27 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 10.10.10, 02:06 @gulendam Nr.: 21 Antworten

tesetür

-----
BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 02:12 @maras Nr.: 22 Antworten

tesetür

Tesettür nedir?
Sözlükte; örtünmek, gizlenmek, bir şeyin arkasında saklanmak anlamlarına gelir. Bir fıkıh terimi olarak tesettür erkek veya kadının şer’an örtülmesi gereken yerlerini örtmesidir. Bir kimsenin örtmesi gereken ve başkasının bakması haram olan yerlerine “avret yeri” denir.

Sağlam görüşe göre, bir kimse tek başına olduğu zaman da örtünmelidir. ( Prof. Dr. Hamdi Döndüren, Delilleriyle Âile İlmihâli, sh: 49-50) Nitekim “Kimsenin bulunmadığı yerde avret mahallini örtmek gerekir mi?” sorusuna cevap:

“Avret mahallini örtmek, hem Hakk’ın, hem de halkın hakkı bulunan bir hususdur. Bu itibarla kendisinden başka kimsenin bulunmadığı bir yerde dahî avret mahallinin örtülmesi, sahih olan kavle göre vâcibtir. Peygamber Efendimiz -sallallâhu aleyhi ve sellem- bir hadîs-i şerîflerinde:

“Avret mahallimi, içimdeki elbisemden gizlemek mümkün olsa elbette ondan bile gizlerdim!..” buyurmuşlardır. Hazret-i Ali -radıyallâhu anh-:Tesettür, mahlûkât arasında yalnız insana ait bir keyfiyettir. İnsan, Allâh -celle celâluhû-’nun lütfettiği insanlık haysiyet, vakar, hayâ ve ciddiyetini koruyabilmek için örtünmeye mecburdur. Aksi hâlde bu vasıfları zâyî etmiş olur. Kendisinin dûnundaki (aşağısındaki) mahlûkların seviyesine düşer. Toplumda, hayânın kaybolması, kıyamet alâmetlerinin belli başlılarındandır. Hadîs-i şerîfte “Haya imandandır!” (Buhârî, Îman, 3) buyrulur. Hazret-i Âdem ile Hazret-i Havva vâlidemiz, cennette başka insanlar olmadığı hâlde birbirlerinden ve diğer mahlûkâttan hayâ ettiler, telaş içinde orada mevcut olan yapraklarla örtünmeye çalıştılar. ( el-A’râf, 22) Bu da gösteriyor ki, maddî olan örtünme ve onun mânevî bağlantısı olan edeb ve hayâ, insanoğlunun en mümtaz vasıflarından biridir.Âyet-i kerîmede kadınların örtünmesi konusunda şöyle buyurulur:

“Mü’min kadınlara da söyle; gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zînet yerlerini açmasınlar, bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Başörtülerini yakalarının üstüne koysunlar, zînet yerlerini, kendi kocalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttalî olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizlemekte oldukları zînetleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler! Hepiniz Allah’a tevbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin, umduğunuza nîil olursunuz.” (en-Nûr , 31)

Bir başka âyet-i kerîmede:
“Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına dış örtülerini üstlerine giymelerini söyle. Bu onların tanınıp kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur. Allah çok bağışlayıcı ve çok esirgeyicidir.” (el-Ahzâb, 59)

ELBİSE GİYERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Bu âyet-i kerîmeler ve diğer islâmî prensipler göz önünde bulundurulduğunda kadının elbisesinde şu özellikler aranmaktadır:

-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 02:15 @maras Nr.: 23 Antworten

tesetür
sen  ne  cölünden basediyorsun arkadas    teswtürün cole ne alkasi varrrr                                          isdersen   bu konuda  sana                                                                                                                                                                                                                                                                bilgi yoluyorumm                                                                                                                      1- Bütün bedeni örten bir elbise olmalıdır.

2- İnce ve şeffaf olmamalıdır.

3- Dar olup vücut hatlarını belli etmemelidir.
4- Erkek elbisesine benzememelidir.

5- Elbise süslü olmamalıdır.
6- Gayr-i müslimlerin elbiselerine benzememelidir.

Elbise konusunda Hazret-i Âişe vâlidemizden gelen şu ikaz çok dikkat çekicidir:
“Temimoğulları kabilesinden birtakım kadınlar Hazret-i Âişe’yi ziyârete gelmişti. Üstlerinde ince giysiler vardı. Hazret-i Âişe kendilerine şöyle dedi:

“-Eğer siz mü’minler iseniz, bunlar inanmış hanımların giysileri değildir. Eğer mü’min değilseniz o zaman durum değişir!..”

Yine Hazret-i Âişe’nin huzuruna ince başörtülü bir gelin getirilmişti. O şöyle dedi:
“-Nûr sûresine inanan bir kadın bunu örtünmez!..”

Peygamberimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- «giyimi ve hareketleriyle erkeğe benzemeye çalışan kadına ve kadına benzemeye çalışan erkeğe» lânet etmiştir.

TESETTÜR NEDEN FARZ KILINMIŞTIR
* Fitne kapısını kapamak.
* Nesebi zâyi olmaktan muhâfaza etmek.
* Zevceyi (kadını, zevcine (kocasına) rapt ile kötü niyetli insanların saldırılarından kurtarmak.

* Âile müessesesine intizam vermek
* Evlâdın terbiyesine ve dünyanın huzur içinde îmârına çalışmaktır.

ŞEKİL OLARAK TESETTÜR YETERLİMİDİR
“İslâm’da tesettür, yani kadının örtünmesi şarttır. Fakat onun şeklen mestûre (örtülü olduğu gibi rûhen de mestûre olması lâzımdır. Eğer dış kalıp tesettürlü, fakat ruh çıplak yani gafil ve hoyrat ise, şartların zorladığı veya nefsin fırsat bulduğu anda o tesettür biter. Ayrıca kadının örtüsünün altında kadınlık misyonunu kaybetmemesi lâzımdır. Çünkü kadına evin tanzimi ve zürriyet emânet edilmiştir. Onun için her hususta kalbî hayat çok önemlidir. Tabiî ki, şeklin de kalbî hayatla beraber olması gerekir.

Ancak bir kadın göze rastgele ilişse tekrar bakmamak şartıyla günah sayılmaz, çünkü bu irâdenin dışında olur. Peygamberimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, Hazret-i Ali -kerremallâhu vecheh-’e:
“-Ya Ali, bir kadın gözüne ilişti mi ikinci defa bakma, birincisi için sana vebal yoktur. Fakat ikincisinin vebâli vardır.” buyurmuştur. (Müslim)

Yine Hazret-i Peygamber:
“-Bilerek namahreme bakmak gözün zinâsıdır.” buyurmuştur. (Buhârî, Müslim; ayrıca bkz: Halil Gönenç, Günümüz Meselelerine Fetvalar, c.2, sh. 159 )

Peygamber Efendimizin kızı Fâtıma -radıyallâhu anhâ- buyurdu ki:
“-Kadınlar için ne daha iyidir? (En hayırlısı nedir?)”

Peygamber Efendimiz de:
“-Hiçbir erkeğin onları görmemesi.” diye cevap verdi.( İmam-ı Gazali, a.g.e., sh: 197)

İhtilât (Kadın-Erkek Birlikte Durmak)
Tesettürü yaralayan, zedeleyen davranışların en zararlılarından birisi de kadın-erkek ihtilâtıdır, yani karışık olarak aynı yerde bulunmalarıdır.

İmam-ı Gazâlî hazretleri diyor ki:
“Birçok kadınlar için büyük zararlar, erkeklerin arasında bulunmalarından doğar. Fitne korkusu olan her yerde kadının gözünü korumak lâzımdır. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.v) ‘ in evine bir kör adam geldi. Hazret-i Âişe ve diğer hanımları oturuyorlardı, kalkmadılar ve gelen kimse için:

“-Kördür, bizi görmez!..” dediler. Peygamber Efendimiz -sallallâhu aleyhi ve sellem- buyurdu:

“-Onun gözleri görmüyorsa, sizinkiler de mi görmüyor?” (İmâm-ı Gazâlî, a.g.e., sh: 197)

ELMALI TEFSIRINDE Tesettür

“Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah’a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.” (Nur Suresi 31)
Müslümanlar, şimdi de kadınlar hakkındaki şu emre dikkat etsinler.

Sinekler açık yiyecekleri tercih eder

Müminelere de, yani mümin kadınlara da söyle: Gözlerini indirsinler, helal olmayan erkeklere bakmaktan sakınsınlar, zira bakmak, zinanın postacısıdır, derler. Ve avret yerlerini korusunlar, tamamiyle örtüp, zinadan korunsunlar. Ve zinetlerini teşhir etmesinler.

Kadının zineti denince örfte, taç küpe, gerdanlık, bilezik ve benzeri takılar, sürme, kına ve benzerleri ve elbise süsleri gibi şeyler akla geliverir.
A’râf Sûresi’nde :

“Ey Adem oğulları! Her mescide gidişinizde zinetli elbiseler giyin”
(A’râf, 7/31) âyetinde zinetin elbise demek olduğu da geçmişti.
O halde bu zinetleri açmak bile yasaklanmış olunca, bunların mahalli olan vücudu açmak öncelikle yasaklanmış olur. Yani vücudlarını açmak şöyle dursun, üzerlerindeki zinetle

-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 02:17 @ahom Nr.: 24 Antworten

tesetür
tsk  kelimded  hata olabilirr  uyardin icin tsk  dorusu  senin yazdin  gibi evet ...............
-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 02:19 @gulendam Nr.: 25 Antworten

tesetür
su kelim  cok  hos   arkadaslar ve cok doru bir  söz bence                                                                                                                                                                                                              Unutmayın Sinekler açıkta burakılan yiyecekleri tercih eder!!!
-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 03:18 @gulendam Nr.: 26 Antworten

tesetür

Burada bile Tesetür gibi önemli konuyu ne hale getirmisler Türkiyede aylarca tartisilmasi cok dogal !!Biz Türkler ne zaman adam olacagiz cok merak ediyorum ! Osmanliyi özledim ben !!!!

Zamanla herseyimi kaybediyoruz..bir zamanlar ahlak vardi edep namus vardi saygi baris huzur vardi hos görü tolerans sabir vardi Türklerde..simdi ise cikarcilik sahtekarlik dolandiriclik egoistlik bencillik hersey var! Bizi bu hale getirenler utansin....

Herkes diledigi gibi giyinmeli Testür özgür olmali mademki Müslüman bir ülkesi Türkiye kimse karismamli Tesetüre.Eger Karisiliyorsa bu ülkede Giyim kusama kusura bakma arkadas bu ülke ne avrupa birligine laik nede bu ülkede demokrasiden SÖZ etmeyin derim ben !

Sözüm Ortaya kimse üzerine alinmasin asla ...

0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 04:07 @gulendam Nr.: 27 Antworten

tesetür
bencede herkez diledi gibi giyinmesi lazim 

türkiye korkularindan kurtulmasi lazim , vatandasindan korkan bir türkiye neyi basarabilirki ?
bazilari biz iran olacaiz diyor , biz hicbir zaman iran olmayiz iran bize göre deyil bunu kimse kabul etmez . ama biryandan bakiyon iran bille bizden ilerde . 
bazileri basörtüsünün islamda yeri olmadini arabistanda zaten ezelden beri günesin yüzünden bas kapandini idda ediyorlar bunu yanlis oldunun idda ediyorum cok basit 
eyer öyle olsaydi erkeklerede farz olurdu o sekil kapanmak cünkü arabistanda erkelerde kendilerini günesten korumak icin baslarini kapiyorlardi . 
demeki ondan deyil bilmem anlatabildimi . 

birileri cikiyor türkiye layikdir diyor birileri cikiyor türkiye komunistir diyor biriler cikiyor türkiye müslüman bir ülkedir diyor , bence bunlarin hicbiri deyil 

benim tavsiyem türkiyeye demokrasinin gelmesi ve istiyen istedi gibi yasamasi adaletli bir sekilde 

istyen kendine göre seriyati yasasin istiyen kendine göre hiristyanlini veya hangi inanca tabiyse kimseden hor görünmeden yasasin . 
huzur icinde yasanilan bir devletde herkez huzuru kacmasin diye hem o devlete tam sayip cikar hemde millet birbirine karsi daha saygili olur . 
uzun lafin kisasi sen devlet olarak basi kapaliya sayip cikarsan ve onu öyle kabul edersen oda sana sayip cikar ama karsi cikarsan oda sana karsi cikacaktir insan herzaman özgürlünü ariyacaktir.  

-----
HAVADA UCAN , GECEYI AYDINLATAN , ATESBÖCEYIMISIN
0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 10:49 @gulendam Nr.: 28 Antworten

tesetür

tesettür güzeldir. olmalidir.

0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 11:03 @madness Nr.: 29 Antworten

tesetür

benim bacim tesettürlü degil. belki senin bacindir???

hem ne atiliyorsun ki öyle? dokundumu sana bu resim? cektirene birsey demiyorsun da buraya koyana neden hakaret ediyorsun ?

0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 11:14 @madness Nr.: 30 Antworten

tesetür

bak orasini bilemem iste. ben düsüncemi yazdim (eger ki foruma yazilan düsünce ise ne olursa olsun saygi duyulmali)

tesettür topiginde illa pozitif düsünceler olacak degil ya? yani hep ayni düsünsek robottan farkimiz kalmaz.

asil belirtmek istedigim düsüncem ise, bu sekilde tessettüre girip tesettürsüz insanlara yapilan baskiyi anlatmaktir.

farkindamisin? bu resimdeki tesettüre benzer giyinipte mahalledeki diger kadinlara baski yapanlardan haberin varmi?

simdi sana soruyorum. tesettür sadece bas örtmek mi? eger öyle ise bu koydugum resimde birsey yok...

ve ülkemde örtünenlerin %80 i bu resim düsüncesindedir. sen bosuna bana catma arkadasim. gercekleri arastir öyle karsi cik düsünceme..

saygilar..

0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 11:52 @lafontaine Nr.: 31 Antworten

tesetür
su mahalle baskisi nerde varmis merak ediyorum, bizim köyde ben göremedim, sizin yasadiginiz yerlerde varmi mahalle baskisi ?? Tesettürlü kadinlar size baski uyguluyormu ??
0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 11:58 @madness Nr.: 32 Antworten

tesetür
ben gayet iyi okudum ve sorumuda lafontaine sordum, bir tesettürsüz kadin olarak onun fikrini ögrenmek istedim. Karistirdigimi nerden cikardiniz !!
0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 12:05 @lafontaine Nr.: 33 Antworten

tesetür
Canim bende almanyada yasiyorum, ama izinden izine gözlemlediklerimi söylüyorum. Ben bugüne kadar herhangi bir mahalle baskisi görmedim.

Tesettür insallah sanada nasip olur diyorum, insan yeterki bir seyi gönülden istesin, Rabbim yardimci oluyor.
0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 12:07 @lafontaine Nr.: 34 Antworten

tesetür
Cok bilmis LAK LAK yapan insanlari kiniyorum, Bas Örtüsü takmiyor diye LAF ATAN varsa o insanlar kendileri DINSIZ IMANSIZDIR , kendilerini TANRI sanipta insanlari YARGILAMAK islam DININDE yazmaz. KIM BAS örtüsü takarsa takar, kim takmazsa takmaz. yalniz sunu diyim BIZ IRAN YOBAZI degiliz bizler TÜRKÜZ Türkler ASYALIDIR ! tarih okuyun OSMANLIDAN ÖNCE bizler ASYADAN Türkiyeye geldik yerlestik Müslüman sonradan olduk.

Simdi bunu diyim burda ona buna laf catanlara ! BASÖRTÜ takmiyor diye LAF ATMAYIN INSANLARA laf atdiginiz taktirde nekadar ISLAM dininize bagli oldugunuzu görüyoruz. BAS ÖRTÜSÜ takmayan bayanlara böyle laf yagdiriyorsunuz ama BAKMAMAKLADA durmuyorsunuz.

TÜRBAN DEFOLCAK TÜRKIYEDEN , TAYYIP ERDOGANDA nahhhhh KÜRDISTANI kurar.
APO seneye idam EDILCEK , HEPAR PARTISI BASA gecicek TAYYIPCIKTE artik imraliya girer.
AKP << PKK destekcisidir !
0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 12:09 @madness Nr.: 35 Antworten

tesetür
berdushun yorumu oldugunu biliyorum kardes, ama o insani muhattap almak istemedigim icin lafoya sordum.
Sizden önce izinmi almaliyim acaba, birisinin yorumuna karsilik baskasina yazi yazmam icin!!
0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 12:15 @lafontaine Nr.: 36 Antworten

tesetür
Burdaki Bayanlara genc kizlara sunu dicem, eger sizlere birileri Bas Örtüsü takmadiginiz icin LAF ATIYORSA bilinki o sahisin Sülalesi IMANSIZ . uzak durun böyle SAKAT kafadan noksan insanlardan cok bilmis konusurlar kendileri KUZEY IRAKTA altlarina yaparlar bunlar ötlek ve fitnedir.
REFERANDUMDA hayir OYLARINI caldiklari gibi . adamlar DIN iman diyor HIRSIZLIK yapmamakla durmuyorlar, yada HAINLIKLERI bile belli . Cikmislar sahneye SIVAN PERVER yada AHMET KAYA diyorlar TÜRKLERI kizdirmaya basladilar sunu diyim seneye TAYYIP ERDOGAN TÜRKIYEDEN kacicak. ISRAIL KÖPEGI AMERIKAN Piyonu AKAPECILER . haa birde bunu diyim bu Bas Örtüsü Takmiyorsunuz diye laf atanlar varya Amerikadaki RUMLARI AYASOFYAYA davet etdiler nedenmi orda AYIN yapsinlar diye. BUNLAR CAMIYI KILISE yapmaya calisdilar iyiki Bizim HEPARLI Genclerimiz ve HEPARLI yaslilarimiz ordaydi ayin yaptirmadik Ayasofyadan 1 günlügüne bile olsa Kilise yaptirmadik. ARAMIZDAKI FARK iste adamlar BASÖRTÜ diyor hani nerde AYASOFYAYI bile savunmaya GELMEDILER korkaklar.
0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 12:25 @lafontaine Nr.: 37 Antworten

tesetür

merhaba

aynen size katılıyorum hemde yerden göğe kadar kurban oldugum rabbim dururken bizemi kalmıs birilerinin ne giydiği ne içtiği o onunla rabbim arasındadır bize düşmez derim

saygılarımla canocan1970

0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 13:13 @gulendam Nr.: 38 Antworten

tesetür
Fethullah Gülenin müslüman olduguna dahayle inananlara gülmekten geciyorum adam ermeni, vatikanda papayla bulustu tayyip ve abdullah gülde ordaydi türkiyede islam dinini yok edip tevrat dinini getirme cabasindalar. davosta dikkat etdiyseniz tayyip yahudilerden daha iyi tevrati biliyordu. bu adamlar müslüman degil. abdullah gül ermenidir ortadoks, tayyip erdogan sahte müslüman papazlarin basida fethullah gülendir.

simdi gelelim asil konuya, kim bas örtüsü takiyorsa takar ama TÜRBAN takilmasin biz IRANLI degiliz arapta degiliz TÜRKLER ASYALIDIR. türban takinacaklarsa irana gitsinler.
0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 13:27 @madness Nr.: 39 Antworten

tesetür
provakasyonsa da onlar yapiyor kardesim. ben yapmiyorum bir sey.
0

Beitrag gepostet am 13.10.10, 13:30 @dertligirl Nr.: 40 Antworten

tesetür
bu cok ayip. hem tesettürlülerin bunu yapmaya hakki yokmu diyenler de cikar simdi arkadasim
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

tesetür