73 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 13.10.10, 19:09 @cokbilen Nr.: 61 Antworten

tesetür
sen  benden  deyil  korkacandan  kor   ben kimim ki  seni  korkutayimmm
-----
BEYAZ GÜLÜM SÖZÜMÜ TUTUMU BILLLL
0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 19:12 @cokbilen Nr.: 62 Antworten

tesetür

bu madness ile yoksul ayni kisiler mi yoksa pa$am??

hii ne dersin?

0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 19:14 @berdush Nr.: 63 Antworten

tesetür
arkadasim   atisacaksan  düzgün sekilde  atis   beni  karisdirma.......... onuda nerden cikardin simdii
-----
0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 19:15 @berdush Nr.: 64 Antworten

tesetür
herles   verir  kendi verece  cevabii  merk etme senn .....
-----
0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 19:16 @madness Nr.: 65 Antworten

tesetür
yorumlari omuzumdan degil gözlerimle okuyorum. senin verecegin cevaba, ayni sekilde yoksul hanimefendi (!!) cevap veriyor. ben bu yüzden söyledim. yani ben yorumlari omuzumla okumuyorum ama sen baska yerinle yaziyorsun sanirsam
0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 19:18 @berdush Nr.: 66 Antworten

tesetür
ne alka  arkadasim    ayni  cevaplari veriyorus   sen iyimisin...........gerci  iyi oldunuda sanmiyorum  ya .........
-----
0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 19:24 @cokbilen Nr.: 67 Antworten

tesetür
sen  ne yazdinki  ver  cevabida   görsünler   adam yazdi  yazacan  zaten san   birak .............birak  parazit yapmayida  yapisdir  cevabi   hadi      varsa   o  yürek sendeee
-----
0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 10:15 @cokbilen Nr.: 68 Antworten

tesetür
sizin oralarda köylerde mahalleler yokmu cokbilen bey ??
Bizim Köyde mahalleler var, yoksa köydeki mahallelere baska bir isimmi veriliyor ??
0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 10:40 @berdush Nr.: 69 Antworten

tesetür
bakin beyfendi konumuz tesettür, tesettürlü kadinlarin ahlaki namusu degil.
Siz tesettürlü kadinlarla ahlak disi münasebetlerde bulunmus olabilirsiniz, o sizin tecrübeniz, ama cikipta burda %80 diye bir oranla neredeyse bütün tesettürlü kadinlari zan altina almaniz ne kadar büyük bir günah sizde bunu cok iyi biliyorsunuz sanirim, bir müslüman olarak.

Ben burda hic bir zaman tesettürlü kadinlar acik kadinlardan daha namuslu, daha ahlakli, yada daha dindar diye bir görüs belirtmedim. Bütün kadinlar beserdir, ister tesettürlü olsun, ister acik olsun, hata yapabilirler. Size göre herhalde sadece tesettürlü kadinlar ikiyüzlü ve ahlaksiz. Tesettürsüz kadinlar farklimi sizde, onlar dahami namuslu. Birde erkeklere gelelim isterseniz, onlar ne kadar namuslu onu tartisalim sizinle.
Ben burda sadece mahalle baskisina deyindim, bana göre, benim edindigim tecrübelere göre tesettürlü kadinlar mahalle baskisi uygulamiyor. Buna hic bir yerde rastlamadim ben. Olsa bile mahalle baskisi var diye bütün kadinlara tesettürü yasak edecek degiliz herhalde.
Bizim toplumda kadinlara yönelik baski var tabiki, ama bunu sadece tesettüre indirgemek yanlis olur bence.

0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 10:43 @__son_mohikan__ Nr.: 70 Antworten

tesetür
malesef bilgim yok, takip edemedim. Gecmis olsun, herkesin basina gelebiliyor burda, sizde alisirsiniz.
0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 11:00 @nisa1970 Nr.: 71 Antworten

tesetür

Siz tesettürlü kadinlarla ahlak disi münasebetlerde bulunmus olabilirsiniz, o sizin tecrübeniz

bir kere burda beni zan altinda birakiyorsunuz. ben böyle bayanlari tanirim dedim. ama yaptim demedim. yapmak ayri bilmek ayri. benim düsüncemi cürütmek istiyorsaniz bunu bilginizle yapin. hem siz nasil sizin mahallenizde baski olmadigini vurguluyorsaniz, bende var diye vurguluyorum. sizde yoksa hicbir yerde yok demek degildir... benim yazilarimi iyi okumadiginiz belli. ben kimseyi zan altina almadim. gercekten kapanan bayanlarimiza da saygi duydugumu belirttim. ancak siz beni koydugum resimden alasagi etmeye calisiyorsunuz. oysa sizde pekala biliyorsunuz ki tesettürlü bayanlarin icinde bu düsüncede olan var. konu resim degil sadece. ama siz taktiniz o resme..

insanlar hata yapabilir elbette. bunu konu etmedim ben. ama bu hatalari da baskasina yamamadim. biri hata yapinca ötekide aynidir demedim. ancak benim fikrim bu sekildeydi. almanyada gördügüm tesettür bicimi ister istemez insanlari baska düsüncelere aliyor. yoksa benim komsularimda tesettürlü. akrabalarimin icinde de var tesettürlü olanlar. lafim herkesi ayni kefeye koymuyor.

tesettürsüz bayanlarin da iyiligini tartismiyorum. ayni zamanda tesettürlü bayanlarinda öyle.. ancak tesettür icinde olacak bayanin da hal ve hareketi cok önemlidir. bu insanlarda degisik fikirlere sebebiyet veriyor. ve kaldiki bu kisiler burda tesettür üzerine ahkam kestikleri zaman tepki görüyorlar. yani tesettürlü bir bayanin sabahlara kadar erkeklerle yazismasi, oyun oynamasi tabiri caizse fingirdesmesi normal olmadigi gibi, bu bayanin da tesettürü savunmamasi da gerekmektedir. savundugu taktirde celiski doguyor ve insanlar düsüncelerini yazmak zorunda kaliyor. saldiri da ondan oluyor. cünkü yeterince argumani olmuyor insanin.

bunu okudugunuzda fikriniz degismezse sizinle anlasmamiz mümkün olmayacak.

saygilar.

0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 11:30 @berdush Nr.: 72 Antworten

tesetür

Siz
tesettürlü kadinlarla ahlak disi münasebetlerde bulunmus olabilirsiniz,
o sizin tecrübeniz

bir kere burda beni zan
altinda birakiyorsunuz. ben böyle bayanlari tanirim dedim. ama yaptim
demedim. yapmak ayri bilmek ayri. benim düsüncemi cürütmek istiyorsaniz
bunu bilginizle yapin
.

Sizden aynen bu cevabi duymak icin özellikle yazdim, eger gözünüzle görmediyseniz, bire bir sahit degilseniz, lütfen zanda bulunmayin. Burda bircok insanin iftirayaya basvurduguna bizzak kendim sahidim.

Siz eger burda düsünmeden %80 diye bir genelleme yaparsaniz, ozaman sizin kendi tesettürlü akrabalarinizinda %80 ahlaksiz olarak zan altina almis olursunuz. Hala bu fikirdemisiniz, akrabalarinizada uyarmi sizin bu düsünceniz merak ediyorum.
0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 11:37 @nisa1970 Nr.: 73 Antworten

tesetür

akrabalarim gereken sekilde kapanir hanimefendi. kafasini kapatip bacaklari gözükecek sekilde yirtik kot pantolonu giymezler.  ya da yine kafasini kapatip gögüsleri gözürkecek sekilde dekolte elbise giymezler. yani siz simdi bunlara hic mi rastlamiyorsunuz?

eger ben size bir oran vermissem bir bildigim var demektir. sizlere bazi siteler sunmak isterdim ancak hic bir ahlaka hizmet vermeyeceginden sunmuyorum. hatta bunlarin icinde benim cektigim resimler bile var hanimefendi. savundugunuz insanlari tanimaniz gerekiyor öncelikle.

size fikrimden söz ettim ben. kendi düsüncemden. siz hala benim düsüncemi cürütmeye calisiyorsunuz.

bildiklerim dogrultusunda yazdigimdan emin olabilirsiniz...

tesekkürler

0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 11:40 @madness Nr.: 74 Antworten

tesetür

sen hala ordamisin arkadasim?

sen önce söyle kime yamanmaya calisiyorsun?

cokmu temizsin de savunma yapiyorsun?

bence sen misketlerini al oyununa devam et.

0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 11:54 @berdush Nr.: 75 Antworten

tesetür
akrabalarim gereken sekilde kapanir hanimefendi. kafasini kapatip
bacaklari gözükecek sekilde yirtik kot pantolonu giymezler.  ya da yine
kafasini kapatip gögüsleri gözürkecek sekilde dekolte elbise giymezler.
yani siz simdi bunlara hic mi rastlamiyorsunuz?

Sizin tarif ettiginiz sekilde giyinen kisilere henüz rastlamadim. Ama tabiki gerektigi gibi tesettürü tasiyamiyan kadinlar var, ama bunlar sizin söylediniz gibi %80 degiller, olsa olsa %10 olur, en azindan almanyadaki yasiyan kadinlar arasinda.

ancak siz beni koydugum resimden alasagi etmeye calisiyorsunuz. oysa
sizde pekala biliyorsunuz ki tesettürlü bayanlarin icinde bu düsüncede
olan var. konu resim degil sadece. ama siz taktiniz o resme..

Ozaman resme takilmiyalim ve sizin dediginiz gibi tesettürlü bayanlarin icinde o düsüncede olanlari ele alirsak pekala sizin akrabalarinizda zan altina girmis olmazmi %80 diye bir oran verirseniz.

0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 11:58 @madness Nr.: 76 Antworten

tesetür

pa$am, 37 yasinda gösteriyor profilindeki bilgi. ancak bana göre 14 yasindaki cocuk gibi yaziyorsun.

sen o resmi neden koydugumu daha anlamadan atiliyorsun ve yargiliyorsun. önce oku yazdiklarimi. ben o resmi o düsüncede olan kisiler icin koydum.

anladin mi simdi?

yoksa kimseyi zan altinda birakmak degil benim amacim. kaldiki yarasi olan gocunsun. sen neden gocunuyorsun anlamis degilim.

neden bana bu senin bacinmi diye sordun resmi  ilk koydugumda?

yani önce sen sapkani önüne al ve öyle düsün de yaz..

anlasilmadiysa söyle bir daha anlatirim.

0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 12:04 @nisa1970 Nr.: 77 Antworten

tesetür

Sizin tarif ettiginiz sekilde giyinen kisilere henüz rastlamadim. Ama tabiki gerektigi gibi tesettürü tasiyamiyan kadinlar var, ama bunlar sizin söylediniz gibi %80 degiller, olsa olsa %10 olur, en azindan almanyadaki yasiyan kadinlar arasinda.

bakin olsa olsa %10 diyorsunuz. yani sizde bir oran koyuyorsunuz. bu da benim hakliligimi gösterir. amacim %1 de olsa bu insanlarin varligidir. var yani. ama malesef sizin dediginiz gibi %10 degil bu oran. bunu aslinda cok iyi biliyorsunuz.

Ozaman resme takilmiyalim ve sizin dediginiz gibi tesettürlü bayanlarin icinde o düsüncede olanlari ele alirsak pekala sizin akrabalarinizda zan altina girmis olmazmi %80 diye bir oran verirseniz

hayir benim akrabalarim bu orana girmeyecek kadar kapalilar. inanin öyle olsalardi yazardim.

ben bir daha yineliyorum. amacim gercekten tesettüre girenleri incitmek degil, tesettür adi altinda baska seyler yapanlari burada yansitmak.

0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 12:15 @madness Nr.: 78 Antworten

tesetür

kadin nickiyle girecek kadar serefsiz degilim ben. belliki sen yapiyorsun bunu. beni sikayet edebilirsin. o kadin nicki bana ait mi belli olur.

ben sana cevabimi verdim. benim bacim degildi o resimdeki. ama senin bacin öyle kapaniyor muhakkak ki atladin hemen sana yazimayan bir yaziya..

sahi sen 37 yasindamisin? ben inanmiyorum ama insallah 37 degilsindir. yoksa cok kötü bir durum bu. 37 olup da 14 yasindaki biri olarak yazmak

0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 12:17 @berdush Nr.: 79 Antworten

tesetür
Herkes kendi cevresindeki gözlemledigi örneklerden yola cikarak bir görüs beyan eder. Demekki sizin cevrenizdeki tesettürlü insanlarin cogu ahlaksizki böyle bir izlenim elde etmissiniz.

Size göre sadece düzgün tesettüre girmis bayanlar bu orana girmiyebilir.
Ozaman bütün tesettürsüz bayanlar icinde %80 orani uygulamak gerekmezmi sizin anlayisiniza göre.

0

Beitrag gepostet am 14.10.10, 12:23 @nisa1970 Nr.: 80 Antworten

tesetür

Herkes kendi cevresindeki gözlemledigi örneklerden yola cikarak bir görüs beyan eder. Demekki sizin cevrenizdeki tesettürlü insanlarin cogu ahlaksizki böyle bir izlenim elde etmissiniz.

bu yazinizin ancak gördügüm seylerden fikir sunmak istedigimi dogru algilarim. ancak cevremdeki tesettürlülerin cogunlugu bu halde olmasina katilmiyorum.

Size göre sadece düzgün tesettüre girmis bayanlar bu orana girmiyebilir.
Ozaman bütün tesettürsüz bayanlar icinde %80 orani uygulamak gerekmezmi sizin anlayisiniza göre.

buna göre gercekten inanipta tesettür icinde olanlara lafim yok. bunu cok kez vurguladim. kapanmayan bayanlarin icindeki orani hic dile getirmedim. böyle bir forumda onu da dile getirecegimden emin olabilirsiniz. elbette onlar hakindada argumanim vardir hanimefendi..

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

tesetür