97 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 14.10.10, 12:27 @madness Nr.: 81 Antworten

tesetür

ben dün baktim nickine behlül. profiline bakarsan anlarsin ne zaman baktigimi.

eger bakip bunu dogrulamazsan asil kari kilikli olan sensin demektir bu.

hem ben 37 yasinda oldugunu iki saat önce yazdim. iki saniye önce giren bayandan ögrenmedim.

camur atma öyle. erkek isen sikayet edersin. bakalim kimmis kari kilikli

0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 12:37 @berdush Nr.: 82 Antworten

tesetür
basörtüsü takan bayanlarda nefis yok mus, onlar hata yapamaz lar mis gibi bir beklentiniz var. Nihayetinde onlarda insandir. Her insan ilk önce kendinden, ailesinden, akrabalarindan, komsularindan .... sorumludur. 

Tabiki hem kapali hem acik olanlar icin, hemde geleneksel mi, siyasi mi, baski ile mi, inanctan dolayi mi kapali oldugunu bilmeden insanlari bir kefeye koymakta ne derece dogrudur tartisilir.
Bircok seyde oldugu gibi bunda bile bir siralama vardir. Önce kendiniz deneyin basarin nefsinize hakim olmayi sonra digerlerine bakin. Belki onlar töbe eder kurtulur, kimin kurtulacagini bilmeden, acik kapali diye insanlarla ugrasmak dogru degil diye düsünüyorum. 

Allah in emri olduguna gönülden inanarak kapanmak isteyenleri engellemek, o ortami hazirlamak, onlara yapilan en büyük zulümdür. Herkes özgür olarak kendi kararini vermelidir.

Kölelik kaldirilmistir! Modern kölelik olusturmaya calisanlar ve o bayanlarin egitimine hangi sebepten olursa olsun engel olmaya calisanlarin müslüman iseler Allah cc. huzurunda nasil duracaklari süphelidir. Cünkü dinimizde zorlama yoktur. Teblig vardir, sevdirmek ve kolaylastirmak vardir.

Hem bayan hem erkek bulundugu ortamda göze batmayacak, nefret uyandirmayacak, saygi gösterecek ki, saygi bulsun. Bizler kendimizi akrabalarimizi milletimizi ve diger milletleri, yani bütün insanlari sevmedikce, bu konu kapanmaz. Yahudi hristiyan ve dinsizde insandir.

Insanlari birakin hayvanlara ve dogaya saygi önemlidir. Peygamberimiz zamaninda kasitli olarak bir kediyi ac birakan kadin icin, onun cehennemliklerden oldugu rivayet edilir. YA DOGRU ISE?

Dünyada ADALETLI olmayi ÖGRENMEK kadar önemli birsey kalmamistir!
0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 12:42 @serab Nr.: 83 Antworten

tesetür
güzel yaziniz icin tesekkür ederim. ancak beni anladiginizi sanmiyorum. cünkü bu dediklerinizi ben yorumlamadim. konu tesettür ve ben tesettür icinde olup da yanlis yolda olan seyleri yazmaya calistim. burda kimseyi yerdigimi hatirlamiyorum. neden ben ilgi odagi oldum anlamiyorum. oysa tesettürü savunupta bana küfredenleri es gecmissiniz. bu yaziniz güzel ama bunu benim adima degilde ortaya yazmaliydiniz ya da konuyu acan insana hitap etmeliydiniz.
0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 12:46 @serab Nr.: 84 Antworten

tesetür
erkeklerin sakalina kadinlarin basörtüsüne bakarak onlarin sadece müslüman oldugunu düsünebilirsiniz, ama genede kesin olarak bilemezsiniz. 

1. Gercek müslüman midir? 

2. Günahkar müslüman midir?

3. Yoksa müslümanlarin icinde karisiklik cikarmak icin girmis Sahte müslüman midir? (basit bir örnek: hz. ömer i sehid edende müslüman kiligina girmis ön saftta namaz kilan bir mecusi oldugu)

Bir insan günahlarindan töbe edebilir. Belki sahte müslümanlarda iman edebilir. Kimbilir? Süphesiz ki sadece Allah cc. bilir. O yüzden merhametli olmak ve kendine uygununu bulamiyorsa, yada emin degilse, herkeslerden dozunda uzaklasmak ahir zamanda yapilmasi tavsiye edilen bir davranistir. 

Genede müslümanligi yasadigina inandigi insanlarla birlikte olmak ve en azindan cuma namazlarini cemaat le kilmak, müslüman kimligi tasiyan erkekler icin önemlidir ki, yeri geldigi zaman müslümanligi savunabilsinler. Yalniz bir dal cabuk kirilir ama, biraraya getirilmis bir cok dali kirmak mümkün degildir? Dal ne kadar coksa o kadar iyidir..
0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 12:51 @berdush Nr.: 85 Antworten

tesetür
ben Nr. 121 de yazdiklarinizdan dolayi size yazmayi tercih ettim. 

Yaziniza tekrar bakarsaniz beni anlayacaginizi umuyorum.

Bazi arkadaslarin kasitli oldugunu düsündügüm icin onlara yazip ugrasmak istemedim. Önemli olan mesajimin ulasmasidir. Hakkinizi helal edin. 

hayirli günler
0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 12:57 @serab Nr.: 86 Antworten

tesetür

tesettürün bu sekilde olmadigini sabahtan beri vurgulamaya calisiyorum. ama arkadaslar hemen atladilar. hatta biri bunun bacim oldugunu söyledi.

ama ne yazikki bu düsüncede olanlar var. yani illa kafasini kapatip mini etek giymesi gerekmiyor insanin.

düsüncede bu sekilde olan bayan yokmu sizce? ama zaten ben gercekten kapanan bayanlari ayri tuttum. ama kime inandirirsin ki. saldirdilar avukatlar. sanki böyle saldirmakla birseylerin degisecegini saniyorlar. oysa bu sekilde düsünen insan cogunlukta.

121 nr bu yazimdir.

burda düsüncemi acikca koymusum. yani bunda benim ne yazdigim apacik ortada. bana olan saldirilari anlatmisim yazdiklarimi anlamadiklari icindir bu yazim.

0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 13:46 @berdush Nr.: 87 Antworten

tesetür
iyide mini etek giyipte basörtüsü takanin dini bilgisinden ve basörtüsünü kendi rizasi ile taktigindan ve bazilarininda özenti olarak yada bazilari nefislerine yenilerek öyle giyinmedigine ne kadar emin olabiliriz.

Ben bircok aile taniyorum kizina dinini ögretmek yerine, sadece bazi seylere zorlar. Kizda nefsine ve yasadigi ortamdaki arkadaslarina uyarak evde giydiginin yarisini yolda soyunmaya baslar, gittigi yerde kollari baslari bacaklari gögüsleri aciliverir. Zorlamalardanda böyle sonuclar dogar. 

Özellikle kaninin kaynadigi zamanlarda ailelerin cocuklarina bilincsiz egitim vermeleri ( yani neyi neden uygun görmedigini aciklamak yerine, ikna edici olmayan emir ve yasaklar getirdikleri), ve cocuklarinda nerdeyse tüm yasaklari hayatlarinin bir döneminde tecrübe ettiklerini herkes bilirde cogu genede kibir ve gururundan inkar eder.

Ahiret alametlerinde anne babalari sebebiyle ve dinlerini güzel ögrenmedikleri icin cocuklarin bircok hata yapacaklari hadislerle bildirilmistir.

Allah a inanarak gönülden baglanip kapanan lardanda böyle giyinenler olabilir, ya bilgisi eksiktir, ya mantigina yatan odur yada günahkar müslümandir. Hem bacaklari gözükmeyecek koyu renkli corap yada pantolon giymislerse üzerlerine gitmenin dogru olmadiginida düsünüyorum. Baskalarinin dikkatini cekecek sekilde kivirtmadiktan, ortalikta öpüsüp koklasmadiktan sonra. Tabiki begenmediklerimizi bugz ederiz. Ama bu dönem bir gecis dönemidir, bocalayan müslüman genclerimizinde yüceler yücesi bir olan Allah cc. yardimcisi olsun insallah. 

Hem namaz kilan hem icki icen hic olmamis midir? 

Eskiden cariyeleri ve hür kadinlari ayirt etmek icin giyim kusam üzerine bazi seyler söylenmistir, ama günümüzde kölelik yoktur. Eger birisi olmak istiyorsada onlarin giyimine kimsenin karismaya hakki yoktur. Herkese akil verilmistir. Dinimizde zorlama yoktur. 

Bu ince ayrintilarla ugrasirken, insanlari incitip dinden sogutma riski oldugu yerde, insanlara güzellikle yaklasip saygi göstermek en dogrusu olmali.

O kadar haram var ki uyulmasi gereken ve namaz-oruc gibi ibadetler var yapilmasi gereken, bu konular daha önemli degil midir, bazi kadinlarin giyimlerinden. Ilk planda herkes kendinden, sonra ailesinden sorumlu degilmidir? 

Kadinlara akil verilmistir ve onlarda kendilerinden sorumludur. Genede babalari ve esleri onlarin eksikse egitimlerinden sorumludur. Okula gönderiyorum diye onlarin sorumluluklari bitmiyor. Nerde o fedakar, egitimli babalar ve esler? Sorumluluklarini yerine getirmeyen ve evin gecimini bile kadina birakan eslerden rabbim bütün müslüman kizlarimizi korusun. (amin)

Bu yüzyilda bu konu artik tarih olmalidir. Benim icin tarihtir, umarim türkiyedede tarih olur. 

hoscakalin
0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 15:01 @serab Nr.: 88 Antworten

tesetür

peki tesettür adi altinda bu sekilde giyinmek dogrumudur?

ayakta yirtik pantolon basta türban?? normalmidir sizce?

veya gögüsler dekolte bas kapali sekilde dolasmak hangi mentaliteye sigar??

sizin yazdiklariniza aynen katiliyorum. ama konunun amaci farkli. ben kendi saydiklarimin normal olmadigini yazdim. ancak neden bu hale geldi forum? cünkü bir yerlere yamanmaya calisan bir kac kisi bunu firsat bilerek, sanki tüm kapanan hanimlara düsmanmisim gibi saldirdi bana. oysa konu cok farkli.

sizin dedikleriniz dogrudur. icki icip namaz kilan olmustur. kizina bilgi terbiye verecegine baski ile dinini ögretmeye calisanda.. bunlar degilmidir ki dinimizde celiskileri getiren???

sizde hakkinizi helal edin.

0

Beitrag gepostet am 21.10.10, 18:17 @ceset13 Nr.: 89 Antworten

tesetür
ben size katilmiyorum........birakin inasanlar  dinin özgürce yasasin   kim nasil giyinmek                      isdiyorsa  sagi  duyulsun kapali olanlar  acik olanlara acik olanlarda  kapali olanlara.........             saygili olsun.                                                                                                                                                                                                                                                                          keske becere bilsektee  dinin emreti  gibi  giyinsen ama nerdeeee.....
-----
BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE IHtImAlInI SeVdIm
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

tesetür