iyide mini etek giyipte basörtüsü takanin dini bilgisinden ve basörtüsünü kendi rizasi ile taktigindan ve bazilarininda özenti olarak yada bazilari nefislerine yenilerek öyle giyinmedigine ne kadar emin olabiliriz.
Ben bircok aile taniyorum kizina dinini ögretmek yerine, sadece bazi seylere zorlar. Kizda nefsine ve yasadigi ortamdaki arkadaslarina uyarak evde giydiginin yarisini yolda soyunmaya baslar, gittigi yerde kollari baslari bacaklari gögüsleri aciliverir. Zorlamalardanda böyle sonuclar dogar.
Özellikle kaninin kaynadigi zamanlarda ailelerin cocuklarina bilincsiz egitim vermeleri ( yani neyi neden uygun görmedigini aciklamak yerine, ikna edici olmayan emir ve yasaklar getirdikleri), ve cocuklarinda nerdeyse tüm yasaklari hayatlarinin bir döneminde tecrübe ettiklerini herkes bilirde cogu genede kibir ve gururundan inkar eder.
Ahiret alametlerinde anne babalari sebebiyle ve dinlerini güzel ögrenmedikleri icin cocuklarin bircok hata yapacaklari hadislerle bildirilmistir.
Allah a inanarak gönülden baglanip kapanan lardanda böyle giyinenler olabilir, ya bilgisi eksiktir, ya mantigina yatan odur yada günahkar müslümandir. Hem bacaklari gözükmeyecek koyu renkli corap yada pantolon giymislerse üzerlerine gitmenin dogru olmadiginida düsünüyorum. Baskalarinin dikkatini cekecek sekilde kivirtmadiktan, ortalikta öpüsüp koklasmadiktan sonra. Tabiki begenmediklerimizi bugz ederiz. Ama bu dönem bir gecis dönemidir, bocalayan müslüman genclerimizinde yüceler yücesi bir olan Allah cc. yardimcisi olsun insallah.
Hem namaz kilan hem icki icen hic olmamis midir?
Eskiden cariyeleri ve hür kadinlari ayirt etmek icin giyim kusam üzerine bazi seyler söylenmistir, ama günümüzde kölelik yoktur. Eger birisi olmak istiyorsada onlarin giyimine kimsenin karismaya hakki yoktur. Herkese akil verilmistir. Dinimizde zorlama yoktur.
Bu ince ayrintilarla ugrasirken, insanlari incitip dinden sogutma riski oldugu yerde, insanlara güzellikle yaklasip saygi göstermek en dogrusu olmali.
O kadar haram var ki uyulmasi gereken ve namaz-oruc gibi ibadetler var yapilmasi gereken, bu konular daha önemli degil midir, bazi kadinlarin giyimlerinden. Ilk planda herkes kendinden, sonra ailesinden sorumlu degilmidir?
Kadinlara akil verilmistir ve onlarda kendilerinden sorumludur. Genede babalari ve esleri onlarin eksikse egitimlerinden sorumludur. Okula gönderiyorum diye onlarin sorumluluklari bitmiyor. Nerde o fedakar, egitimli babalar ve esler? Sorumluluklarini yerine getirmeyen ve evin gecimini bile kadina birakan eslerden rabbim bütün müslüman kizlarimizi korusun. (amin)
Bu yüzyilda bu konu artik tarih olmalidir. Benim icin tarihtir, umarim türkiyedede tarih olur.
hoscakalin