64 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 10.10.10, 00:32 Nr.: 1 Antworten

tesetür
tesetür hakinda ne  düsünüyosunuz.......su aralar  tr  gündeminde yinee                                                                                                                                                                        sizce  herkes   dinin  özgürce  yasamalimidirr ??türbanlı resimleri
-----
BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 00:39 @gulendam Nr.: 2 Antworten

tesetür

-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 00:40 @gulendam Nr.: 3 Antworten

tesetür

elbette yasamalidir

isteyen kapanmali,isteyen acik gezmelidir

-----
Ayagini üyelik seviyene göre uzat
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 00:47 @gulendam Nr.: 4 Antworten

tesetür
                                                                                                                                                                                                                                                evet  arkadaslar  madem  bu   görüntüdekine  özgürlük  deniyorsa  birakin                                                                                                                                                                                tesetürlülerde  özgürce  diledi  gibi  giyinsinn...........
-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 00:48 @gulendam Nr.: 5 Antworten

tesetür
//www.youtube.com/watch?v=_6LLLS75e0w&feature=related                                                             ikinci  resim yanis  oldu özürr
-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 00:50 @doughnuts Nr.: 6 Antworten

tesetür

tesettür serbest olsa

cok kapanacak var. o yüzden üstüne bu denli düsülüyor.

-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 00:57 @-ayben- Nr.: 7 Antworten

tesetür

yok bende ayni görüsdeyim yanlis anlasilmasin.

özgürlük istiyoruz.

-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 00:59 @doughnuts Nr.: 8 Antworten

tesetür
evett  kapanmak  isdeye kimse  durdurmamz  kim ne yaparsa yapsin  acik  olmak  isdeyende  ay sekilde                                                                                                                                      birakin  insanlar özgürce  yasasin  tsk  ark  san  katilmamk  elde  deyil
-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 01:04 @gulendam Nr.: 9 Antworten

tesetür
O kadar cok cozulmesi gereken sorun varken,,insanlarin giyimiyle ugrasmak cok  dogru olmasa gerek,kaldiki sadece tesetür degil her alanda hak ve ozgurluklerin genisletilmesi gerek,bunlarin insana saygidan dolayi yapilmasi lazim..
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 01:10 @sunay76 Nr.: 10 Antworten

tesetür
yorumun icin tsk arka
-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 01:12 @simyaci33 Nr.: 11 Antworten

tesetür
evet  bencede   sorun  cok  ama  sözüm yok  malesef   kim basa  gecerse  sadece  konusuyorr  .......... cözen   yok  gibi  birseyyy   yorumun icin tsk  arkadasim                                                                                            sagilarr
-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 01:20 @gulendam Nr.: 12 Antworten

tesetür
                                                                                  Sokaklar Podyum Gibi
Tesettür kelime anlamı olarak “kapanmak, gizlenmek” anlamına gelir. Zaten İslam’a göre tesettürdeki gaye ve hikmet, âlimlerimizin ittifakı ve ümmetin icmâsı ile; kadının yabancı erkeklere karşı cinsi cazibesini gizlemektir. Yüzyıllardır İslam âleminin bütün coğrafyasında Müslüman hanımlar, sade, koyu renkte ve bol kıyafetleriyle Yüce Allah’ın tesettür emrini yerine getirdiler. Ama ne yazık ki günümüzde acayip, sulandırılmış, yozlaştırılmış bir tesettür anlayışıyla karşı karşıyayız. ‘Tesettürlülerin sayısı artıyor’ diyor ve seviniyoruz ama sanki caddelerimiz ‘örtülü mankenler’in yer aldığı podyumlara dönüşmektedir. Tesettürün amacı olan gizlilik yerine, sanki günümüzün tesettür anlayışı; kendini gösterme, dikkat çekme, cazibeyi artırma gibi farklı anlamlara kaydırılmaktadır. 

Müslüman hanımların nefis ve şeytan destekli, gizli bir niyet taşıyıp taşımadıklarını kendilerine sormaları gerekiyor: “Benim giymek istediğim kıyafetteki niyetim ve kıyafetimin özellikleri; benim avret ve ziynetlerimi gizlemeye ve başkalarının bakışlarını engellemeye mi yöneliktir? Yoksa: “Hey erkekler ben buradayım baksanıza, Ben güzel miyim? Var mı benim gibi güzel olan? Bu kıyafetlerimin çok özel olduğunu bilin, renklerin uyumu için çok para ve çok uğraş verdim. Bana bakın, bana bakın!..." İşte, bu niyetle düşünen ve öylece giyinen bir kadının örtüyü cıvıklaştıran, sulandıran, ucubeleştiren, yozlaştıran bir amaç taşıdığını söyleyebiliriz. 

-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 01:22 @gulendam Nr.: 13 Antworten

tesetür
Lütfen Hanımlar, örtünmek önemlidir. Ama nasıl bir örtünme? Kastettiğimiz de Kur’an ve Sünnet’in ruhuna, takvaya uygun olan bir örtünmedir. Rabbimizin rahmet ve bereketi üzerinize ve üzerimize olsun.............aminnnnnnnnnn
-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 01:29 @idil- Nr.: 14 Antworten

tesetür
yorumun icin tsk  arkadasim  elbedeki  herkes  herkese  sagi  duymalidirr                                                                                                                                                                                       kimse kimseyi   zorlayamaz  ve  zorlada  guzelik olmaz...........tskkk
-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 01:31 @sevil_1980 Nr.: 15 Antworten

tesetür
tsk sevilcim   ama   sok  sukur  hasta  felan deyilim arkadasim       senin yorumunada  tsk   oda  senin  görüsün        ben sana  sagida  kusur  etmeyim inss                   tskk
-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 01:41 @sevil_1980 Nr.: 16 Antworten

tesetür
arkadasim  ben  kimsey  rencide edecek  bir  söz yadimi sanmiyorum  sizi  tanimiyorum  ve sizin  hakinizda  bir  yes  yazmadim........                                                                                                                                                                                                                                        nerde  rencide oldunuzuda bilmiyorum    kopyalayin   varsa öyle  birseyyy
-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 01:47 @sevil_1980 Nr.: 17 Antworten

tesetür
selametle amam  birgun    bu  haklari  ödemek  zorunda  kalmasin inss  senin isin  camur..........       at  izi  kalsin misali olsu a.e.o
-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 01:47 @gulendam Nr.: 18 Antworten

tesetür

Selamın Aleyküm

Konu secimin güzel.tşk ederim.bazı arkadaşlarla aynı görüşteyim bende Özgürlük konusunda,2gün önce adını vermeycegim bir üniversite önündeyim,arkadaşımı bekliyordum,ben ve birkaç kişi vardı okul dışarısında,2tane bayan başı kapalı aglayarak çıktı dışarı,benimde dikkatımı çekti haliyle,neyse pek fazla zaman gecemeden arkadaşım geldi.yolda giderken o aglayan bayanları sordum,onları tanıdıgını ve aynı sınıfta okudugunu belirtti peki neden aglıyorlardı?en son gelen ögretmenimiz sınıfta çok rencide etti.yani kısaca başı kapalı olan bayanları istemiyoruma getirdi.bırakın ögretmenler bari okumasına siz karışmayın,herkes karışmış karışacagı kadar...

2. koınu ise şu bazıları diyorki,yok arabistan gibi olucaz yok şeriat,tarikatlar olucak ayıp ya bu ne lahana turşusu.o inasanlara eski dönemlerimizi,tarihlerimizdeki kadınları araştırsınlar.siz istemiyorsunuz diye bari insanlarında kafasını sullandırmayalım.

3. dikkatımı çeken başı kapalı insanlara öcü gibi bakılması,bu durum gerçekten çok rahatsız edici bir durum.Namus tabiki kılık kıyafet te olmaz.başı kapalıdır namusuzdur buda olabılır.bunda haklısnız.

ALLAH ın şartlarını yerine getirenlere de saygı duymalıyız.sonuçta,kimi kapanır kimi açık ge<zer buherkesin kendisni baglayan bir durum kısaca her koyun kendi bacagından asılacaktır....

iyi yorumlar ve hoş sohbetler...

-----
SAYGILAR BERKO
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 01:49 @madness Nr.: 19 Antworten

tesetür
yok  sen   baska  filim seyretmiyosun    arizada yok                                                                                                                                                                                                                     ama arkadsin  biraz  cani  SIKILMIS  galiba  yada uykusu varr      oluyor  böyle  seyler
-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.10, 01:56 @berkant09 Nr.: 20 Antworten

tesetür
w aleyküm selam  arkasadim bende  senin gibi tv  izledim tr  ünüverste önlerinde    arkadsalarin  basin acip  derse  girmelerini............ve  bu  tip  seyler beni  cok  üzüyorr                                                                                                                                                                                   birakin  insanlarin    diledi  gibi    giyinsinlerr   bizlerde  buralarda    kapaliyis  diye  cok  isyerlerinden  geri  cevriliyorus  maleseff ......                                                                             evet  bende   koyun  kelimesine  kesinliklee  katiliyorum                                                            yorumun icin  cok  tsk   berkant   saygilar
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

tesetür