Dünya evren, insan, yaratilan hersey eskiyor, yaslaniyor. Solcular, sagcilar, Liberaller, muhafazkarlar
Ülkücüler, ülküsüzler, milliyetciler, milliyetsizler ve eski Müslümanlar!!!
Türk siyasi tarihinde bu Eski sözü genellikle iki kesim icin kullanilir. Birincisi eski solcular ikincisi ise
Eski Ülkücüler diye. Bu böylemidir degilmidir bilmiyorum. Lakin bende bugün sizlere esas eskiyen bir kesimden
bahsetmek istiyorum evet bahsetmek istedigim kesim Eski Müslümanlar.
Zaman cok eski bir zamandi, apartmanin üst katinda bir aile dostumuz vardi. Mütedeyyin tesettürlü esi sakalli,
bazen sarikli bir aile dostumuzdu. Babam eve yeni bir televizyon almisti. Bizim bu eski Aile dostumuz evine
Televizyin sokmuyordu. Neden diye sordugumuzda Günah diy cevap veriyordu. Televizyiona Deccal Kutusu
diyordu.
Babam beni futbol icin antremanlara götürürken o eski aile dostumuz ogullari Abdullah ve Recebi Futbola dahi
göndermiyordu. Niye göndermiyorsun diye sordugumuzda Futbol haram diyordu.
Bababm bizi o zamanlar Ozan Arif Gecelerine götürürdü. O gecelerde kimi zaman Canakkale sehitleri icin
marslar okunur kimi zaman Yemen deki sehitlerimiz icin agitlar yakilir birlikte söyler birlikte aglardik.
Gecelerde sadece erkek sanatcilar ve Ozanlar yer alirdi. Bayan sanatci o zaman bir tabu idi.
Ve Hic bir dönemde ben bir Bayan sanatciyi hic bir etkinlikte yada Gecede görmemistim.
.....
Neyse daha sonra bizler büyüdük koskoca adamlar olduk.
Ve günün birinde birde baktik ki bizim o eski aile Dostumuz sakallarini tiras etmis üstünede BEYMEN ve VAKKO
gibi gayri müslim elbise markalarindan giymisti. Saclar arkaya jöleli bir skilde taranmisti. Altinda ise
BMW jipi hava yüz onbesti.
Eski carsafli Müzeyyen ablamizda carsafi cikarip atmis gözüne bir GUCCI marka gözlük takmis üzerinede
TEKBIR giyimin daracik bir elbisesini giyinmis halde görünce sasirmistim.
UZun zaman olmustu eski aile dostlarimizla görüsmeyeli. Beni evlerine davet etmislerdi. Bende iki gün sonra
davete icabet ederek ziyaret etmistim onlari. Evlerini görünce saskinligim bir kat daha artmisti.
Daha bizim evde LCD televizyon yokken bu bizim eskiden Televizyin seytan kutusu diyen aile dostumuz evine
142 cm ekran son model bir televizyon almisti. Icimden hey ulan Kahpe dünya nereden nereye diye maziye
dalmisken birden Islami kanal diye bilinen Kanal 7 de bir eglence programini onlarla birlikte izlemeye baslamistim.
Aman Allahim eskiden bize (Ozan Islami Bozan) diye yakistirmalar yapan bu eski Dostlarimiz hep birlikte Yarim
ciplak Seda Sayani, Bülent Ersoyu dinliyorlardi.
Biz bunlari dinlerken birden evin zili calmisti. Kapida ise benim cocukluk arkadaslarim Abdullah ve Recep vardi.
Masallah aslan gibi delikanli olmuslardi ama su kulaklarindaki neydi bu bizim Delikanlilarin.
Evet Bizim Abdullah ve Recep artik onlarda caga ayak uydurmus ve kulaklarina birer tane küpe takmislardi.
At kuyruklu saclari ile küpelerde yakismisti yani...
Evet onlar artik Eski Müslümanlardi...