26 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 29.12.10, 14:46 Nr.: 1 Antworten

Müslüman Yilbasi Kutlayamaz..!
Men Tesebbeha bi qavmin Fe Huve Minhum...

Her kim Baska bir kavme benzerse (onlari takip ederse) o da onlardandir...

Kimilerine göre cok sacam gelebilir lakin kimsenin begenisine sunmuyorum kendimi...hele bayanlara hos görünme arzusu ile yalakalik yapmayi hic sevmem, yapanlarin enflasyon yasadigi devrimizde birakin benim gibi "geri" ve "cahil" kafalar da bulunsun..!!!

Mesele inanc meselesidir...inaniyorum diyen kimse Bati inancinin geregi olan Noel kutlamalarina katilamaz...Yukarida arz etmis oldugum söz sayet inaniyorsaniz, "inandim" dediginiz Muhammed Mustafa (s.a.v)'in sözüdür...

Hatta Ehl-i Sünnet Ulemasi (alimleri) yilbasi veya Noel kutlamasina bilerek katilan bir müslümanin imanini kaybedecegini ifade ediyor...maksadim kimseyi kizdirmak veya ortami germek degil...ben inanan bir insan olarak "Ben müslümanim" diyen arkadaslarima kardesane bir sekilde uyarida bulunuyorum...birkac saatlik eglence icin, nefis ve heva icin Rabbimize isyan etmenin ne kadar zararli oldugunu ifade etmeye calisiyorum...

Söylemek ve hatirlatmak bizden...bir gün gelecek "Keske" diyecegiz...

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوَاْ إِن تُطِيعُواْ فَرِيقًا
مِّنَ الَّذِينَ أُوتُواْ الْكِتَابَ يَرُدُّوكُم بَعْدَ إِيمَانِكُمْ كَافِرِينَ

Yâ eyyuhellezîne âmenû in tutîû ferîkan minellezîne ûtûl kitâbe
yeruddûkum ba’de îmânikum kâfirîn(kâfirîne). 

Ey iman edenler! Eğer kendilerine kitap verilenlerden herhangi bir topluluğa
uyarsanız, sizi imanınızdan sonra çevirirler, kâfir yaparlar...AL-i IMRAN 100

وَلَن تَرْضَى عَنكَ الْيَهُودُ وَلاَ النَّصَارَى حَتَّى
تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ
أَهْوَاءهُم بَعْدَ الَّذِي جَاءكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللّهِ مِن
وَلِيٍّ وَلاَ نَصِيرٍ

Ve len terdâ ankel yahûdu ve len nasârâ hattâ tettebia milletehum
kul inne hudâllâhi huvel hudâ ve leinitteba’te ehvâehum ba’dellezî câeke minel
ilmi, mâ leke minallâhi min veliyyin ve lâ nasîr(nasîrin).

Sen onlarin inanc ve anlayislarina uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı
olmazlar. De ki: “Allah’ın yolu asıl doğru yoldur.” Sana gelen ilimden (bu uyarilardan)  sonra,
eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah’tan sana ne
bir dost, ne bir yardımcı vardır...BAKARA SURESI, 120

selam ve hürmetlerimle...

-----
Namuslu olmak söz ile olsaydi, dünyada namussuz kalmazdi...
0

Beitrag gepostet am 30.12.10, 14:24 @yusufbahri Nr.: 2 Antworten

sevgili kardesim,

emek verip islam alimi diye degerlendiridigin alimlerin (bence onlar karanligin bekcileridir)  görüslerini buraya eklemissin.

yazdiklarina bir soru ile cevap vereyim . HZ isa bir Peygambermidir? Eger bir peygamber ise neden dogum gününü kutlamak sakincali?

Görüsünü belirtirsen sana daha uzun ve mantikli bir yazi ile topiginde acmis oldugun konuya cevap verecegim.

hoscakal.

-----
Birimiz hepimiz, Hepimiz birimiz icin...Kuvvaimilliye
0

Beitrag gepostet am 30.12.10, 14:35 @yusufbahri Nr.: 3 Antworten

Yakinda müslüman gülemez
eglenemez de denilir!  mumyaya cevirin insanlari
sizin gibileri insani dinden sogutur arkadas
0

Beitrag gepostet am 31.12.10, 00:26 @yusufbahri Nr.: 4 Antworten

0

Beitrag gepostet am 31.12.10, 11:12 @beysehirli Nr.: 5 Antworten

sevgili kardesim,

HZ Muhammedin dogum günüde belli degil bilgine sunayim ama konumuz dogum günlerinden ziyade kutlama sekli.
 Mademki tanri tarafindan insanogluna Peygamber olarak gönderilmis  ulu bir zat ve ona iman edenler tarafindan dogum günü olarak belirtilmis günü biz müslümanlarinda kutlamasinda ne kötülük olabilir?  Biz müslümanlarda Hz isa icin 2 rekat namaz kilp ruhuna bir fatiha okusak bundan ne kaybederiz?

hoscakal.

-----
0

Beitrag gepostet am 31.12.10, 16:16 @nova1978 Nr.: 6 Antworten

yilbasi kutlamasi müslümanliga cazip degildir....dile getirip bazi
insanlara hatirlattigin icin tesekkür ederim... Dogrular yazilinca, hele
de eglence merakimiza ters gelince, insanlar maalesef kücümsercesine
cevaplar yaziyor...yazik...

Bütün Cevaplari okudum acilmis olan topici 3 kere okudum ve bu konuyu acan arkadasimizin sayin yusufbahri kardesimizin kötü amacli acmadigini bu sadece bir bilgilendirme oldugunun kanatina vardim .
Ve sizin vermis oldugunuz yorum da ayakta ALKISLANMASI gerek

Evet malesef insanimiz sözkonusu EGLENCE oldumu laflari cevirmesini cok sever.
Ama yeri geldiginde de senden benden Müslüman olurlar.

Eger elimizi vicdanimiza koyarak cevap yazmis olsak Yilbasi kutlamasinin cazip olmadigini yazmaliyiz.

Tabiki Aile ici bir araya gelmek yeni yil icin Huzurlu,Saglikli dilekler dilemek günah degildir.

Ama EGLENCE mekanlarini doldurmak sinirsiz ICKIYI tüketme,evinde Hindileri firina vermek sonucta YILBASINI KUTLAMAK demektir.

Eger simdi konuyu baska türlü ele alsak bizim bayramlarimizda .
Yani Kurbanda bir Hiristiyan Kurban kesiyormu?????????????????????

Ramazanda Oruc tutuyorlarmi ?????? Aksine Cogu Hiristiyan alay geciyor Oruc tutanlarla.

Cumhuriyetimizin Bayramlarini Kutluyorlarmi???????

Kurtulus bayramimizi???

23 Nisan ???

daha sayacagimiz onlarca bayramlarimiz hangi bir özel bayramimizda ONLARDA KUTLUYORKI
kaldiki ben kutluyacagim?????????

Tamam tabiki bende Aile dostlarimla bu aksam bir araya gelecegim ama dedigim gibi yeni yil icin huzur,saglik ve Allah dan güzel dilekler dileme icin .

Tabiki her insanin kendi bilecegi bir seydir bu her insanin icinde olmalidir.

Simdi eskiden mesela Ramazan bayramlarinda yada Kurban Bayraminda cocugunuza Okuldan izin isterdiniz hani Ailece Bayramlasmak icin ese dosta gitmek icin hemen dudaklarini ezip büzerdiler hmmmmmm demeye baslardilar.
Simdi ise yogun baski vede geleneksel Dini bayramlar oldugundan ötürü izin verilmekde.

Yinede söyle sormak istiyorum Peki hiristiyan bir talebe icin kolayliklar varken kendi sahsi bayramlarinda.

1. 3 Heilige Könige

2. Ostern (Yumurta Bayrami)

3. Christi Himmelfahrt

4. Pfingsten

5. Maria Himmelfahrt

6. Tag der Deutschen Einheit

7. Allerheiligen

8. son olarak Weihnachten bütün bu Hristiyan bayramlarinda OKULLAR TATIL
Peki böylesine kendi dinlerine saygilari olan HRISTIYAN ALEMI
Neden diger DINLERDE SAYGILI DEGILLER?????????????

Belki az olsun konu disina ciktim yine yaziyorum yusufbahri kardesimiz eminimki kötü bir amacla acmadi bu topici AMAC BURDA KIMI KARDESLEIRMIZI YÜCE DINIMIZDEN SOGUTMAKTA DEGILDIR

ama arada sirada böylesi önemli bir konuyu HATIRLATMAKDA GÜZELDIR DIYORUM

ve yorumumu burda noktaliyorum.

Simdiden herkese Cenabi Allahtan (c.c) Saglikli,Huzurlu bir 2011 dilerim

hürmetlerimle

4.

-----
Özü DOGRU olanin, sözü de DOGRU olur.
0

Beitrag gepostet am 01.01.11, 02:21 @tugrahan73 Nr.: 7 Antworten

yok kutlanmaz ,yok kutlayan kafir olur ,hurafe tarzi seylerden
sakinilmasi icin yazdim ,bunlar bir oyundur insanlari islamyietden
soyutmak icin islamyieti hep yasakci bir din olarak göstermekden baska
bir sey degildir
,budur benim maksadim caga ayak uydurmak da budur
,hristiyanin yasantisini degil islam cag degistikce moder olabilyior
bunu hala yüzyillar geisine götürmeyin anlaminda

Sayin tugrahan73 gardasim izninle senin yorumu kopyaladim simdi.
Bazi kelimelerin altini cizecegim yani bu konu zivanadan cikti .
Konu bir müslüman Yilbasi kutluya bilirmi .
Ama okuduklarim beni bayagi bir üzdü.

Sayin user arkadaslarimizdan biri Hz Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimizin dogum yilindan süphe duyuyor daha dogrusu dogum yili bellimiki soruyor.............

Bir arkadasimiz ohhhhhhhhhhhh sampanya siselerini patlatacagim yaziyor .
Yani anliyacagin burdaki sayin yusufbahri kardesimizin mesajini dogru algilamak varken
bazi yorumlar bana cocuksu arti alay gecici geldi buda MÜSLÜMAN DIN KARDESIMIZE YAKISMIYAN TAVIRLARDIR:

bunlar bir oyundur insanlari islamyietden
soyutmak icin islamyieti hep yasakci bir din olarak göstermekden baska
bir sey degildir

Kim kimi Islamiyetten sogutuyor ?

sayin tugrahan kardes kimi zaman Dinimizin yasaklarini hatirlamak güzel birsey degilmidir?

kardes senide anliyorum ama konuyu saptirmiyalim herkes kendi bildigini yaziyor sen diyorsunki yilbasini kutluyan varsa kutlasin seni ilgilendirmezmis.

Iste bu yaklasim yanlis güzel kardesim.

Ailevi bir cerceve icerisinde Huzur,saglik dolu bir yeni yil dilenir Aile bir araya gelir mesajlar yazilir telefonlar acilir.

Ama EGLENCE mekanlarini doldurmak icki tüketmek kendinden gecmek GÜNAHDAN ziyade HARAMDIRDA:

Son olarak sunu sorma istiyorum güzel kardesim BU SORACAGIM SORU HERKESE GECERLIDIR:

ELHAMDÜLLILLAHI MÜSLÜMANIM DEMEKLE MÜSLÜMAN OLUNMUS OLUYORMU????

Eger biz insanlar Cenabi Allahin (c.c) emirlerine,buyruklarina,Ayetlerine itaat etmesek bunlari es gecsek Haramlardan kacinmasak Zinadan kacinmasak ickiden kacinmasak Günah ve yasaklardan kacinmasak diger Din kardeslerimizi uyarmasak  ELHAMDÜLLILLAHI MÜSLÜMANIM DEMEK OLURMU GARDAS??????

Tabiki cag ilerliyor insanoglu uzaya gidiyorsa bizde gitmeliyiz ama bunlari yaparken Cenabi Allah (c.c) üzecek hareketlerde sözlerde bulunmamaliyiz.

Bizim vazifemiz

Dinimize saygili olmak Kurani Kerimin icerigini anlamak kavramak harfiyen yerine getirmektir.

bu konuyu fazlada germek istemiyorum gardas yazdiklarima kizma lütfen yazdigim gibi bu herkes icin gecerlidir.

Cenabi Allah'dan (c.c) sana vede Ailene Saglikli Huzur dolu bir 2011 dilerim .

hürmetlerimle

-----
Özü DOGRU olanin, sözü de DOGRU olur.
0

Beitrag gepostet am 01.01.11, 02:31 @yusufbahri Nr.: 8 Antworten

Su dini  konulardaki düsüncelerinizi, inandiklarinizi kendinize saklayin.Ihtiyac duyan olursa dogru yerden dogru bilgiye ulasir.
0

Beitrag gepostet am 01.01.11, 12:55 @beysehirli Nr.: 9 Antworten

sevgili kardesim,

ben kisilerin inanci ve bu dogrultuda biligililerini hic bir zaman tartisma konusu yapip onlari rencide etmek istemem, yazdiklarindan anladigim kadari ile tamamen cevrendeki ulemanin beyanlarina dayanan bilgileri buraya aktariyorsun.Senin görüsüne ve saygi duyuyorum ama sana ufak bir sorum olacak oda su. HZ Muhammed ne zaman dogmustur?  ( cevab yazarsan lütfen kaynak yazmayida ihmal etme)

Tanri deyimime karsi olusunda senin bu konudada bilgisizliigini belirtiyor. (bunun icinde biraz arastirma yapmani tavsiye ederim ve illaki yüce yaraticiya senin gibi ALLAH dersekmi Müslüman olur insan? diye sormadan da edemiyecegim)

Araplar Müslüman olmadan öncede Inandiklari kutsal saydiklari ,insanüstü güclerede ALLAH derdi  e, simdi ne olacak? bunuda sana belirteyim..

Yeni yilini kutlar, Tanridan dilekleriyin gerceklesmesini dilerim.

hoscakal

-----
0

Beitrag gepostet am 01.01.11, 13:55 @tuce Nr.: 10 Antworten

Yazilarin tamanini okudum efendim...InsaAllah hepsine teker teker cevap verecegim...yazimizdaki esprinin anlasilmamis olmasi tabiki üzücü...burada nefsi savunma mi vardir, hak olani mi, bunun da iyice düsünülmesi gerekir...

Yilbasi gecesi, ailecek toplanmak, güzel...NEDEN YILBASI gecesi baska gece degil..? Burada kast olunan Isanin dogumu Noeli degil, Hristiyanlarin bir kutlamasina eslik etmektir...

Aslinda konuyu detayli bir sekilde yazacagim ancak simdilik fazla zamanim yok...sadece takip ettigimi bildirmek adina bunlarla yetiniyorum...

Tekrar ediyorum, MÜSLÜMAN YILBASI kutlayamaz...Bu müslüman eglenmez anlaminda degildir...bunlari aciklayacagim insaAllah...

-----
0

Beitrag gepostet am 01.01.11, 14:44 @cokbilen Nr.: 11 Antworten

Anlatilmak istenileni sizlerde gayet iyi biliyorsunuz...ancak Nefis yok mu, Rabbim serrinden korusun...

-----
0

Beitrag gepostet am 01.01.11, 14:51 @tugrahan73 Nr.: 12 Antworten

Tugrahan kardesim, kimseye kafir deme hakkina sahip degiliz...anlasilmak istenmiyoruz o kadar...bakiniz sizler burada büyüyen, okula giden bir insanim, eglenmeyi de seven bir kimseyim ancak "Özel" ve o güne "mahsus" toplanilmasidir kasdedilen...

Ailenize Allah hayirli uzun ömürler versin...Allah askina ayni hassasiyeti kac Kadir gecesinde gösteriyoruz ailecek...(istisnalar kaideyi bozmaz) buradaki anlatilmak istenen bu kutlamanin bizim kültür ve adetlerimizle alakasinin olmadigini bildirmektir...herkes kendi yaptigindan sorumludur...bizler bildiklerimizi aktarmaya gayret ediyoruz...

-----
0

Beitrag gepostet am 01.01.11, 14:56 @_tayfun_ Nr.: 13 Antworten

bizim efendimiz Hristiyan ve Yahudilere her zaman muhalefet etmistir...Buradaki maksadimiz kimseyi incitmek veya tartismak degildir...

Yilbasi ! Kime göre, nicin ve neden...Islam aleminin YIlbasisi yok mudur ve biz müslüman oldugumuzu iddia ediyoruz ayni hassasiyeti gösteriyor muyuz..? Kime benziyoruz, kimi taklit ediyoruz, o aya veya geceye mahsus harcadiklarimizi kimin adina ve nicin harciyoruz...

bendeniz acizane bunlarin üzerinde düsünmeye davet ediyorum...mesela dün gece ayni zamanda Peygamberimizin Mekkeden Medineye hicretinden sonra geri dönüp Mekkeyi fethetme yildönümüydü...Kacimiz biliyoruz...?

-----
0

Beitrag gepostet am 01.01.11, 14:57 @sahinbakisli Nr.: 14 Antworten

Bir Yilbasi kutlamayin dedik diye mi...yapmayin Allah askina, burada elenmeyin, gülmeyin denilmiyor...kimlerin eglence ve adetlerine uydugumuza dikkat cekiliyor...

-----
0

Beitrag gepostet am 01.01.11, 14:59 @nova1978 Nr.: 15 Antworten

Allah razi olsun tesekkür ederim...Rabbim yar ve yardimcimiz olsun insaAllah...

-----
0

Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:01 @aksiyon Nr.: 16 Antworten

365 Günde Kusaldir Kutlamaya Degerdir Sükür Edilmesine Degerdir Hic Birinin Birinden Farki Yoktur...

Kendi Kutsal Günlerimize Bu Düskünlük Yokken Yilbasini Böyle Kutsamak Niye..

Iyi
Okursan O Gün Bir Araya Gelip Cay Kahve Icilmesine Karsi Degil Aksine O
Güne KUTSIYET Atledip Batil Bir Bakis Getirmektir..Kimileri Carsambayi
Cumayi Vs Ugursuz Sayar Böyle Seylerin Ne Önemi Var..

............................

Rabbim razi olsun...tesekkür ederim...

-----
0

Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:05 @erol_75 Nr.: 17 Antworten

Allah sizden de razi olsun kardesim...evet, birileri ne yazarsa yazsinlar biz inandigimiz degerleri paylasmaya devam edecegiz...

Aydin, modern, cagdas vs takilmak birileri gibi sabahlara hoplamak ziplamak degildir...hamdolsun bunlari biliyoruz...okumak veya bilgi ise, o sahada da buyursunlar deriz...

-----
0

Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:05 @baskomutan Nr.: 18 Antworten

Hatirlatma ve katkinizdan dolayi tesekkür ederim...haklisiniz...Allah razi olsun...

-----
0

Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:07 @neslihan_60 Nr.: 19 Antworten

Amin Allah razi olsun Neslihan...nerelerdesin sen, yasiyor musun...Rabbim saglik ve afiyet versin...

-----
0

Beitrag gepostet am 01.01.11, 15:09 @beysehirli Nr.: 20 Antworten

Biz gireriz efendim, Rabbim veriyor bu salahiyeti bize...hatirlat diyor, uyar diyor, ikaz et diyor, anlat diyor...

katkilarinizdan dolayi da tesekkür ederim...birilerine öfkelenip moralinizi bozmayiniz...

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!