64 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 23.10.10, 22:35 @cokbilen Nr.: 21 Antworten

Türban neyi örtüyor?
büyük şehirlerde, yeni kurulan sitelerde insanlar birbirini hemen tanımadığı için özellikle telekızlar tarafından tercih edilir. bu hatunlar dikkat çekmemek için genelde sıkı bir tesettürle dolaşırlar. böylece mahalle ve sitede kimse huylanmaz
0

Beitrag gepostet am 23.10.10, 22:37 @bey0glu Nr.: 22 Antworten

Türban neyi örtüyor?
hamama giren terler halaya giren kıç sallar...

türban ile din olacaksa aman kalsın. bir türbana muhtaç kalan din bize ne verebilecek ?

ALLAHI DA REZİL ETTİNİZ BE

0

Beitrag gepostet am 23.10.10, 22:38 @cokbilen Nr.: 23 Antworten

Türban neyi örtüyor?
eve hatun atarken, başına türban geçirip gelmesini söylerdim. hacılar asansörde yol verirdi..

yaşasın türban
0

Beitrag gepostet am 23.10.10, 22:42 @aksiyon Nr.: 24 Antworten

Türban neyi örtüyor?
bektaşinin biri kışın donmamak için camiye sığınmış.
birazdan cemaat ve hoca gelmiş
hoca başlamış anlatmaya
islamı iyi yaşayan cennete gider.
dinin temeli namazdır
namazın temeli abdesttir
abdest bozan şeylerden biri ossurmaktır..

bektaşi dayanamaz. "be hey cahil hoca, Allahın dinini evirip çevirip bir ossurukla yıkılacak hale getirdin ya, helal olsun sana"

be hey cahil dinciler. Allahın dinini evirip çevirip bir bez parçasına muhtaç hale getirdiniz ya, helal olsun sizlere
0

Beitrag gepostet am 23.10.10, 22:45 @sevil_1980 Nr.: 25 Antworten

Türban neyi örtüyor?
aynen yaşadım...bende yalan olmaz
0

Beitrag gepostet am 23.10.10, 22:53 @teyyare06 Nr.: 26 Antworten

Türban neyi örtüyor?

İnsanlar nelerle ugrasiyor  bizler nelerle cok acinacak bir durumdayiz..

Bir söz derki

Ufak beyinliler kendileriyle,

Orta beyinler kendileri ve etrafindakilerle,

Büyük beyinse global düsünürmüs,

Simdi gelelim meseleye biz ne ufak beyinlileriz nelerle ugrasiyoruz Türban)

baskalari neyle uzay calismalari)

ne gülünc degilmi halimize gülmek mi lazim aglamak mi

enerjimizi nerelere tükettiriyorlar. bizler genc nufusuz avrupada yasli demekki bizler birbirimize düsürerek acigi kapatiyorlar teknoloji müslümanlarin eline gecmemesi lazim...

türban serbest olsa  kime ne zarari var insanlar özgürce istedigini giymeli M.Ö 1200 lerde degiliz artik harbi teyyareymisin sende

0

Beitrag gepostet am 24.10.10, 09:43 @aksiyon Nr.: 27 Antworten

Türban neyi örtüyor?

evet iyi sezinlemissin. anlatmak istedigim kesinlikle dini yönden degildi.. ben ne olursa olsun demokrasiden yanayim. insanlarin kicini acmasina birsey demiyorsak, basini kapatana da birsey demememiz gerekiyor.

bir insani belli ölcülerde giyineceksin yada giyinmeyeceksin diye sartlarlarsa, orda demokrasi denen bir mef'umun olmadigini görürüz.

kilicdaroglu bir cümlesinde öyle diyor...

ben türbani cözerim. evet bende inaniyorum cözecegine. cünkü anayasadan kiyafet yasasini kaldirdigin anda hersey cözülür..

bu kadar basit. kilicdaroglunun anlatmak istedigi bu. ancak bu laf carpilitiyor ve bundan bile siyaset yapiyorlar. akp nin hala bu olaydan oy topladigini düsünüyorum. eger kiyafet kanununu "tüm kadinlar türban takacak" diye degistirmek istemiyorlarsa...(!)

ben türbana karsi degilim. isteyen istedigi sekilde giyinmesi, davranmasi gerekliligine inanan biriyim. türbaninda siyasetimizin; buna bagli olarak da türkiyemizin yeterince zamanini calmistir.

yeter artik diyorum. baska meseleler icinde bu türban kadar zaman harcansin diyorum..

0

Beitrag gepostet am 24.10.10, 09:50 @sevil_1980 Nr.: 28 Antworten

Türban neyi örtüyor?
sen gercekten terbiyesiz bir insansin. hem terbiyesiz hemde kara cahilsin. kafan almiyor bazi seyleri.. pferd senin atandir. hatta onlarin soyundan geldigin böyle kisnemenden geliyor.

sen daha konunun ne oldugunu ve düsüncelerimi okumadan yargiliyorsun manyak kadin. bak anlayan nasilda anliyor ne demek istedigimi.. bir sen mi yoksunsun bundan???

terbiyesiz kadin. anlamiyorsan burnunu sokma bari. illa sivrilecem de birilerine yamanacam diyorsan da benim actigim konularda yapma. senin reklamini yapmak istemiyorum. pazarlayacaksan kendini git baska konular ac ya da konulara cevap ver. belki daha cok müsterin olur. cünkü sana nazik bir sekilde davranmak yaramiyor. kendini bir bok saniyorsun o zaman...

bir daha da almanca yazma türkce ile yazilan yorumlara... terbiyesiz mahluk
0

Beitrag gepostet am 24.10.10, 09:52 @jade75 Nr.: 29 Antworten

Türban neyi örtüyor?
anlayan anladi kardesim. anlamayanda gereksiz zirvaliyor iste.

gereksiz ise neden yaziyorsun ortami geriyorsun.. okumuyorsunuz. daha sonra da bal kabagi gibi atiliyorsunuz baliklama hemde. önce okuyun anlayin ve yazin..
0

Beitrag gepostet am 24.10.10, 09:57 @volkan74hh Nr.: 30 Antworten

Türban neyi örtüyor?
hala bu konuya dini yönden yaklasmayla ne kadar cok yanildiginizi bilmiyorsunuz..

konu, türban ya da mini degil hala cözememissin.

tesekkürler. soruna cevap olmussa sevindim.
0

Beitrag gepostet am 24.10.10, 10:00 @sevil_1980 Nr.: 31 Antworten

Türban neyi örtüyor?
volkan soruya  soru yazak onda bende denedim
cünkim kendi sorusuna cevap bilem veremiyo desem

türbanli olup mini etekli zihniyetinde oldugunu ilk yazisinda anladimda ondan sana cevap vermiyorum. bak benim ne demek istedigimi anlayana nasil cevap veriyorum..

oku kizim oku....

0

Beitrag gepostet am 24.10.10, 10:13 @hekimm Nr.: 32 Antworten

Türban neyi örtüyor?
burda anlatmak istedigin nedir hekim?
0

Beitrag gepostet am 24.10.10, 10:14 @berdush Nr.: 33 Antworten

Türban neyi örtüyor?
neyi örttügünü  anlaman icin suurun acik olmasi gerekir eger allaha  kulluk  yapiyorsan  tam manasiyla  bu soruyuda sorma zahmetinde bulunmazdin   sana  ilk  cevabi  yazan   kardes  yazmis zaten  ama  okuyup anlama  kabiliyeti gerek vesselamki neyi örttügüde  örteni ilgilendirir  ar ve edep meselesi  kavrami icerisinde  cok  sey gizlidir  düsünmek  idrak etmek lazim  bak ozaman neyi neden  örtüyor  anlarsin ....
0

Beitrag gepostet am 24.10.10, 10:22 @berdush Nr.: 34 Antworten

Türban neyi örtüyor?

kilictar oglu  cözerim  diyor amma   sartlar  koymaya  kalkmak ne oluyorbakalim  cözmek  demek  acmak  anlaminada gelebilir ki  ben  onun  bunu bu anlamda kullandigina  inaniyorum  cünki chp   daha  önce  bunu  anayasaya  götürmüstü ve  hepten   kilitlenmisti  burada   tereyagi gibi   indire gandiyi  su üstüne  cikarmaya  calisma    ne  dedi  bir   mitingimde  biz  basbakan  gibi  söz verip  sözünün arkasinda  duranlardan  degiliz. iste  bukadar  vesselam

0

Beitrag gepostet am 24.10.10, 10:23 @dadasimgardas Nr.: 35 Antworten

Türban neyi örtüyor?

ben hangi yazimda türbana karsiyim (!), yada bu konuda türbani neden takiyorlar (!) diye bir ibare kullandigimi gördün beyefendi??? hemde sucluyorsun beni. suur denilen mef'um acaba bendemi eksik, yoksa konuyu algilamadan bal kabagi gibi atlayanda mi???

sen neye dayanarak yazdin simdi bu yaziyi? ama ben biliyorum. sizler bir kac kisi bir olmussunuz, hosunuza gitmeyen bir yazi ya da anlmadiginiz (!!!) bir konu olursa da yaziyorsunuz. oysa konunun icerigi önemli degil sizin icin. kimin yazdigi ve kimin cevap verdigi önemlidir. ilk cevabi veren arkadasin (!) konuyu bastan anlasaydi zaten bu duruma gelmezdi konu. ancak ilk cevabi yazan arkadasinin yanlis düsüncede oldugunu bilmeliydin.

neyse. konu ile ayni anlam tasimayan cevaplar yaziyorsunuz. bu da hic ho$ olmuyor...

0

Beitrag gepostet am 24.10.10, 10:25 @dadasimgardas Nr.: 36 Antworten

Türban neyi örtüyor?
bu ayet gelmeden önce başörtüsü yokmuydu ilk kez bu ayettemi kadınlara başlarını örtmeleri emredildi?
0

Beitrag gepostet am 24.10.10, 10:26 @hekimm Nr.: 37 Antworten

Türban neyi örtüyor?

ah kardesim. ben konuyu türbanlilara karsiyim diye acmadim.

türbanin siyasette cok seyi örttügünü ifade etmeye calistim. yoksa benim türbanlilarla alip veremedigim yok. kim nasil isterse giyinsin.

konu o sekilde algilandi. hatta kimisi tam kara cahil. amac farkli tartisma konusu farkli oldu onlarin yüzünden

0

Beitrag gepostet am 24.10.10, 10:28 @dadasimgardas Nr.: 38 Antworten

Türban neyi örtüyor?

kilictar oglu  cözerim  diyor amma   sartlar  koymaya  kalkmak

bak ben bunu da islemeye calistim. iste anlatmak istedigim konu. eger kisi türbani kullanip siyaset yapiyorsa, türban bunu örtüyor demektir..

sanirim anladin simdi ne demek istedigimi....

0

Beitrag gepostet am 24.10.10, 10:33 @cokbilen Nr.: 39 Antworten

Türban neyi örtüyor?

gecenlerde bir gazetecinin dedigini ileteyim..

maksat türbani cözmek mi, yada tüm devlet dairelerinde ve okullarda türbani resmi kiyafet haline getirmek mi??

yani türban konusu cözülmeyecek cinsten bir olay degil. kiyafet kanununda "insan istedigini giyer" ibaresi kullanildiginda resmen cözülmüs olur..

bu kadar basit.

0

Beitrag gepostet am 24.10.10, 10:33 @__abuzittin__ Nr.: 40 Antworten

Türban neyi örtüyor?

daha  önceki  örtünenler nasil ve nicin  örtündüklerini bilemem  ama  ayetin  emir oldugu acik ve  net demekki ayet indikten sonra  farz oldu burda allah in  emrini  yerine  getirme iradesi  önemli  iradede suurlu insanlarda  daha cok belirgin olurki insan  sevdigine yaraticisina  karsi  kusur  islemekten cekinir,,

ha  tesettüre  bürünmesse bayan  o  kendisinin tercihidir  ama  günah islemis olur  ayeti inkar edersede  dinden cikmis  olur günah islemekle  inkar etmekte  ayridir tabiki..

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Türban neyi örtüyor?