25 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 27.08.10, 18:15 Nr.: 1 Antworten

Peygamber Resimleri
Kafami Karistiran bi Soru var belki siz yardimci olabilirsiniz..benim bildigim kadariyla peygamberlerin resmini yapmak cizmek dogru degil ama hz.alinin mesela resimi neden ciziliyor  
0

Beitrag gepostet am 27.08.10, 18:27 @madness Nr.: 2 Antworten

Peygamber Resimleri
ben bu soruyu cogu kez sordum aldigim cevaplar buna yakindi peygamber degil halife falan dediler..ama diger halifelerinde resimi yokki
0

Beitrag gepostet am 27.08.10, 18:35 @madness Nr.: 3 Antworten

Peygamber Resimleri
yok zaten baska bi konuyu(islamda resim heykel yapmak) arastirirken kafama takilmisti..ince detaylara inmessek yüzeysel ögrenmis oluruz..bana göre öyle tabi sizi bilemem
0

Beitrag gepostet am 27.08.10, 18:39 @karagozlum68 Nr.: 4 Antworten

Peygamber Resimleri
sunuda ekleyim bir tek peygamber resimleri degil islam dininde ne peygamber resimleri ne halife rsimleri ne sahabe resimleri nede rabbimizin resimi meleklerin seytanin falan resimleri yapilmazken hz.alinin resminin yapilmasi biraz tuhafima gitmisti
0

Beitrag gepostet am 27.08.10, 19:24 @karagozlum68 Nr.: 5 Antworten

Peygamber Resimleri

Selam.

Resimlerinin olmamasi bence en dogrusu.

Yüce allahim insanlara inanilmaz bir hayal gücü vermis.Inandiklarimizi sevdiklerimizi,istedigimiz gibi görebiliriz.Bu gücü peygamberlerimizde de kullaniyoruz,bilincli veya bilincsiz.

Birde sevmediklerimizi,bize kötülük yapacak olabilen varliklari.Felaketleri,kötü insanlari,o hayal gücümüzle istedigimiz ve hoslanmadigimiz kiliga sokmuyoruzmu..?

Mesela saytani,zebanileri,rüyamiza girse korkariz.O sekilde görmüyoruzmu?

Umarim naciz bilgimi paylasabilmisimdir.

Saygilar.

-----
HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM.
0

Beitrag gepostet am 28.08.10, 16:57 @asya Nr.: 6 Antworten

Peygamber Resimleri
bilmem soralim bakalim su baska konularda aleviyim nolmus diye bas bas bagiran arkadaslara belki onlar aciklama yapabilirler..
0

Beitrag gepostet am 28.08.10, 17:47 @karagozlum68 Nr.: 7 Antworten

Peygamber Resimleri

Slm arkadasim yillar önce benimde cok merak edip,  arastirdigim bir konu paylasmissiniz cok tsklr.. 

O dönemde edindigim bilgilere göre.

Öncelikle   resim olayi  kesinlikle  kendisi omadigi asikar.. Bir fransiz ressama tarifleri üzerine cizip iste bu dedikleri kabullendikleri resmi  aleviligin  sembolü haline getirmisler..

dip not: Tam bir sacmalik  Hz Ali efendimizi o surette olmasini hayal etmeleri ,,,tipki  Ilk müslüman cocuk olan,,,  Peygamberimizin sevgilisini, sevdigini söyleyip onun inanclarini tasvip etmeyisleri... daha ileri  gidelim camiye girmeyip  namazi red etmeleri ki Allh katinda  en makbul namaz kilan HZ Ali ve Fatih sultan mehmettir....

Neymis efendim namaz kilarken öldürülmüs bunun  matemiymis yaptiklari,,,,, Olaki HZ  Ali yemek yerken  Ölmüs olsaydi Hic yemek yemicek  Restoranlara gitmeyeceklermiydi???

-----
T._.E._.Þ._.E._.K._.K._.Ü._.R._.L._.E._.R
0

Beitrag gepostet am 29.08.10, 00:55 @_-kardelenn-_ Nr.: 8 Antworten

Peygamber Resimleri
gercekten güzel demissin ellerine saglik
0

Beitrag gepostet am 29.08.10, 02:52 @canimsin38 Nr.: 9 Antworten

Peygamber Resimleri
evet aleviyim diye gecinenlerin bazilari alevilikle yakindan uzaktan alakalari yok
0

Beitrag gepostet am 29.08.10, 04:48 @maras Nr.: 10 Antworten

Peygamber Resimleri
peki neden o zaman su an mesela peygamberlerin resimi yapilmiyor veya bazi filmlerde görüyorum canlandirmaktan sakiniyorlar..dedigine göre eskiden taparlar diye sakincali bulunmus ama bugün hatta bi sitede zamaninda peygamber eefendimizin resimini yapip yayinladiklari icin müslümanlar bayagi tepki vermislerdi..tapmaktan dolayi degil hani canlandirmak dogru degil diye..
0

Beitrag gepostet am 29.08.10, 04:49 @karagozlum68 Nr.: 11 Antworten

Peygamber Resimleri
o malum resim Hz. Ali efendimize ait değildir..Hiçbir peygamberin,hiçbir sahabenin resmi yoktur.Ama Peygamber Efendimiz de dahil olmak üzere,önde gelen büyüklerimizin(Hz.Ebubekir,Hz.Ömer) eşgali,sahabeler tarafından adeta sözlerle resmedilmiştir. Hz Ali efendimize ait olduğu düşünülen resim de bunun gibi tarif edilenler üzere temsilen cizilmiştir.gercekle alakası yoktur..
-----
Laf ola kese savaþý,laf ola kestire baþý...
0

Beitrag gepostet am 29.08.10, 04:57 @selamsiz Nr.: 12 Antworten

Peygamber Resimleri
hangi tarih oldugunu tam olarak bilmiyorum ama cogu alevi sitelerinde bile hz.alinin resminin sadece sembol oldugu anlatimlara dayanaraktan fransiz bi ressamin yaptigi ifade ediliyor
0

Beitrag gepostet am 29.08.10, 05:16 @karagozlum68 Nr.: 13 Antworten

Peygamber Resimleri

Ilk Önce Hz. Ali burada herkezin dedigi gibi Peygamber digil, hadi bunu gectik o cizilen Resimdeki de o digil.

Birkere Hz. Ali nin saclari uzun olduguna hicbir sekilde güvenilir kaynak yok, hatta ve hatta resimdeki anlatilan sahis hz. osman olmasi cok daha yakin.

Hz. Ali nin kafasi Kel gibi iddalar, ve kaynaklar cok daha güvenilir.

0

Beitrag gepostet am 29.08.10, 05:20 @selamsiz Nr.: 14 Antworten

Peygamber Resimleri
alevileri karsima almak degil sadece bu soruma pek bi adam akilli yanit bulamiyom..neden  aleviyim diyen insanlar hz.alinin resmini yaptirip her yerde bulundurup resmen tapiyorlar..buna ben bi kac kez sahit oldum ve anlam veremedim
0

Beitrag gepostet am 29.08.10, 05:49 @karagozlum68 Nr.: 15 Antworten

Peygamber Resimleri

“Bir kimse, sahabelerimi, zevcelerimi ve Ehl-i Beyt'imi sever de onların herhangi birine ayıplamada bulunmazsa, onların sevgisiyle bu dünyadan göçerse kıyamet günü benimle beraber olur.”

Hadisi Serif

yani

gercek bir müslüman Ehli Beyt den sayilmak istiyorsa, sünneti seniyeyi yerine getirmelidir.

sünneti seniye ise, allahin ve peygamber efendimizin ehli beytini sevmekdir, eyer bir kimse sünneti seniyeyi yerine getirmek digil, hatta ve hatta bilerek redediyorsa o peygamber efendimizin ehli beytinden sayilmaz, ve islamiyette hakiki dost olarakda yer almaz.

ve bir hadisi serif daha: “Sizlere iki şey bırakıyorum. Onlara yapışsanız kurtulursunuz. Birisi Kur'an-ı Kerim, biri Âl-i Beyt'imdir.”

ve ehli beyte yapismak, efendim hz. aliyi iyi bulupda, hz osamana ve ömere köpek demek digildir. allah korusun bunlarin bazeleri peygamberi bile takmiyorlar, hz. ali diye diye sapitiyorlar.

beni cok daha düsündüren ise, sanki islamiyetin yüzde 5 veya 8 oraninda dolasan alevilik toplumu gibi birsey varmis gibi, herkez bunlari soruyor ve bunlari düsünüyor.

Selefiler bile Alevilerden oran olarak daha cok olan bir gurupdur, ne hikmetse almanyada bile aleviler organisationshilferat gibi birseyler var, hickimse hanifi veya safiler diye bir guruplasma hikayesi babinda bir gurup veya verrein kurmus digil.

netice itibariyle, kafaya takmaya deymez. gercekden digil, eyer insanin kendi imaninda cok büyük bir süphe varsa, ozaman böyle sapik ayrimciliga evet der, ver meseleyi anlamamis oldugunu gösterir.

0

Beitrag gepostet am 29.08.10, 10:36 @karagozlum68 Nr.: 16 Antworten

Peygamber Resimleri

Şii mezhebinde (bana göre mezhep yanlış resmetmenin sakıncası YOKTUR,

Ayrıca peygamber olan H.z Muhammed in(s.a.v) resimleride mevcuttur.

Birde çok bilmiş kararsiz-esmer e bir dipnot;

İlk müslüman H.z Ali değildir...

-----
:turk: Benim de bir adým var,Ezan ile kondu Sela ile bitecek
0

Beitrag gepostet am 29.08.10, 14:22 @kafkasyali_1970 Nr.: 17 Antworten

Peygamber Resimleri

Sammimi Söyle:

Sen hic bir alevinin oruc tutdugunu, 5 vakit namaz kildigini, hz. muhammed s.a.v peygamber olarak gördügünü, filan gördünmü?

hayir.

bütün bu farz olan seyleri yapmayan adam, niye fotoraf asmadan korksun ki?

en azindan sunni müslümanlarda bu var...

0

Beitrag gepostet am 29.08.10, 15:11 @kafkasyali_1970 Nr.: 18 Antworten

Peygamber Resimleri
asmak degil ben resmen tapan insanlar gördüm tuhafima giden bu..cogu aleviler bu resimin gercek olmadigini sadece embol oldugunu zaten söylüyor..ama buna tapmak sanki resimdeki hz.ali gibi varsaymak tuhafima gitmisti
0

Beitrag gepostet am 29.08.10, 18:24 @timeless Nr.: 19 Antworten

Peygamber Resimleri
evet yapilmistir hatta bi ara wikipediada bile yayinlandi..müslümanlarin tepkisini alinca kaldirildi geri
0

Beitrag gepostet am 29.08.10, 18:27 @timeless Nr.: 20 Antworten

Peygamber Resimleri
yok pardon kaldirilmamis hala o yapilan resim yayinlanmakta
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Peygamber Resimleri