Selamın Aleyküm Müslümanlar
BAZILARI, kalp temizliğini sadece, insanlar hakkında bir kötülük düşünmemek, yahut yardımsever olmak gibi çok basit bir mânâda anlıyorlar. Bununla da kalmayıp, insanlara iyi davranmakla, Allah'a ibadet mükellefiyetinden kurtulduklarını zannediyorlar. Bu, şeytanın bir desisesi, nefsin bir oyunudur. Bu kişiler namaz kılan, ibadet eden bir müminin günlük hayatında İslâmın ruhuna ters düşen ve diğer insanlara zarar veren bir takım noktalar tespit ediyorlar. Bunları öne sürüyor ve Bu adam namaz kılıyor ama, şu hataları da işliyor, ben ise, onun düştüğü hatalara düşmüyorum. çünkü benim kalbim temiz! diyerek kendi ibadetsizliklerine, onun kusurlarında bir özür kapısı bulmaya çalışıyorlar. Bu tip yanlış değerlendirmeler sadece namaz kılmayanlara mahsus değil. Namaz kılan bir mümin de İslâmın diğer emirlerini kendisinden daha iyi yerine getiren bir kardeşi hakkında benzer şeyler söyleyebiliyor. Hidayet rehberimiz, Peygamber Efendimizden (asm) bir Hadis-i Şerif: İlk kez bir günah işlendiği zaman kalpte bir kara leke hâsıl olur. Eğer sahibi pişman olur tövbe, istiğfar ederse kalp yine parlar.Bu Hadis-i Şerifden temiz ve selim kalbin, ancak günahlardan salim olan ve isyanlarla kararmamış bir kalp olabileceğini öğreniyoruz. Farzlar tevil kaldırmaz. Onlarda yanlış yorum yapmaya ve hakikatı saptırmaya kimsenin hakkı yoktur. ALLAH emretmiş, Resulûllah (asm) da bu emrin nasıl yerine getirileceğini bir ömür boyu mü minlere öğretmiş, tâlim etmiş. Asr-ı Saadeti takip eden bütün asırlarda bu emirler aynen tatbik edilmiş. Her taraf câmilerle, mescidlerle, medreselerle, tekkelerle dolup taşmış. Derken âhirzamana gelinmiş. Dünyaya dalma, dinden uzaklaşma, sefahatta boğulma, menfaat peşinde koşma devri gelip çatmış. İbadet terkedilmiş, ilim bir yana atılmış, irfandan uzaklaşılmış. Bu bozuk atmosferde, nasıl olmuşsa olmuş, yeni bir grup çıkmış ortaya: Kalbi Temizler Ekolü. Bunlar ondört asrın bütün mü minlerine ters bir caddede yürümeye başlamışlar. Bu ekolün mensupları, kendi haklarında, tevbe kapısını âdetâ kapamışlar. Ben senin kalbine nasıl bakayım? Kalp manevî olduğu gibi, onun hassaları, lâtifeleri de manevî. Bunlar tezahür olmadan, açığa vurulmadan nasıl bilinebilir!? Karşınızda açlıktan inleyen bir zavallı. Ve yanıbaşında para küpü denecek kadar zengin biri. Niçin bu adama yardım etmiyorsun diyecek oluyorsunuz: Yardım etmediğime bakma, benim kalbim şefkat dolu, merhamet dolu diye karşılık veriyor size.
Dip not:Konu alıntıdır...
Dikkatlı bir şekilde okuyum cevaplamışınız,iyi bir okur yazar oldugunuzu belli ediyor bu durum,yapmış oldugunuz yorumda ise,bilgili bir insan oldugunuzu gördüm.
tşk ederim yorumlarınız için...
Selam
Demek sende cennetliksin...Sende şefkat dolu merhamet dolu yüregin arkadaşım...
fitne, vesvese, giybet
oldugu sürece bi insanda gece gündüz ibadet etsede nafile.
bu tip insanlarin kalbi asla temiz olamaz.
Ayben az önce ofisime nazif diye bir beyefendi geldi,kendisi hacı biri namazında abdesinde olan bir insa yaşı ise 45 yaşlarında.bir sohbet açıldı evlilik ile ilgili bu başladı dinden anlatmaya güzel örnekler vererek bende hoşuma gitti dinliyordum.
Sonra bu sohbeti güzel cümleyle sonuçlandırdı dediki,CENNET BEDAVA CEHENEM İSE çok pahalı.Gerçekten öyle mantıksal olarak düşünsende aklıma yatıyordu.tam vedalaşmak üzereyken Hollandali müşterim geldi malum turistik bir yerdeyiz sahil kenarı deniz kıyafetleri var idi üzerinde,neyse ucak biletlerini sorum çıkdıktan sonra bu insan bana dediki ah şu bayanı alacaksın evireceksin çevireceksin diye kelimeler etti,az önce bu degilmiydi beni eliştirip sen namaz kılmıyorsun sen cehenemliksin filan diyen....
Beni eleştiren insanın düştügü duruma bak.sana katılmamak mümkün degil...
Abdi'cim yukarıda anlattıgım olayı okudunmu bugün başıma gelen bir hadise idi.bu söylediklerini ispatlıyor bence.bana hesap soruyor yaşını başını aldın artık ibadet et namaz kıl diye.bence ibadet gizli olmalıdır göstemelik olan ibadet benim sevmedigim bir durum...
ALLAH herkesin dualarını ve günahlarını affetsin..
AMİN
berkan kardes iste kiyamet bu hacilar yüzünden kopacak ya
hacimiz böyleyse
gerisini sen düsün.
Elinize dilinize yüreginize saglık.ben okudum iki kere yazdıklarınızı ve benim aklım alıyor dogru.tşk ederim..
Selam saygideger arkadasim.
Az sayida kalan arkadaslarimi,yorum yapmamakla cezalandirmak hakkim degil kanaatine vardim.
Dini bütün insanlar,hicbir zaman bundan emin olamaz.Allahimiza daha yakin olmak icin elinden geleni yaparlar.Ama hala emin degillerdir.
Ama yari inancli kisiler,demin verdigin örnekte oldugu gibi,inanci tam zannederler kendisini.
Sen ibadetini ve geregini yap,birak... iyi veya kötülügünü yukardaki rabbimiz,ve asagidaki insanlar karar versin.
Sahsi fikrim arkadasim.Iyilik yap denize at,demis atalarimiz.Iyilik yaptigini ifade etmekten utananlardanim hala.
Saygi ve iyi yorumlar arkadasima.
A.Selam memo kardeş hoşgeldin,şuarada az kişiyiz saygılı insanlar olarak.bu sayıların artması en büyük istegim....
Haklısn kimse bilimez sonumuzn nasıl olacagını,sen dini görevlerini yap yerine getir.takdiri ALLAH a bırak.birde şu sahte hacı hocalardan nefret ediyorum...
çok içten cevapladıgın için ayrı tşk etmek istiyorum.
Aynen güzel insan.
Uyariyorumki,sahte hacilar,sahte gacilar kadar tehlikeli degildir.
Ben bu duyumu aldim.Ortalikta bayan nickiyle gözlem yapan arkadaslar,clan kurup foruma yön vermek isteyen arkadaslar var.Olmasi gerekirmi..?Bilmiyorum.Güzel arzulari bilir.
Ben samimiyetle olan paylasimlardan yanayim.
Gerektiginde girgir,samata...ciddi konularda ciddi yorum.Okey ,tavla,pisti..Münafiklik olmasin,saygi ve seviye her daim hakim olsun isterim.Ama arzumun büyük oldugununda bilincindeyim.Karsi dagda ekosu geldi bile..
Kusura bakma,cevabim biraz uzun oldu,anlayisina güvendim.
Esen kal ve bundan sonra forumla ilgili bilgiler temennisiyle.
Aynen öyle olması gerekli,çingenlere as uslup,kendini övmek.
insan kednsisi degilde karşı tarafın söylemesi gereklidir...
o damı türedi? memo kardeş senden duyuyorum valla clanlara hiç bakmıyorum merak ettim şimdi inceleyecegim...bilgilendirdigin için tşkler..
Selam apdi kardesim.
Espirili yaklasimina hayran kaliyorum.Sana denk gelmez insallah.
Iyi yorumlar,arkadasim.
ALLAH HERKEZDEN RAZI OLSUN AMİN
Aslında neye kızıyorum bu laf artık dini kendine göre yorumlamak isteyen zihniyetlerin sığındığı klişe laf haline geldi....
Kalbim temizdir benim diyenleri,de fazla anlayamıyorum neyi hangi kalbden bahsediyor,aslında biliyorlarda.yinede açıklayayım.
kalb diye kast edilen şey göğüs boşluğundaki et parçası ise onun her tarafı kanla doludur. çıkartıp eline alsa onu tutmak istemez kaçar. demekki temiz diye kast edilen bu et parçası olamaz.
kalb diye kast edilen özümüzdeki his, duygu ve inanç ise; bunun takdiride allah a kalmıştır. manen temiz yada pis olduğuna allah tan başka kimse kesin hüküm veremez.
dip notahibinden az kullanılmış kalp ....
Teşekkür ederim
Bıraksınlar o insanlar benim kalbim temiz,yok ben cennetligim,yok ahmet,veli,hüseyin cehenemlik.ayıptır ya.dünyanın en yalan cümlesi bana göre...