Allah'in (cc) alemlere rahmet olarak gönderdigi Rasulü ve Habibi Muhammed Mustafa Efendimizin (sav), hem neseben (seyyid) hem de manen evladi(Mürsid-i Kamil)
Gasv-i Azam,Gavsi Kasrevi, Gavsi Bilvanis isimleriyle maruf olan Seyyid Abdülhakim el Hüseyni (ksa)'nin torunu
Türkiye ve dünyada Menzil Seyhi olarak taninmis Sultan Seyyid Muhammet Rasit el Hüseyni (ksa)'nin oglu,
Hüseyniye kolunun fer'i Sah-i Urfa Seyyid Abdülbaki Hz(ksa)'nin Halifesi,
"Allah diledigini kendisi için seçer" Sirri ile,Allah,in (cc) insanlara hizmet ettirmek için seçtiklerinden "Alimler benim varislerimdir"(Hadis-i Serif) Müjdesi ile,Zahir ve batin ilimlerinde yetismis Varis-i Nebi'lerdendir.
Şahı Bilvanisi Şeyh Sultan Seyyid Fevzeddin el-Hüseyni (K.S.A) hazretleri Seyyid Muhammed Raşid Erol'un (k.s.) büyük ogludur. 1957 Siirt doğumludur,suan 53 yasindadir.
1971 senesinde Ailece göç ederek Adıyaman'ın Kahta ilçesinin Menzil köyüne yerleşirler. Seyyid Fevzeddin Erol (k.s.),Sultan hz nin tavsiyesi ile 1983- 2003 arasında Ankara'da ikamet etmiştir. 2001 ile 2002 yılları arasında, Eskişehir Sivrihasar'ın Bilvanis köyüne (yeni ismi BUHARA)yerleşmişlerdir.
İlim tahsilini dedesi Gavs Hz ve Babasi Sultan Hz.ve bazi dogu alimlerinin yaninda yapmıştır. İlim icazetini,Şeyh Seyda Molla Yahya el-abbasi (ks) den almıştır . Mürşitleri ise dedesi Gavs ( Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni ) Hz. Babasi Sultan ( Muhammed raşid ) Hz. amcasi Abdulbaki (Gavs-ı sani ) hz. ve son olarakta Sultan Hz. nin dayisi olan Seyda Molla Abdulbaki ( Şah-ı Urfa ) Hz.dir.
Babasi Seyyid Muhammed Rasid (K.S.A.) hazretlerinin isaretiyle Şahi Urfa (K.S.A.) hz.lerine intisab etmistir, daha evvel Menzil de hizmet etmekteydi. 2003 yilinda Şah-i Urfa Seyyid Abdulbaki el-Bilvanisi (K.S.A) hazretlerinden icazetini almistir .
Dedesi Gavs-i Kasrevi Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni (K.S.A.) hz.leri onun hakkinda daha küçükken etrafindakilere söyle buyurmus " Fevzeddin'e dikkat edin ilerde büyüklerden olacaktir".
Seyda Hazretleri Hatme Şeceresinin Türkçe anlamı :
O ki Müminlerin sultanı ve abidlerin sığınağı , kâmil sâdatlarımızın yolunda yürüyen ve arkasında götüren, Peygamberlerin ve rasullerin seyidinin torunu, Müttakî evliyâ ve kutupların evlâdı, İlmin ve ilmi ile amel eden alimlerin yardımcısı, Müttakilerin iftiharı ve tevbe edenlerin imdadı, Asilerin ve günahkârların kurtuluşu ve irşad edicisi, ALLAH (C.C.)IN AÇIK YARDIMI İLE VE FETHİ İLE ZAHİR OLAN , Alemlerin rabbi tarafından yardım olunan, Kurâna ve sünnete sımsıkı sarılan, Müslümanların halis kevseri, Sahibim, şeyhim, efendim, dayanağım, Bağlandığım ve güvencim üzerine olan ve sebebi iftiharım, her türlü yardımı kendisinden aldığım, iki göz bebeğim, efendimiz şeyhi kamili mükemmil, Hüseynî -soyundan olan- hazreti Eşşeyh es-Seyyid Şah-ı Bilvanis Sultan FEVZEDDİN el-Bilvanisinin (Allah sırrını âli etsin) ruhaniyyetine vasıl eyle.
"Size iki ağırlık terk ediyorum, onlara yapıştığınız takdirde dalalete (sapıklığa)düşmezsiniz.Birisi Allah'ın kitabı, diğeri de Ehl-i beytimdir". Müslim(4425numara)veTirmizi(3818numara)
----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |