40 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 04.05.10, 10:21 Nr.: 1 Antworten

Tarikat

Bir kac ay evvel TV de belirli tarikat guruplari tarafinindan kendini  sisleyen, bicakalayan v.s gibi eziyetlere maruz birakan ve bu eziyet esnasinda kendisine hic bir sekilde yaralanma, kanama gibi  iz birakmayan bir filme sahit oldum.

bu konu epey beni ilgilendirdi, böyle bir seyin nasil mümkün olabildigini cok merak ediyorum. kenimce küyük arastirmalar yaptim ama tatminedici edici cevaplar  elde edemedim. tarikat konusun epey derin ve ince bir konu oldugunu düsünüyorum.. aceba dinimizde ne kadar yeri var ? Bu konuda düsüncelerinizi ve bilginizi benimle paylasirsaniz cok memnun olurum.   

0

Beitrag gepostet am 04.05.10, 10:56 @yagmurumol Nr.: 2 Antworten

Tarikat
tarikatlarin  günümüzdeki   siyasi  partilerden  farki   yoktur .  sis  kilic  gibi   insanlarin   kendi  vucudlarinda  uyguladiklari  hareketlere  bir  nevi  ruhsal  arayislarin  tezahürü  diyebiliriz.  manen  ve  madden  tatminsizliklerin   arayislarin  sonucudur.  insan  oglu   dogumundan  ölümüne   kadar  arayis  icerisindedir,  ruh  ve  nefsin   catismasi.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 05.05.10, 00:34 @yagmurumol Nr.: 3 Antworten

Tarikat
o kendini sisliyenleri bide ben sislesem ne olur acaba cok merak ediyom hahaha . 

o kendini sisliyenler varya , kendilerini nerden sislicekler diye iyi biliyorlar insan vucudunda baz noktalar var o noktalardan kime sis sokarsan sok bisey olmaz . yani hepsi sahtekar anliyacan . 
ha hindlilerdede afrika dada öyle moloslar var . 

islamin adin kulanarak kendine öyle sis sokan varsa oda sahtekardir cünkü islamda öyle birsey yoktur . 

islamda sadece güzel olan seyler var . 

islamdaki tarikat hz. ebu bekir r.a. dan gelir oda islamiyeti yayip oretmek gayesinde olan bir hareketir bildim kadariyla . bugün bazi insanlar hala tarikatlara bagli onlardan medet umuyorlarsa onlarda yanlis yolda . ha o hocalarindan birsey öreniyorlarsa sirf islamla dogru olan hususlarda ozaman ona diyecek bir sözüm yok . 

bunuda iyi bilmek ve anlamak lazimki mucizeler sadece peygamberlere mahsusdur . 
baska ne seyhi nede hocasi nede bir baskasi . yok kalb gözü acik yok nefesi kuvetli yok adam ucurur yok ölü tavu diriltmis yok kendini sislemis karnini yidi yemek eline düsmüs . yok ya vay vay vay . 
ben bunlari duyorum miletin aklina sasiyorum . 

-----
HAVADA UCAN , GECEYI AYDINLATAN , ATESBÖCEYIMISIN
0

Beitrag gepostet am 05.05.10, 00:39 @taksiii Nr.: 4 Antworten

Tarikat
ozamanlari baskalri tras olabiliyordu ama . bu ne anlama geliyor demek sakali olurdu cünkü kesme imkanlari vardi, cünkü sakalin gayesi müslüman olani anlamakti ayni bügünkü oldu gibi . bir seyire gitsek karsimiza bir sakali adam ciksa hemen anlariz müslüman oldunu . 
benim düsüncem bööyle yani . 

-----
HAVADA UCAN , GECEYI AYDINLATAN , ATESBÖCEYIMISIN
0

Beitrag gepostet am 05.05.10, 11:42 @yagmurumol Nr.: 5 Antworten

Tarikat
Bu Tarikatlar yüzünden Müslümanlar bölündü zaten. Herkes kendi tarikatini dogru bulur digerlerine laf atar.
Tarikata bagli olanlar zaten  hipnoz edilmis gibi. Tarikati ne diyorsa o dogrudur yani kendi acipta arastirma niyeti yoktur.
Bu Tarikatlar zaten boslukta ve büyük cehalette olanlari iyi kapiyor. Arkadasin dedigi gibi Kuran ve Hadisler vardir daha fazlasina gerek yok. Allaha iman etmek icin resmen Tarikattaki seyhleri araci olarak kiliyorlar, ama Allah ile kul arasinda araci olmaz.
Tarikat kelimesini duyiynca ich könnte kotzen wirklich.

-----
Ucurtma rüzgar oldugu icin degil rüzgara karsý durdugu icin
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Tarikat