|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
büyük şehirlerde, yeni kurulan sitelerde insanlar birbirini hemen tanımadığı için özellikle telekızlar tarafından tercih edilir. bu hatunlar dikkat çekmemek için genelde sıkı bir tesettürle dolaşırlar. böylece mahalle ve sitede kimse huylanmaz |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
hamama giren terler halaya giren kıç sallar...
türban ile din olacaksa aman kalsın. bir türbana muhtaç kalan din bize ne verebilecek ?
ALLAHI DA REZİL ETTİNİZ BE
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
eve hatun atarken, başına türban geçirip gelmesini söylerdim. hacılar asansörde yol verirdi..
yaşasın türban |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
bektaşinin biri kışın donmamak için camiye sığınmış. birazdan cemaat ve hoca gelmiş hoca başlamış anlatmaya islamı iyi yaşayan cennete gider. dinin temeli namazdır namazın temeli abdesttir abdest bozan şeylerden biri ossurmaktır..
bektaşi dayanamaz. "be hey cahil hoca, Allahın dinini evirip çevirip bir ossurukla yıkılacak hale getirdin ya, helal olsun sana"
be hey cahil dinciler. Allahın dinini evirip çevirip bir bez parçasına muhtaç hale getirdiniz ya, helal olsun sizlere |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
aynen yaşadım...bende yalan olmaz |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
İnsanlar nelerle ugrasiyor bizler nelerle cok acinacak bir durumdayiz.. Bir söz derki Ufak beyinliler kendileriyle, Orta beyinler kendileri ve etrafindakilerle, Büyük beyinse global düsünürmüs, Simdi gelelim meseleye biz ne ufak beyinlileriz nelerle ugrasiyoruz Türban) baskalari neyle uzay calismalari) ne gülünc degilmi halimize gülmek mi lazim aglamak mi enerjimizi nerelere tükettiriyorlar. bizler genc nufusuz avrupada yasli demekki bizler birbirimize düsürerek acigi kapatiyorlar teknoloji müslümanlarin eline gecmemesi lazim... türban serbest olsa kime ne zarari var insanlar özgürce istedigini giymeli M.Ö 1200 lerde degiliz artik harbi teyyareymisin sende |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
evet iyi sezinlemissin. anlatmak istedigim kesinlikle dini yönden degildi.. ben ne olursa olsun demokrasiden yanayim. insanlarin kicini acmasina birsey demiyorsak, basini kapatana da birsey demememiz gerekiyor. bir insani belli ölcülerde giyineceksin yada giyinmeyeceksin diye sartlarlarsa, orda demokrasi denen bir mef'umun olmadigini görürüz. kilicdaroglu bir cümlesinde öyle diyor... ben türbani cözerim. evet bende inaniyorum cözecegine. cünkü anayasadan kiyafet yasasini kaldirdigin anda hersey cözülür.. bu kadar basit. kilicdaroglunun anlatmak istedigi bu. ancak bu laf carpilitiyor ve bundan bile siyaset yapiyorlar. akp nin hala bu olaydan oy topladigini düsünüyorum. eger kiyafet kanununu "tüm kadinlar türban takacak" diye degistirmek istemiyorlarsa...(!) ben türbana karsi degilim. isteyen istedigi sekilde giyinmesi, davranmasi gerekliligine inanan biriyim. türbaninda siyasetimizin; buna bagli olarak da türkiyemizin yeterince zamanini calmistir. yeter artik diyorum. baska meseleler icinde bu türban kadar zaman harcansin diyorum.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
sen gercekten terbiyesiz bir insansin. hem terbiyesiz hemde kara cahilsin. kafan almiyor bazi seyleri.. pferd senin atandir. hatta onlarin soyundan geldigin böyle kisnemenden geliyor.
sen daha konunun ne oldugunu ve düsüncelerimi okumadan yargiliyorsun manyak kadin. bak anlayan nasilda anliyor ne demek istedigimi.. bir sen mi yoksunsun bundan???
terbiyesiz kadin. anlamiyorsan burnunu sokma bari. illa sivrilecem de birilerine yamanacam diyorsan da benim actigim konularda yapma. senin reklamini yapmak istemiyorum. pazarlayacaksan kendini git baska konular ac ya da konulara cevap ver. belki daha cok müsterin olur. cünkü sana nazik bir sekilde davranmak yaramiyor. kendini bir bok saniyorsun o zaman...
bir daha da almanca yazma türkce ile yazilan yorumlara... terbiyesiz mahluk |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
anlayan anladi kardesim. anlamayanda gereksiz zirvaliyor iste.
gereksiz ise neden yaziyorsun ortami geriyorsun.. okumuyorsunuz. daha sonra da bal kabagi gibi atiliyorsunuz baliklama hemde. önce okuyun anlayin ve yazin.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
hala bu konuya dini yönden yaklasmayla ne kadar cok yanildiginizi bilmiyorsunuz..
konu, türban ya da mini degil hala cözememissin.
tesekkürler. soruna cevap olmussa sevindim. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
volkan soruya soru yazak onda bende denedim cünkim kendi sorusuna cevap bilem veremiyo desem
türbanli olup mini etekli zihniyetinde oldugunu ilk yazisinda anladimda ondan sana cevap vermiyorum. bak benim ne demek istedigimi anlayana nasil cevap veriyorum..
oku kizim oku.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
burda anlatmak istedigin nedir hekim? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
neyi örttügünü anlaman icin suurun acik olmasi gerekir eger allaha kulluk yapiyorsan tam manasiyla bu soruyuda sorma zahmetinde bulunmazdin sana ilk cevabi yazan kardes yazmis zaten ama okuyup anlama kabiliyeti gerek vesselamki neyi örttügüde örteni ilgilendirir ar ve edep meselesi kavrami icerisinde cok sey gizlidir düsünmek idrak etmek lazim bak ozaman neyi neden örtüyor anlarsin .... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
kilictar oglu cözerim diyor amma sartlar koymaya kalkmak ne oluyorbakalim cözmek demek acmak anlaminada gelebilir ki ben onun bunu bu anlamda kullandigina inaniyorum cünki chp daha önce bunu anayasaya götürmüstü ve hepten kilitlenmisti burada tereyagi gibi indire gandiyi su üstüne cikarmaya calisma ne dedi bir mitingimde biz basbakan gibi söz verip sözünün arkasinda duranlardan degiliz. iste bukadar vesselam |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
ben hangi yazimda türbana karsiyim (!), yada bu konuda türbani neden takiyorlar (!) diye bir ibare kullandigimi gördün beyefendi??? hemde sucluyorsun beni. suur denilen mef'um acaba bendemi eksik, yoksa konuyu algilamadan bal kabagi gibi atlayanda mi??? sen neye dayanarak yazdin simdi bu yaziyi? ama ben biliyorum. sizler bir kac kisi bir olmussunuz, hosunuza gitmeyen bir yazi ya da anlmadiginiz (!!!) bir konu olursa da yaziyorsunuz. oysa konunun icerigi önemli degil sizin icin. kimin yazdigi ve kimin cevap verdigi önemlidir. ilk cevabi veren arkadasin (!) konuyu bastan anlasaydi zaten bu duruma gelmezdi konu. ancak ilk cevabi yazan arkadasinin yanlis düsüncede oldugunu bilmeliydin. neyse. konu ile ayni anlam tasimayan cevaplar yaziyorsunuz. bu da hic ho$ olmuyor... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
bu ayet gelmeden önce başörtüsü yokmuydu ilk kez bu ayettemi kadınlara başlarını örtmeleri emredildi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
ah kardesim. ben konuyu türbanlilara karsiyim diye acmadim. türbanin siyasette cok seyi örttügünü ifade etmeye calistim. yoksa benim türbanlilarla alip veremedigim yok. kim nasil isterse giyinsin. konu o sekilde algilandi. hatta kimisi tam kara cahil. amac farkli tartisma konusu farkli oldu onlarin yüzünden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
kilictar oglu cözerim diyor amma sartlar koymaya kalkmak bak ben bunu da islemeye calistim. iste anlatmak istedigim konu. eger kisi türbani kullanip siyaset yapiyorsa, türban bunu örtüyor demektir.. sanirim anladin simdi ne demek istedigimi.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
gecenlerde bir gazetecinin dedigini ileteyim.. maksat türbani cözmek mi, yada tüm devlet dairelerinde ve okullarda türbani resmi kiyafet haline getirmek mi?? yani türban konusu cözülmeyecek cinsten bir olay degil. kiyafet kanununda "insan istedigini giyer" ibaresi kullanildiginda resmen cözülmüs olur.. bu kadar basit. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türban neyi örtüyor? |
daha önceki örtünenler nasil ve nicin örtündüklerini bilemem ama ayetin emir oldugu acik ve net demekki ayet indikten sonra farz oldu burda allah in emrini yerine getirme iradesi önemli iradede suurlu insanlarda daha cok belirgin olurki insan sevdigine yaraticisina karsi kusur islemekten cekinir,, ha tesettüre bürünmesse bayan o kendisinin tercihidir ama günah islemis olur ayeti inkar edersede dinden cikmis olur günah islemekle inkar etmekte ayridir tabiki.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!