119 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 22.11.10, 11:08 Nr.: 1 Antworten

Milyonda bes görüyoruz..?

Insanin görebilme kapasitesinin sinirli oldugunu biliyoruz...Insan bellirli bir boyda, belirli isik dalgalari icinde olanlari görebiliyor...Dünya gözü ile görebilmemiz icin bize arz edilenler, görülebilir veya görülmesi gerekenlerin milyonda besini olustururken, gözümüzle henüz bir kac yüz metre ötesini göremezken, maddi ve cismani olmayanlari görme yetisinden yoksun bir halde hayat sürüyorken, aklimizin görevini gözümüze yükleyip, "görmüyorum" diyerek kendi inancsizligina bahane uydurabilir...?

Ve nasil olurda milyonda bes gördügü daracik dünyasi ile, kainatin sahibi olan ve sonsuz, mükemmel, basi ve sonu olmayan, muazzam ve muhtesem, varliginin ne baslangici ve ne de sonu olan Allahu Tealayi, sig ve dar akliyla,  "Allah" nerede diye, O'nu (c.c) bu dar kainat icine sikistirmaya kalkar..? Bu akil ve mantik dahilinde midir..?

Her seyi madde gözlügü ile degerlendiren insan, „hic bir dengi ve misli“ olmayan bir Zat’i Zülcelali görmek gibi cüretsizlige kalkarsa, inkarcilik kuyusunda bulur kendisini.

Inkarciligin adeta süsü haline gelmis söylem ile „görmüyorum, o halde inanmiyorum“ ifadesi ne kadar komik kaciyor. Neyi ne ile inkar ediyorsun. Ben bu kanaate aklimi kullanarak vardim. Öyle mi..? „Yani sen“ diyorum, „görmedigin göremeyecegin aklinla!!!, görmüyorum dedigini inkar ediyorsun!“

Görülmeyen bir sey ile görülmeyeni inkar etmek. Biraz komik kacti ama ne yapalim, dünyada artik safsata ve komik ne varsa ciddiye alinir olmaya basladi. Bizde bu konuda katkida bulunalim istedik…

selam ve hürmetlerimle...

-----
Namuslu olmak söz ile olsaydi, dünyada namussuz kalmazdi...
0

Beitrag gepostet am 22.11.10, 20:39 @yusufbahri Nr.: 2 Antworten

Her bakan göremez, her gören mutlaka bakmistir...

-----
0

Beitrag gepostet am 23.11.10, 01:59 @sevil_1980 Nr.: 3 Antworten

Evet, haklisiniz, katiliyorum...ilginiz icin tesekkür ederim...

Rabbim yar ve yardimciniz olsun, huzurunda mahcup olanlardan eylemesin...Amiin

-----
0

Beitrag gepostet am 23.11.10, 21:23 @can_402 Nr.: 4 Antworten

Evet bu dahi bir rahmetdir...

zira en basiti ile örnek verecek olursak havada ucusan toz zerrecikleri (stäubchen) sayet sürekli görülür sekilde olsaydi insanoglu nefes alamiyorum, tikanacagim, boguluyorum paranoyasina kapilir, kimbilir kendi canina kiyardi..

-----
0

Beitrag gepostet am 23.11.10, 21:33 @berivan1979 Nr.: 5 Antworten

Allah razi olsun Berivan hanim...yazmak, Allahin izniyle bizden, kalplere tesir ise Rabbimizden...

Rabbim akledenlerden eylesin...

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!