يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوَاْ إِن تُطِيعُواْ فَرِيقًا مِّنَ الَّذِينَ أُوتُواْ الْكِتَابَ يَرُدُّوكُم بَعْدَ إِيمَانِكُمْ كَافِرِينَ
Yâ eyyuhellezîne âmenû in tutîû ferîkan minellezîne ûtûl kitâbe yeruddûkum ba’de îmânikum kâfirîn(kâfirîne).
وَلَن تَرْضَى عَنكَ الْيَهُودُ وَلاَ النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءهُم بَعْدَ الَّذِي جَاءكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللّهِ مِن وَلِيٍّ وَلاَ نَصِيرٍ
Ve len terdâ ankel yahûdu ve len nasârâ hattâ tettebia milletehum kul inne hudâllâhi huvel hudâ ve leinitteba’te ehvâehum ba’dellezî câeke minel ilmi, mâ leke minallâhi min veliyyin ve lâ nasîr(nasîrin).
selam ve hürmetlerimle...
Yazilarin tamanini okudum efendim...InsaAllah hepsine teker teker cevap verecegim...yazimizdaki esprinin anlasilmamis olmasi tabiki üzücü...burada nefsi savunma mi vardir, hak olani mi, bunun da iyice düsünülmesi gerekir...
Yilbasi gecesi, ailecek toplanmak, güzel...NEDEN YILBASI gecesi baska gece degil..? Burada kast olunan Isanin dogumu Noeli degil, Hristiyanlarin bir kutlamasina eslik etmektir...
Aslinda konuyu detayli bir sekilde yazacagim ancak simdilik fazla zamanim yok...sadece takip ettigimi bildirmek adina bunlarla yetiniyorum...
Tekrar ediyorum, MÜSLÜMAN YILBASI kutlayamaz...Bu müslüman eglenmez anlaminda degildir...bunlari aciklayacagim insaAllah...