19 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 13.04.10, 23:16 Nr.: 1 Antworten

organların şahitliği

Enes bin malik (radiyallahu anh)der ki:

Resullah aleyhisselam'ın huzurunda bulunuyordum.azı dişleri görününceye kadar güldü.sonra "NEDEN GÜLDÜĞÜMÜ BİLİYORMUSUNUZ?" diye sordu.bizlerde "ALLAH ve Resul'ü daha iyi bilir!"dedik.

buyurdu ki:"ben kulun rabb'i ile tartışmasına gülüyorum.

kul der ki"ey rabb'im! sen beni zulümden korumadın mı? "ALLAH'u teala "evet korudum" buyurur. kul o halde kendimden olmadıkça bana karşı şahit kabul etmiyorum! der.

bu sefer ALLAH'u teale şöyle buyurur:

Bugün kendine karşı şahit olarak sen yetersin.kerim kimselerin sana karşı şahitliği yeter.

bunun üzerine ağzına mühür vurulur.

organlarına da " konuşun"denilir.onlarda bütün yaptıklarını anlatırlar.daha sonra konuşması serbest bırakılır ve şöyle der:

organlarım benden uzak durunuz.yazıklar olsun size!çünkü ben sizin için mücadele ediyordum.(müslimve nesai)

ALLAH'u teala ayet'i kerim'esinde şöyle buyurmaktadır:

"siz kulaklarınızın,gözlerinizin ve derilerinizin,aleyhinize şahitlik edeceğinden korkarak kötü iş işlemekten çekinmiyordunuz.hayır! ALLAH'ın yaptıklarınızın çoğunu bilmediğini sanıyordunuz."(fussilet:22)

o hesap anında,inkara kalkışanların bütün organları yaptıklarına bir bir şahitlik ederler.

"o gün kendi dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları şeylere şahitlik edeceklerdir"(nur:24)

(ALINTIDIR.)

selam ve dua ile.

-----
güzel,gören,güzel,düşünür.güzel,düşünen hayatındanlezzetalır
0

Beitrag gepostet am 16.04.10, 21:51 @kayra68 Nr.: 2 Antworten

organların şahitliği

RABB'im razı olsun kardeşim. inşallah bakalım. siz daha vukufsunuz  paylaşım yaparsanız sevinirim. selam ve dua ile.

-----
0

Beitrag gepostet am 17.04.10, 01:15 @enescan27 Nr.: 3 Antworten

organların şahitliği

Rahman razi olsun kardesim  hareika paylasimdi bosuna buyurulmamis  cehennemde ates yoktur kisiler atesi bu  dunyadan kendi elleriyle  gözleriyle kulaklariyla götürürler  biryerde okumustum  tekrar paylasim icin sagolasan  selam ve dua ile  insallah  Rabbim bizleri  merhametiyle yargilar... amin 

0

Beitrag gepostet am 17.04.10, 23:24 @neslihan_60 Nr.: 4 Antworten

organların şahitliği

amin ümmet-i muhammed'in suali kolay olur inşallah..

selam ve dua ile.

-----
0

Beitrag gepostet am 17.04.10, 23:28 @dadasimgardas Nr.: 5 Antworten

organların şahitliği
ecmain cümlemizden razı olsun RABB'im.
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

organların şahitliği