyu acan arkadas üstüne düsen vazifeyi yapmis ve millete neyin ne oldugunu yazmis, geriside milletin kendine kalmis
merak edip sordunya hani evinde nazar boncugu yokmu diye. yok abicim, evimde nazar boncugu felan yok
0
Beitrag gepostet am 02.01.11, 21:45
@akinn01
Nr.: 38
Antworten
nartallo
Bak kendinde söylüyorsun yeni yilagiriyoruz diye...
Ben arkadaslarimin yeni yilini kutluyorum, 2011 saglikli huzur dolu gecer insallah diye.. Bumudur hatali olan? sebep nedir? Neden hatalidir iyi temenni bulunmak? Hatta Peygamber efendimizin emridir insanlarin birbirlerine iyi temennilerde bulunmasi..
Ayrica senin evinde nazar boncugu olmayabilir ama %95 Müslüman Türk ailelerin evinde nazar boncugu vardir..
0
1
2
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!