Aleykümselam,yusuf kardeş;
Hepsi dogru ama hiç örtünmemektense bu şekilde yasaması kendi tercihleri,zaten nur suresinde bile nerelerin örtülecegi hususunda anlasamıyorlar bir türlü..
pamukcu abim sorun anlasamamakta degil, hortumun kesilmesinden korkmakta yatiyor...1400 yildir var olan yüzbinlerce alimin, örtünme konusunu farkli bir sekilde algilamamasina ragmen, 30 yil önce baslayan ve Dinde reform söylemlerinin takipcileri, "böyledir" dedikleri icin maalesef birtakim saf insanimiz bunu kabullenmekte fazla gecikmediler...
selam ve hürmetlerimle...
Resulullah bir başka rivayette de: "Ateş ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim: Yanlarında sığır kuyruğu gibi birşeyler taşıyıp onu insanlara vuran insanlar; giyinmiş çıplak kadınlar ki bunlar ALLAH'a taatten dışarı çıkmışlardır. Bunlar, başkalarını da baştan çıkarırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu kadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi almazlar. Halbuki onun kokusu şu şu kadar uzak mesafeden duyulur" buyurdular."
[Müslim, Cennet 53, (2857), 52, (2128).]
Beysehirli hanim, Rabbim insaAllah size de kapanmayi nasip eder...ancak sununda unutulmamasinda yarar görüyorum...ben kendimden sorumluyum, kimseyi bahane ederek üzerime düsen sorumluluklardan kurtulamam...
diger bir husus ise; burada bahsedilenler bayanlar, erkekler konusunu islemiyor topic...ancak nedense konuda kalinmasi da becerilemiyor...savunamk adina daldan dala atlamak buna diyorlar herhalde...
siz akilli ve zeki bir bayansiniz ne denilmek istenildigini anlayacaginizi biliyorum...