|
|
|
tesetür |
tesetür hakinda ne düsünüyosunuz.......su aralar tr gündeminde yinee sizce herkes dinin özgürce yasamalimidirr ?? ----- BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
elbette yasamalidir isteyen kapanmali,isteyen acik gezmelidir ----- Ayagini üyelik seviyene göre uzat |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
evet arkadaslar madem bu görüntüdekine özgürlük deniyorsa birakin tesetürlülerde özgürce diledi gibi giyinsinn........... ----- BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
//www.youtube.com/watch?v=_6LLLS75e0w&feature=related ikinci resim yanis oldu özürr ----- BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
tesettür serbest olsa cok kapanacak var. o yüzden üstüne bu denli düsülüyor. ----- Ayagini üyelik seviyene göre uzat |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
yok bende ayni görüsdeyim yanlis anlasilmasin. özgürlük istiyoruz. ----- Ayagini üyelik seviyene göre uzat |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
evett kapanmak isdeye kimse durdurmamz kim ne yaparsa yapsin acik olmak isdeyende ay sekilde birakin insanlar özgürce yasasin tsk ark san katilmamk elde deyil ----- BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
O kadar cok cozulmesi gereken sorun varken,,insanlarin giyimiyle ugrasmak cok dogru olmasa gerek,kaldiki sadece tesetür degil her alanda hak ve ozgurluklerin genisletilmesi gerek,bunlarin insana saygidan dolayi yapilmasi lazim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
yorumun icin tsk arka ----- BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
evet bencede sorun cok ama sözüm yok malesef kim basa gecerse sadece konusuyorr .......... cözen yok gibi birseyyy yorumun icin tsk arkadasim sagilarr ----- BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
Sokaklar Podyum GibiTesettür kelime anlamı olarak “kapanmak, gizlenmek” anlamına gelir. Zaten İslam’a göre tesettürdeki gaye ve hikmet, âlimlerimizin ittifakı ve ümmetin icmâsı ile; kadının yabancı erkeklere karşı cinsi cazibesini gizlemektir. Yüzyıllardır İslam âleminin bütün coğrafyasında Müslüman hanımlar, sade, koyu renkte ve bol kıyafetleriyle Yüce Allah’ın tesettür emrini yerine getirdiler. Ama ne yazık ki günümüzde acayip, sulandırılmış, yozlaştırılmış bir tesettür anlayışıyla karşı karşıyayız. ‘Tesettürlülerin sayısı artıyor’ diyor ve seviniyoruz ama sanki caddelerimiz ‘örtülü mankenler’in yer aldığı podyumlara dönüşmektedir. Tesettürün amacı olan gizlilik yerine, sanki günümüzün tesettür anlayışı; kendini gösterme, dikkat çekme, cazibeyi artırma gibi farklı anlamlara kaydırılmaktadır. Müslüman hanımların nefis ve şeytan destekli, gizli bir niyet taşıyıp taşımadıklarını kendilerine sormaları gerekiyor: “Benim giymek istediğim kıyafetteki niyetim ve kıyafetimin özellikleri; benim avret ve ziynetlerimi gizlemeye ve başkalarının bakışlarını engellemeye mi yöneliktir? Yoksa: “Hey erkekler ben buradayım baksanıza, Ben güzel miyim? Var mı benim gibi güzel olan? Bu kıyafetlerimin çok özel olduğunu bilin, renklerin uyumu için çok para ve çok uğraş verdim. Bana bakın, bana bakın!..." İşte, bu niyetle düşünen ve öylece giyinen bir kadının örtüyü cıvıklaştıran, sulandıran, ucubeleştiren, yozlaştıran bir amaç taşıdığını söyleyebiliriz. ----- BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
Lütfen Hanımlar, örtünmek önemlidir. Ama nasıl bir örtünme? Kastettiğimiz de Kur’an ve Sünnet’in ruhuna, takvaya uygun olan bir örtünmedir. Rabbimizin rahmet ve bereketi üzerinize ve üzerimize olsun.............aminnnnnnnnnn ----- BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
yorumun icin tsk arkadasim elbedeki herkes herkese sagi duymalidirr kimse kimseyi zorlayamaz ve zorlada guzelik olmaz...........tskkk ----- BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
tsk sevilcim ama sok sukur hasta felan deyilim arkadasim senin yorumunada tsk oda senin görüsün ben sana sagida kusur etmeyim inss tskk ----- BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
arkadasim ben kimsey rencide edecek bir söz yadimi sanmiyorum sizi tanimiyorum ve sizin hakinizda bir yes yazmadim........ nerde rencide oldunuzuda bilmiyorum kopyalayin varsa öyle birseyyy ----- BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
selametle amam birgun bu haklari ödemek zorunda kalmasin inss senin isin camur.......... at izi kalsin misali olsu a.e.o ----- BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
Selamın Aleyküm Konu secimin güzel.tşk ederim.bazı arkadaşlarla aynı görüşteyim bende Özgürlük konusunda,2gün önce adını vermeycegim bir üniversite önündeyim,arkadaşımı bekliyordum,ben ve birkaç kişi vardı okul dışarısında,2tane bayan başı kapalı aglayarak çıktı dışarı,benimde dikkatımı çekti haliyle,neyse pek fazla zaman gecemeden arkadaşım geldi.yolda giderken o aglayan bayanları sordum,onları tanıdıgını ve aynı sınıfta okudugunu belirtti peki neden aglıyorlardı?en son gelen ögretmenimiz sınıfta çok rencide etti.yani kısaca başı kapalı olan bayanları istemiyoruma getirdi.bırakın ögretmenler bari okumasına siz karışmayın,herkes karışmış karışacagı kadar... 2. koınu ise şu bazıları diyorki,yok arabistan gibi olucaz yok şeriat,tarikatlar olucak ayıp ya bu ne lahana turşusu.o inasanlara eski dönemlerimizi,tarihlerimizdeki kadınları araştırsınlar.siz istemiyorsunuz diye bari insanlarında kafasını sullandırmayalım. 3. dikkatımı çeken başı kapalı insanlara öcü gibi bakılması,bu durum gerçekten çok rahatsız edici bir durum.Namus tabiki kılık kıyafet te olmaz.başı kapalıdır namusuzdur buda olabılır.bunda haklısnız. ALLAH ın şartlarını yerine getirenlere de saygı duymalıyız.sonuçta,kimi kapanır kimi açık ge<zer buherkesin kendisni baglayan bir durum kısaca her koyun kendi bacagından asılacaktır.... iyi yorumlar ve hoş sohbetler... ----- SAYGILAR BERKO |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
yok sen baska filim seyretmiyosun arizada yok ama arkadsin biraz cani SIKILMIS galiba yada uykusu varr oluyor böyle seyler ----- BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesetür |
w aleyküm selam arkasadim bende senin gibi tv izledim tr ünüverste önlerinde arkadsalarin basin acip derse girmelerini............ve bu tip seyler beni cok üzüyorr birakin insanlarin diledi gibi giyinsinlerr bizlerde buralarda kapaliyis diye cok isyerlerinden geri cevriliyorus maleseff ...... evet bende koyun kelimesine kesinliklee katiliyorum yorumun icin cok tsk berkant saygilar ----- BeN SeNiN BeNi SeVeBiLmE ImKaNiNi SeVdIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!