Enes bin malik (radiyallahu anh)der ki:
Resullah aleyhisselam'ın huzurunda bulunuyordum.azı dişleri görününceye kadar güldü.sonra "NEDEN GÜLDÜĞÜMÜ BİLİYORMUSUNUZ?" diye sordu.bizlerde "ALLAH ve Resul'ü daha iyi bilir!"dedik.
buyurdu ki:"ben kulun rabb'i ile tartışmasına gülüyorum.
kul der ki"ey rabb'im! sen beni zulümden korumadın mı? "ALLAH'u teala "evet korudum" buyurur. kul o halde kendimden olmadıkça bana karşı şahit kabul etmiyorum! der.
bu sefer ALLAH'u teale şöyle buyurur:
Bugün kendine karşı şahit olarak sen yetersin.kerim kimselerin sana karşı şahitliği yeter.
bunun üzerine ağzına mühür vurulur.
organlarına da " konuşun"denilir.onlarda bütün yaptıklarını anlatırlar.daha sonra konuşması serbest bırakılır ve şöyle der:
organlarım benden uzak durunuz.yazıklar olsun size!çünkü ben sizin için mücadele ediyordum.(müslimve nesai)
ALLAH'u teala ayet'i kerim'esinde şöyle buyurmaktadır:
"siz kulaklarınızın,gözlerinizin ve derilerinizin,aleyhinize şahitlik edeceğinden korkarak kötü iş işlemekten çekinmiyordunuz.hayır! ALLAH'ın yaptıklarınızın çoğunu bilmediğini sanıyordunuz."(fussilet:22)
o hesap anında,inkara kalkışanların bütün organları yaptıklarına bir bir şahitlik ederler.
"o gün kendi dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları şeylere şahitlik edeceklerdir"(nur:24)
(ALINTIDIR.)
selam ve dua ile.
-----
güzel,gören,güzel,düşünür.güzel,düşünen hayatındanlezzetalır