|
|
|
Kadir gecemiz mübarek olsun.. |

Bu gecenin öyle bir ani vardir ki o anda yapilan ibadet ve dualar mutlaka makbul olur. Bu önemli ani yakalamak için gecenin bütününü tövbe ve istigfar ile geçirmek gerekir. Bu da kisinin imanini tazeler. Gecenin bütününü ibadetle geçiremeyenler en azindan teravihten sonra bir miktar oturup dua etmelidirler. Bu, bin aydan hayirli oldugu bildirilen gecede insanlik alemini huzura kavusturmak için gerekli olan esaslar indirilmistir. Namaz, zikir, tesbih, Kur’an okumak gibi bedeni ibadetlerimiz yaninda düsünce ile ibadet olarak isimlendirdigimiz tefekkürü insanligin amaci nedir? olgun insan olma mertebesine nasil ulasabiliriz? Nasil insanliga daha iyi hizmet edip, daha çok sevgi sunabiliriz? seklindeki odak noktalari ile güçlendirelim. Unutmayalim ki; özellikle bu gecede Tevvab olan Allah tövbelerimizi kabul edecektir. Bizlere bir ikram olarak sunulan bu kutsal Kadir gecesinde dualarimizdan insanligin huzuru, sevgi ve kardesligin saglanmasi ve devami için bizlere daha fazla güç, iman vermesi için yakaralim. Yalniz kendi sevdigimiz insanlarin degil, bütün insanlarin sevgiye layik oldugunu animsayarak sevgide saglam ve cömert bir ruha sahip olmak için de yardim dileyelim. Mevla dualarinizi kabul etsin insallah. Rahman ve Rahim Allah’in adiyla...
 Kadir gecesin alametleri Kadir gecesi, açik ve sakin olur, ne sicak, ne de soguk olur. Ertesi sabah günes, kizil olup, suasiz dogar. Kadir Gecesinde köpek sesi duyulmaz diyen âlimler de olmustur. Ubeyd bin Ömer hazretleri anlatir: Kadir gecesi denizde idim, denizin suyunu içtim, tuzlu degildi, tatli ve hos idi. Hadis-i seriflerde buyuruluyor ki: (Kadir gecesi açik ve mülayim olur. Soguk ve sicak degildir, sabahinda da günes zaif ve kizil olarak dogar.) [Taberani] (Kadir gecesi açik olur, sicak ve soguk degildir. Bulut yoktur. Yagmur ve rüzgar yoktur. O gecenin sabahinin alameti günesin suasiz dogmasidir.) [Taberani] (Kadir gecesi sabahi günes suasiz olarak dogar. Yükselinceye kadar sanki büyük bir tabak gibidir.) [Müslim] ----- T._.E._.Ş._.E._.K._.K._.Ü._.R._.L._.E._.R |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ramazan ayinin son 10 gecesinde bulmak, bulusmak ümidi ile, tüm islam aleminin gecesi kutlu olsun inslhhh... ----- T._.E._.Ş._.E._.K._.K._.Ü._.R._.L._.E._.R |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aminnnn Rabbim hepimizden razi olsun . Sizinde tüm dualariniz kabul olsun arkadasim Inslhhh.. ----- T._.E._.Ş._.E._.K._.K._.Ü._.R._.L._.E._.R |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herkes sazan gibi kadir gecesi diye kutluyor yaw  kadir gecesi pazar günü 05.09 da ----- ======== Allah oruçlarımızı kabul eylesin ======== |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
takvim diye birsey var.. burda anlasiliyorki insanlarimizin ne kadar bilgisiz daha kadir gecesi ne zaman oldugunu bilmiyenler var biri ne yazarsa hepsi arastirmadan kutluyor . bu halimize aglamamiz lazim aslinda hic komik birsey degil..
ne kadar dinimize bagli insanlariyiz.. ----- ======== Allah oruçlarımızı kabul eylesin ======== |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ha unutmadan tabiki hergünümüze sükür etmemiz lazim o baska ama kadir gecesi bütün kandillerden daha hayirlidir.. neyse hadi ben kactim ..hayirli ramazanlar.. ----- ======== Allah oruçlarımızı kabul eylesin ======== |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sana habermi verdi cebrail kardesim konuyu okusan anlardin son 10 günde kadir gecesi ve hangi gece oldugu kesinlik kazanmamistir sazan sensin bence okumadan atlamissin  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah razi olsun inslh hepimizden... ----- T._.E._.Ş._.E._.K._.K._.Ü._.R._.L._.E._.R |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tahminen Ramazan ayinin 26 yi 27 ye baglayan gecesi deniliyor ama kesin olmadigini belirtilerek, bu yüzden son 10 gecede bu gecenin aranmasi tavsiye ediliyor... ----- T._.E._.Ş._.E._.K._.K._.Ü._.R._.L._.E._.R |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rica ederim arkadasim.. kullandiginiz kelimeye dikkat etmediginizden belli oluyor, paylasimimda son 10 gecede aranmasi gerektigini exra vurguladim... ----- T._.E._.Ş._.E._.K._.K._.Ü._.R._.L._.E._.R |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aminn inslhh kutlu ve hayirli olur dileklerimle... ----- T._.E._.Ş._.E._.K._.K._.Ü._.R._.L._.E._.R |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aminnn inslhhh, dualarimiz kabul olsun ----- T._.E._.Ş._.E._.K._.K._.Ü._.R._.L._.E._.R |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!