peygamberler sahabeler döneminde falan resim yapmak uygun görülmemistir..su an bazi kesim resim yapmakta bi sakinca görmezken diger kesim hala dogru bulmamakta kafamizda belirli bi modelde canlandirmamak icin.. hz.alide oldugu gibi olmasin diye..anlatimlara göre resim yapilip aleviligin sembollerinden birisi olmustur hz.alinin resimi..ama bu resime tapanlarin gercek alevilikle hic bir ilgisi olmadiginida ögrenmis oldum
Resmin sakıncaLı oLdugundan doLayı Yasakdır.
Yani Tapınma oLayı oLabiLir diye...
Hz.ALi R.A. kendi resmi degiLdir o resm....
EHLİ SUNNET VEL CEMAATe ( yani Hanefi,Şafii,HanbeLi,MaLiKi,) gore sakıncaLıdır.
@devrialem
Ilk Müslüman Hz.Ali dir, bunu da bütün Sünni Kaynaklarda bula bilirsin.
Sünnilerin büyük Imami Al Nisa´i, Al-Sunan Al-Kubra Kitabinda söyle buyuruyor:
"Ilk Müslüman olan Hz.Alidir" Ve "Ilk namaz kilan Hz.Alidir"
6910- - أخبرنا : إسماعيل بن مسعود ، عن خالد قال : ، حدثنا : شعبة ، عن عمرو بن مرة قال : سمعت أبا حمزة ، مولى الأنصار قال : سمعت زيد بن أرقم يقول : أول من صلى مع رسول الله (ص ، وقال في موضع آخر : أول من أسلم علي.
Kaynak: //www.sonnaonline.com/Hadith.aspx?HadithID=268632
Eger arapca bilmiyorsan, bilen birine okut.
Bu delil Sünni kitabindan ve kaynakta bi sünni siteden...
Eger birsey ispatlamak istiyorsan ozaman onun delilini getirmen gerek yoksa o ispatlamak istedigin sey sifir sayilir.
Bide unutmadan bu hadis sadece bu kitabta degil bütün sünni kaynaklarda mevcuttur, bu hadis sünni kitablarda da SAHIH olarak geciyor, yagni dogru bir haber.
Sünni Imami Al-Hakim al-Mustadrak Kitabinda bu hadis icin "هذا حديث صحيح الإسناد " heda hadith sahih al isnad yagni kisacasi bu hadis dogrudur sahihtir.....
" إن أول من أسلم مع رسول الله (ص علي بن أبي طالب " Inna awala man aslama ma3 rasulallah (s.a.) Ali bin abi Talib"
"Hz.Peygamberlen beraber ilk Müslüman olan Hz.Ali dir"
Kaynak://www.sonnaonline.com/Hadith.aspx?HadithID=523580
Ya bırak ALLAH ını seversen ne hadisi Sen hadislere fazla inanma,
İlk müslüman titreme geldiği zaman üzerini örten H.a Haticedir,
Nasıl ya H.z Ali yi kim nerden çıkarttı yada kaç defa İslam'a ilgi duyup araştırdık,
Yapmayın be kardeşim bu kadar rüsva etmeyin kendinizi Ben İslam a inanan birisiyim,
İnanmam içinde a dan z ye bilmem lazım,yoksa inandırıcılığını kaybeder,
Bilmediğim hiçbir şey hakkında konuşmam Bence en iyisi sizde öyle yapın,
Milletin aklını fazla karıştırmayın,
Arapçaya gelince KURAN ın dili ayrıdır arapça bile az kalır,bilmem anlatabildimmi...
Hee dur dur öyle içimde kalmasın bari,
Birde kaynak istemişsin ya KAYNAk H.z. Haticenin hayatı tabi okuyabilirsen,
Yani copy paste kaynaklarlar işim olmaz,gerçeğin ta kendisini kaynak olarak veririm Ben,
Birde arapça bilmeden arapça kaynak gösterme,Belki küfür ediyor Sana,haberin ne...
Hee dur dur öyle icimde kalmasin bari , sen benim nerden arapca bilmedigimi bileceksin???
Ben arap kökenligim, antakyaliyim ve ana dilim arapcadir...okumayi, yazmayi allah sükür kücük yastan ögrendik....korkma küfür degildir. Kaynaklari acsaydin, yada okuya bilseydin copy paste olmadigin anlardin.
Sana önceden de dediyim gibi, bütün sünni kitablari bunu böyle rivayet ediyor...ilk müslüman Hz.Ali dir.
Sonra bunu yazmissin:
"Nasıl ya H.z Ali yi kim nerden çıkarttı yada kaç defa İslam'a ilgi duyup araştırdık,"
Ilgi duymasaydik bunu sana yazmazdik, arastirdik ve sana öyle illetik...hadis kitablari ve tarih kitablari bunu bize böyle anlatmaktadir...
bana kaynak olarak bunu yazmissin "H.z. Haticenin hayatı"
Bu Kitab neyin nesi, kim yazmis kitabi????
Ana dilinin arapça olması KURAN ı anlayırsun yada biliyorsun anlamına gelmez,
Ayrıca islamiyeti ilgi duyup araştırdığın belli,
Her neysse sonuçta Senin gibi her hadise inanıp sonra zihnimde canlandırdığım bir dine inanamam,ayrıca sunni yada muslim sitelerede fazla inanma nede olsa din-sanal âlemden öğrenilmez öğrenilirse işte böyle cahilce söylemler ortaya çıkabilir,-ki İslam cahilliği yasaklayan bir dindir.
Hira dağında aldığı ilk görevi H.z Haticeye anlatmıştır Ali ye değil,
Yani ikide bir bilmişlik kehanetlerine dalma,Sana anlatılan hadislere ise hiiiç inanma,
Senin yerinde olsam ALLAH ın sözüne inanırım (ALAK1-5) i okumanı tavsiye ederim...
1.arapca bilmem kurani anlamami saglar bunu da kendin de biliyorsun fakat bazi ayetler var manasini anlamak icin Tafsir Kitablarina bakman gerekiyor...onun icin sayin kardesim senin benim kurani anlamadigimi nerden bileceksin???
2. bunu yazmissin:
"Her neysse sonuçta Senin gibi her hadise inanıp sonra zihnimde canlandırdığım bir dine inanamam,ayrıca sunni yada muslim sitelerede fazla inanma nede olsa din-sanal âlemden öğrenilmez öğrenilirse işte böyle cahilce söylemler ortaya çıkabilir,-ki İslam cahilliği yasaklayan bir dindir"
Cahil oldugun belli, benim her hadise inandigimi nerden cikariyorsun? ben mi sana dedim? sana önerim, bilmedigin seyi konusma. Kuran dan sonra, islam dünyasindan büyük islam kitablari var ve bütün müslümanlar bazi konulari bilmek icin bu kitablara sarilir...Sünnilerin Kitablari Sahih Muslim, Sahih Bukhari, Sunan Tirmidhi, Sunan Nisai.... ve Siilerin Kitablari , Usul al Kafi, Bihar al Anvar, Irshad al Kulub, Wasael al Shia...simdi sana soruyorum bilmedigin bir konuda dinini nerden aliyorsun hangi kaynaklardan kime soruyorsun, bir hocadan aliyorsun o nerden ilmini aliyor????
hocalarin 99% ilimlerini bu kitablardan aliyorlar....Sünni isen git bir camiye ve hocaya bu kitablari sor.
2. ben Sünni degilm, Aleviyim. Onun icin sünni sitelere cok takmam. Burda yazan cogunlukta Sünni olduklari icin sana Sünni Kitablardan ve sünni Bir siteden delilimi vermek istedim yoksa bunu Sii kitablarindan ispatlamak daha cok kolay.
Cahilik senin yaptigin sey, hicbir delil vermeden insanlara yalan söylemek yada magazinde okudugun seyi burda delil olarak göstermen.
3.Hayatinda hic bir Islami Tarih Kitabi okudunmu, evetse hangisini? Bana Kaynak olarak "ALAK" yazmissin...Bu kitabsa ozaman yazari kim? Fakat Alak suresini diyorsan, ozaman hic bir seyini ispatlamiyor...
4.Okumak ve arastirmak cahilik sayilamaz, cahilik ancak senin yaptign sey sayilir...sen benim hakkimda hic birsey bilmedigin halde, ben dinimi nerden ögrendigimi ve nerden aldigimi nerden böyle biliyorsun????
Cahillik nedir biliyormusun güzel kardeşim,tam da Senin yaptığın,örnek;
Birde defa şii sünni diye bölünmelere yol açıyorsun(mezhep) oysa İslam bir dir,
Yani aslında islam ın temelinde tabii inebilirsen biraz derine göreceğin şey yüzde yüz bu olur,
Mezhep kavramı bir defa İslam a ters iken Sen kalkıp birde Bana akılmı verecen,
Şimdi laf canbazlığı yapma ne demek Bana Alak ı vermişsin kaynak olarak,
Ne verecektim ya Senin gibi uyduruk nerden geldiği belli olmayan hadislermi?
Ben Sana tam kaynağını yani ALLAH ın kelâmını verdim Sen inkâr ettin,
E o zaman kusura kalma ispat inkârcılığa ilim inat a kaldıysa hadi Bana Eyvallah...
Ayrıca bu nasıl bir dinmiş ki H.z Aliyi ilk müslüman olarak gösteriyor,üzüldüm..
HZ isanin var ama ?